Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμίτζάκη προτείνει τις 5 καλύτερες δράσεις του Μαΐου

Οι εκδηλώσεις στα πλάισια του "Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου".

Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα των εκδηλώσεων Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου κι έτσι, με το δεύτερο αυτό άρθρο μου σας προτείνω κάποιες από τις εκδηλώσεις που θεωρώ πως ξεχωρίζουν αυτόν τον μήνα.

  • Η πρώτη εκδήλωση αφορά εκείνους που αγαπούν το βιβλίο αλλά τους περισσεύει και λίγη ακόμα αγάπη για το ραδιόφωνο. Ο ραδιοφωνικός σταθμός “Εν λευκώ” διοργανώνει ένα βιβλιοραδιοφωνικό πικ νικ.  Με το Athens Urban Picnic: The book edition θα έχετε την ευκαιρία να “γευτείτε” μια ενδιαφέρουσα επιλογή από “γκουρμέ γεύσεις” της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στην Πλατεία Κοτζιά από τις έντεκα το πρωί έως τις δέκα το βράδυ, την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής 5 Μαΐου. Αν πάτε “πιείτε” και ένα βιβλίο στην υγεία μου.
  • Είναι τελικά η Αθήνα μια παραμυθένια πόλη; Θα το μάθουμε στις 6 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου στην εκδήλωση “Όλη η πόλη διαβάζει… Παραμύθια”. Ανακαλύψτε έθιμα, μύθους και παραδόσεις, παραμύθια για τους μήνες, από το Αιγαίο ή τους Σαρακατσάνους στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».
  • Το ξέρατε πως η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που μελοποιεί ποίηση; Αν δε με πιστεύετε την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε κάποιον Άγγλο, Κινέζο, Αμερικάνο και γενικά μη Έλληνα ρωτήστε τον!  Από 9 Μαΐου έως 21 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση «Μελοποιημένη Ποίηση» μπορείτε να παρακολουθήσετε έναν κύκλο συναυλιών με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων. Στις 9 Μαΐου στον πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά” πραγματοποιείται συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
  • Θέλετε να μάθετε πως “μαγειρεύετε” ένα βιβλίο; Στις 10, 11, 14 και 15 Μαΐου οι Εκδόσεις Γαβριηλίδη ανοίγουν το σπίτι τους και σας περιμένουνε. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία από το τυπογραφείο στο βιβλιοδετείο κι από εκεί στο βιβλιοπωλείο. Όλα αυτά στην εκδήλωση Poems and Crimes στον ομώνυμο πολιτιστικό χώρο των Εκδόσεων Γαβριηλίδη.
  • Στις 21 Μαΐου αν δεν έχετε Κωνσταντίνους και Ελένες μπορείτε στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός να ανακαλύψετε ή να ξαναγνωρίσετε το έργο του Ίψεν στην εκδήλωση Ερρίκος Ίψεν: η πολιτισμική επίδραση του δραματουργού. Αν αγαπάτε το θέατρο και τον συγκεκριμένο Νορβηγό συγγραφέα είναι μια καλή ευκαιρία να εμβαθύνετε στο πρωτοποριακό του έργο και να ανακαλύψετε πως επηρέασε το παγκόσμιο θέατρο και την λογοτεχνία. Σας θυμίζω μερικά από τα αγαπημένα μου έργα, όπως την “Έντα Γκάμπλερ”, τους “Βρικόλακες”, τον “Εχθρό του Λαού”, την “Αγριόπαπια” και το κύκνειο άσμα του “Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί”.

Αυτά για σήμερα, ραντεβού σε ένα μήνα με το νέο μου άρθρο για τις εκδηλώσεις του Ιουνίου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου