τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Η φάλαινα και η σχεδία

Η φάλαινα και η σχεδία

Τα ΜΜΕ είχαν τρελαθεί με αυτό που συνέβαινε. Μιλούσαν για το τέλος του κόσμου. Οι επιστήμονες τραβούσαν τα μαλλιά τους. Οι κυβερνήσεις ευχόντουσαν να μην συμβεί και στην χώρα τους. Στην Ίμπιζα, για κάποιον παράξενο λόγο ψάρια, χελώνες και δελφίνια ξεβράζονταν στις παραλίες του νησιού σχηματίζοντας με τα πτώματα τους το ακρωνύμιο, SOS.

Οι εβδομάδες πέρασαν, οι έρευνες αμέτρητες, αποτέλεσμα μηδέν. Μια μέρα ξεβράστηκε στο νησί, μια φάλαινα. Διέλυσε το λιμάνι και σκότωσε αρκετούς. Οι νησιώτες συντετριμμένοι και θυμωμένοι, άρχισαν να χτυπάνε την φάλαινα. Κάποιος μάλιστα, έσπασε μια σχεδία και μοίραζε τα ξύλα στους υπόλοιπους. Η φάλαινα καθώς ξεψυχούσε είπε: “Άνθρωποι, ακούστε. Ο θαλάσσιος κόσμος εκπέμπει SOS. Μην πετάτε σκουπίδια.” Μα κανείς δεν την άκουσε γιατί μιλούσε στην διάλεκτο της οικολογίας. 

 

_

γράφει η Κατερίνα Κρυστάλλη

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος