Η ζωή εν τάφω

13.03.2020

Τριγύριζε ατάραχος από δωμάτιο σε δωμάτιο. Καθισμένος στις σκάλες εξόδου που μύριζαν φάρμακο και πύον, περίμενε με τις ώρες τα χαρμόσυνα μαντάτα. Υπήρχαν και τα επείγοντα περιστατικά στο ισόγειο… Πλησίαζε βράδυ Παρασκευής! 

Σιγοτραγουδούσε το αγαπημένο του τραγούδι: «Η ζωή εν τάφω…». Τι παραδοξότητα να μιλάνε για ζωή θαμμένοι δύο μέτρα κάτω απ’ τη γη!

  Κάποτε ένας νεαρός 33 χρονών του χάλασε τα σχέδια. Αλλά αυτό έγινε μια φορά. Από τότε δεν ξανάγινε κάτι παρόμοιο! Θα το θυμόταν. Διατηρούσε ακόμα το σφρίγος, και το μυαλό του δεν τον είχε εγκαταλείψει.

Ξαπλωμένος, απαριθμούσε όλα τα τερτίπια που εις μάτην σκάρωναν για να μείνουν ζωντανοί. Θύμωνε βέβαια όταν σκεφτόταν ότι τα όντα αυτά ήταν πλασμένα για να αγαπούν. 

Αυτό τον συνέθλιβε και το φοβόταν.

 

 

_

γράφει ο Φοίβος Σταμπολιάδης

Ημερολόγιο 2021 – Πρόσκληση

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Η αμοιβή

Η αμοιβή

Η βαριά συρόμενη πόρτα του καθιστικού άνοιξε και η μεσόκοπη γυναίκα γλίστρησε μέσα κρατώντας στα χέρια της ένα μικρό πακέτο. Χυμένος στην πολυθρόνα στο βάθος, με την πελώρια βιβλιοθήκη στο πλάι του, ο γέρος αγνάντευε απ’ το παράθυρο τον κήπο καθώς ο ήλιος βασίλευε. Το...

Της γριάς τα κοτόπουλα

Της γριάς τα κοτόπουλα

Την γριά δεν θυμάμαι να την είχα συναντήσει ποτέ. Όμως, χωρίς να την ξέρω, την σκέφτομαι πάντα, αναπολώντας, ιδίως όταν περνώ απόγευμα έξω από το μαγαζί της, στην παραλιακή Νέας Κίου – Ναυπλίου. Για την ακρίβεια εκεί που ήταν πριν καμιά εικοσαετία το μαγαζί της, που...

Μέσα στη νύχτα

Μέσα στη νύχτα

Μέσα στη νύχτα ακούστηκε μια κραυγή. Έσκισε τη σιωπή σαν κοφτερό μαχαίρι. Δάκρυα κυλήσανε στα μάγουλα δροσίζοντας τη λύπη της. Μια κουκουβάγια με μάτια ορθάνοιχτα στεκόταν έξω από το παράθυρό της. Τόσα βράδια πιστή στο ραντεβού της. Εμφανιζόταν ακριβώς στις τρεις το...

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ

    Ο θάνατος δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.
    Ωστόσο ο άνθρωπος είναι δημιούργημα κατ’ εικόνα του Θεού ο οποίος λόγω της απόλυτης αγάπης προς το δημιούργήμα του, ενανθρωπίστηκε, υπέφερε τον σταυρό του μαρτυρίου και αναστήθηκε νικώντας το κράτος του θανάτου.
    Ο άνθρωπος μέσω της αγάπης, του έρωτα νικά τον “θάνατο” έστω προσωρινά και συμβολικά.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου