Η ζωή εν τάφω

13.03.2020

Τριγύριζε ατάραχος από δωμάτιο σε δωμάτιο. Καθισμένος στις σκάλες εξόδου που μύριζαν φάρμακο και πύον, περίμενε με τις ώρες τα χαρμόσυνα μαντάτα. Υπήρχαν και τα επείγοντα περιστατικά στο ισόγειο… Πλησίαζε βράδυ Παρασκευής! 

Σιγοτραγουδούσε το αγαπημένο του τραγούδι: «Η ζωή εν τάφω…». Τι παραδοξότητα να μιλάνε για ζωή θαμμένοι δύο μέτρα κάτω απ’ τη γη!

  Κάποτε ένας νεαρός 33 χρονών του χάλασε τα σχέδια. Αλλά αυτό έγινε μια φορά. Από τότε δεν ξανάγινε κάτι παρόμοιο! Θα το θυμόταν. Διατηρούσε ακόμα το σφρίγος, και το μυαλό του δεν τον είχε εγκαταλείψει.

Ξαπλωμένος, απαριθμούσε όλα τα τερτίπια που εις μάτην σκάρωναν για να μείνουν ζωντανοί. Θύμωνε βέβαια όταν σκεφτόταν ότι τα όντα αυτά ήταν πλασμένα για να αγαπούν. 

Αυτό τον συνέθλιβε και το φοβόταν.

 

 

_

γράφει ο Φοίβος Σταμπολιάδης

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Οικογένεια Αλλουγιαλλούρη

Οικογένεια Αλλουγιαλλούρη

-Χαμήλωσέ το ρε Μαρία, μας πήρες τ’ αυτιά, μαμά πες της κάτι. -Μαρία χαμήλωσέ το! Η Μαρία επιδιδόταν στις χορευτικές της φιγούρες, στο σαλόνι απτόητη. Είχε τοποθετήσει το τραπέζι στην άκρη και στρίμωξε τις καρέκλες της τραπεζαρίας, ώστε να έχει περισσότερο χώρο. Ήθελε...

Αιώνια ομορφιά

Αιώνια ομορφιά

Ο ήλιος έλουζε με τις καυτές μεσημεριανές ακτίνες του, το όμορφο σμαραγδένιο νησί του. Η θάλασσα φαινόταν από ψηλά τόσο γαλήνια και κρυστάλλινη, σαν θελκτικό θηλυκό που σκορπάει τον πόθο. Έτσι ένιωθε κι ο Δημήτρης βλέποντάς την, ανυπομονούσε να σχολάσει, για να...

Το ταξίδι της ψυχής

Το ταξίδι της ψυχής

Ένας κεραυνός ακούστηκε μέσα στη νύχτα και ανάγκασε τον κυρ Βαγγέλη να ξυπνήσει πρόωρα. Η ώρα ήταν τέσσερις το πρωί και έξω έβρεχε ασταμάτητα. Οι αστραπές φώτιζαν στιγμιαία και επαναλαμβανόμενα το μικρό δωμάτιό του και του παρουσίαζαν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο...

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ

    Ο θάνατος δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.
    Ωστόσο ο άνθρωπος είναι δημιούργημα κατ’ εικόνα του Θεού ο οποίος λόγω της απόλυτης αγάπης προς το δημιούργήμα του, ενανθρωπίστηκε, υπέφερε τον σταυρό του μαρτυρίου και αναστήθηκε νικώντας το κράτος του θανάτου.
    Ο άνθρωπος μέσω της αγάπης, του έρωτα νικά τον “θάνατο” έστω προσωρινά και συμβολικά.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου