Η επόμενη στροφή

18.04.2013

τοβιβλίο.net υποδέχεται τη συγγραφέα Κατερίνα Τζωρτζακάκη και το μυθιστόρημά της “Η επόμενη στροφή”. Μια ιστορία που κινείται πάνω στα όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς έτσι όπως αυτή επιβάλλεται από το χαρακτήρα αλλά και τα βιώματα που αποκομίζονται από τη νεαρή ακόμα ηλικία. Μεστή, γραμμένη με απλό λόγο, προβληματίζει τον αναγνώστη και τον κάνει να κοιτάξει βαθιά μέσα στην ψυχή του αναζητώντας απαντήσεις για τον ίδιο του τον εαυτό.

Η συγγραφέας αναλύει το σκεπτικό πίσω από την “Επόμενη στροφή”

Στο διήγημα περιγράφονται μικρές στιγμές ενός ανθρώπου, τον οποίο οι τρέχουσες καταστάσεις κάνουν να αναλογιστεί από πού προέρχονται κάποια βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, ίσως λίγο δυσλειτουργικά. Από παιδιά κάποιες φορές μαθαίνουμε να φοβόμαστε και μπορεί να χρησιμοποιούμε τον φόβο σαν εργαλείο για να αποφεύγουμε αποφάσεις, βήματα και τελικά το να χαιρόμαστε και να ζούμε στο παρόν. Οι φόβοι κληρονομούνται συνήθως από τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και στοιχειώνουν τις ζωές μας, όταν κάνουμε κι εμείς οικογένειες. Για να ελευθερωθούμε από αυτούς πρέπει αν μη τι άλλο να τους κοιτάξουμε στα μάτια, να τους καταλάβουμε και τελικά να τολμήσουμε.

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Η Κατερίνα Τζωρτζακάκη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία. Ασχολείται επαγγελματικά με τον υποτιτλισμό. Από τις εκδόσεις Βασιλείου έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της “Ο Χορός στη Σκακιέρα” και “Παράλληλα Σύμπαντα“.

Στο ιστολόγιό της “Ιστορίες” δημοσιεύει διηγήματά της.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου