Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα‏

 

Γιώργος Περισανίδης
Εκδόσεις: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ISBN: 978-618-5002-74-9

τοβιβλίο.net υποδέχεται το συγγραφέα Γιώργο Περισανίδη

και το βιβλίο του

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα‏

από τις Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

Ο συγγραφέας μοιράζεται τις σκέψεις του με τους αναγνώστες

 

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα μυθιστόρημα που ψηλαφίζει την ερωτική σύγχυση στην εποχή του ίντερνετ.

"Ο άνθρωπος καμιά στιγμή της ιστορικής εξέλιξής του δεν ερωτευόταν με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα ο χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σχετικά με τον ρυθμό με τον οποίο κυλούσε παλιότερα. Εξαιτίας των τεχνολογικών καινοτομιών που γεννήθηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα, και κυρίως χάρη στο ίντερνετ, αποκτήσαμε πρόσβαση σε πληροφορίες και εφαρμογές γρήγορα, πληρώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών. Μια επιτάχυνση που σκεπάζει με λήθη τα πάντα. Χάθηκε η βραδύτητα! Χάθηκε ο ρυθμός της απόλαυσης και της μνήμης! Τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε! Συλλέγουμε εμπειρίες, μνήμες, τους ανθρώπους τους ταξινομούμε σε κάποιο ψηφιακό άλμπουμ, κάνουμε κάποιο σχόλιο στο facebook και μετά τα προσπερνά η ζωή μας, που τρέχει με αυτόν τον ιλιγγιώδη ρυθμό..."

Σε αυτό το μυθιστόρημα δεν θα βρεις απαντήσεις στα ερωτικά σου προβλήματα αφού δεν πρόκειται για κάποιον “οδηγό επιβιώσης” στα social media! Mακάρι να είχα κάτι τέτοιο στα χέρια μου! Οι ήρωες του βιβλίου “ψάχνονται”, όπως πιθανότατα και εσύ!

Το πιο πιθανό είναι να δεις πως η ζωή σου έχει πολλά κοινά με αυτήν των τεσσάρων ηρώων.

"...ζούμε αυτά που κάποιος παλιότερα απορροφούσε σε μια δεκαετία, μέσα σε έναν μήνα! Έχει χαθεί η πεποίθηση του αιώνιου έρωτα, επειδή η αιωνιότητα εμπεριέχει άπειρα δεδομένα... Τόσα δεδομένα, που η ζωή ενός ανθρώπου μοιάζει ασήμαντη... Πιο σωστά... Μετά βίας γίνεται διακριτή!"

/

Το μυθιστόρημα εδώ και αιώνες υπακούει στους κανόνες της αληθοφάνειας και προσπαθεί να βρει δρόμους προς το αναληθοφανές για να "συναντήσει" πάλι τον Ραμπελαί και τον Θερβάντες.
Οι υπερρεαλιστές χρησιμοποίησαν το όνειρο, ενώ ο νεωτερισμός του Κάφκα έγκειται στην λεπτομερή περιγραφή εντελώς εξωπραγματικών καταστάσεων!  
Το ίντερνετ και η δυνατότητα μιας δικιάς μας, "κατά βούληση", ψηφιακής απεικόνισης δίνει νέες δυνατότητες στην τέχνη του μυθιστορήματος.
Μας παρουσιάζεται η δυνατότητα επιστροφής στους πρώτους χρόνους του μυθιστορήματος από άλλο δρόμο!

Εδώ και λίγα χρόνια αποκτήσαμε όλοι και ψηφιακή εκδοχή...Μια δικιά μας εκδοχή μέσα στον ψηφιακό κόσμο. 
Facebook, Twiiter, Instagram, Google+ είναι απλά οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες από τις 100αδες που υπάρχουν. 
Στην ψηφιακή μας εκδοχή, έχουμε την δυνατότητα, να προβάλλουμε οτιδήποτε θέλουμε και πραγματικά οι δυνατότητες μας είναι σχεδόν απεριόριστες!  

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα μυθιστόρημα, που επιχειρεί να εξερευνήσει τις δυνατότητες αυτές, που προέκυψαν από την εξάπλωση των Social Media.  

/

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα "σχεδόν" διαδραστικό μυθιστόρημα.
Οι αναζητήσεις στο google είναι πραγματικές, οι χρήστες του twitter, του facebook & του instagram είναι υπαρκτά πρόσωπα.
Όταν το έγραφα είχα στο μυαλό μου ένα VideoBook που τα τραγούδια, οι ταινίες, τα βιβλία & οι υπερσύνδεσμοι προς ιστοσελίδες που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο, θα οδηγούσαν σε πραγματικό χρόνο, τον χρήστη, στην συγκεκριμένη αναζήτηση.
Η συγκεκριμένη ιδέα δεν έχει "εγκαταλειφθεί" από μένα, και ελπίζω τελικά να καταφέρω να την πραγματοποίησω, γι' αυτό και προς το παρόν όμως δεν θα υπάρξει καμία άλλη ψηφιακή εκδοχή του βιβλίου! 

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι επίσης ένα πολυμεσικό μυθιστόρημα, «εισβάλλει» με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε ταινίες, σε τραγούδια και σε άλλα μυθιστορήματα.
Η Άννα η σερβιτόρα μου, σερβίρει μυθιστορηματικούς ήρωες του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, του Μίλαν Κούντερα & του Τομ Ρόμπινς.

Όλοι οι ήρωες βλέπουν ταινίες, ακούνε μουσική και σερφάρουν στο ίντερνετ. Οι πληροφορίες που μας δίνουν δεν είναι πάντα οι αληθνινές, αλλά αυτές που πιστευούν ως πραγματικές, μιας και σπάνια μπαίνουν στον κόπο της επαλήθευσης...
Μας "τρολλάρουν" λοιπόν αρκετές φορές,  ακόμα και εν αγνοία τους!

 

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου που ευγενικά παραχώρησε ο συγγραφέας και ο εκδοτικός οίκος για τους αναγνώστες του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ σπίτι της Άννας τελικά ο Πέτρος αποφάσισε να μην το μοιραστεί με κανέναν από την παρέα του.

Επίσης μερικές μέρες μετά από αυτό, θα τη διαγράψει και από φίλη του! Δεν είναι ότι είχε θυμώσει με την Άννα, όχι. Είχε καταλάβει πολύ καλά ότι ο ίδιος είχε οδηγήσει με τη συμπεριφορά του την κατάσταση σε αυτό το αδιέξοδο!

Την διέγραψε περισσότερο από την ντροπή που ένιωσε γι’ αυτή την κατάληξη και για να μην επανέρχονται αυτές οι δυσάρεστες αναμνήσεις με κάθε δημοσίευση που εκείνη θα μπορούσε να κάνει...

Επίσης σταμάτησε να πηγαίνει και στο καφέ που δού- λευε η Άννα, αν και πολλές φορές φίλοι του κανόνιζαν σε εκείνο το μέρος ραντεβού ο Πέτρος έβρισκε τελευταία στιγμή πάντα κάποια αφορμή και άλλαζε την τοποθεσία.

Την «Καζαμπλάνκα» την είδε τελικά μόνος του! Μπήκε σε ένα site που προσφέρουν ταινίες με υποτιτλισμό για online παρακολούθηση και εντελώς τυχαία ήταν μια από τις προτεινόμενες γι’ αυτόν τον μήνα ταινίες!

Για την ιστορία πάντως η Μπέργκμαν δεν τον έπεισε και πολύ για τον έρωτα της προς τον Μπόγκαρτ.

Σε μια από τις αναζητήσεις του για να προσθέσει φρέσκα πρόσωπα στο προφίλ του στο facebook, έπεσε πάνω στην καλύτερη φίλη της πρώτης σχέσης που είχε στο πανεπιστήμιο. Δεν άργησαν να γίνουν φίλοι.

Σε μια κουβέντα που είχαν λίγες μέρες αργότερα έμαθε πως η πρώην του πρέπει να ζούσε παντρεμένη με έναν τύπο αρκετά χρόνια μεγαλύτερο της και ότι πρέπει να είχαν κάνει και παιδιά!

Πολλές λεπτομέρειες δεν ήξερε ούτε και η παλιά φίλη, η πρώην δεν είχε καν facebook απ’ ότι ήξερε...

Η είδηση αυτή είχε αναστατώσει αρκετά τον Πέτρο... βασικά είχε αναστατωθεί με την ιδέα της οριστικής διαγραφής ενός κομματιού του παρελθόντος του, που πάντα το είχε λίγο σε εκκρεμότητα...

Εκείνη είχε αποκατασταθεί και μάλιστα με τον τύπο που είχε γνωρίσει αμέσως μετά τον Πέτρο... Αυτό το παρελθόν δεν μπορούσε να σωθεί πια... και η ιδέα αυτή τον ενοχλούσε!

Για την πρώην του αυτή, είχε χτυπήσει τατουάζ στον 3ο μήνα της σχέσης του, όταν και ζούσε για εκείνη τον απόλυτο έρωτα, έτσι πίστευε...

Είχε πάει χωρίς να το πει ούτε στην ίδια και είχε γράψει στον καρπό του, την ημερομηνία γέννησής της, 1004 συνεχόμενα...

Εκείνη είχε δείξει μεγάλο ενθουσιασμό και από το τατουάζ και μετά, πάντα τον δάγκωνε στον καρπό όταν έκαναν σεξ!

Όταν καμιά φορά ακόμα και τώρα σκεφτόταν τον Πέτρο και τον λόγο που τον είχε απατήσει με τον τωρινό της σύζυγο, έλεγε στον εαυτό της ότι εκείνη είχε εξελιχθεί σε γυναίκα ενώ εκείνος συνέχισε να είναι παιδί...

Ο Πέτρος με την πάροδο του χρόνου έδωσε διάφορες ερμηνείες στο τατουάζ με το 1004 που αναγκαστικά συνέχισε να έχει στον καρπό του.

Η σημασία του άλλαξε αρκετές φορές και οι ερμηνείες που έδινε κάθε φορά διαφορετικές, ανάλογα με την περίσταση... τον πραγματικό όμως λόγο μπορεί να μην τον ανέφερε πια, δεν τον ξέχασε όμως.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ συνέχειας των πραγμάτων, που ξεκινάει από την απλή σκέψη ότι τίποτε δεν τελειώνει πραγματικά και τίποτε δεν αρχίζει πραγματικά αλλά όλα είναι μέρος ενός άπειρου συνόλου που επεκτείνεται μέσα στον χρόνο, είναι ίσως η πιο λογική θεωρία «αθανασίας» που μπορούμε να έχουμε...

Κάθε μας συναίσθημα, σκέψη και δράση έχει μια δυνα- μική που επεκτείνεται πολύ πέρα ακόμα και από την ίδια μας την ύπαρξη, ακόμα και οι πιο μικρές αποφάσεις που παίρνουμε παίζουν καθοριστικό ρόλο!

Αλλάζεις τον κόσμος όχι μόνο από τις αποφάσεις που πήρες και από τις πράξεις που έκανες αλλά ακόμα και μέσα από τις αποφάσεις που ΔΕΝ πήρες και τις πράξεις που ΔΕΝ έκανες...

Our lives are not our own. We are bound to others. Past and present. And by each crime and every kindness we birth our future - Cloud Atlas, David Mitchell.

Ο πιο καθοριστικός ρόλος του βιβλίου ανήκει σε μια σερβιτόρα, σε ένα μέλλον ακαθόριστα μακρινό αυτοί που μας «σερβίρουν» είναι κλώνοι με συγκεκριμένη αποστολή, συγκεκριμένο τρόπο ζωής αλλά ακόμη και συγκεκριμένη διάρκεια ζωής...

Οι αποφάσεις της, τα συναισθήματα και οι πράξεις της, πέρα από κάθε manual που την είχαν προγραμματίσει θα αλλάξουν τον κόσμο...

ΕΙΝΑΙ 5:30 ΤΟ πρωί κοιτάζω τον τοίχο μου στο facebook, ξέρω πως το επόμενο κεφάλαιο θα είναι το τελευταίο και θα κλείσει με τη σερβιτόρα μου όπως και ξεκίνησε.

Θυμάμαι να βρίσκομαι στην λάρισα, σε άσχημη ψυχο- λογική και σωματική κατάσταση, με πυρετό σε μια γκαρσονιέρα... Θυμάμαι πως ξεκίνησα να γράφω σε ένα παλιό τετράδιο που βρήκα εκεί χωρίς να μου έχει περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο πριν.

Έγραψα τις πρώτες είκοσι σελίδες σε τρία βράδια, είχα να γράψω κάτι δέκα πέντε χρόνια τουλάχιστον!

Το γράψιμο το χρησιμοποιούσα ως τώρα σαν μηχανι- σμό άμυνας όταν ήθελα να ξεφύγω από δύσκολες κατα- στάσεις, ακόμα και αυτό το βιβλίο που είχα καταφέρει να τελειώσω στα είκοσι τρία μου, μετά από μια έντονη ερωτική απογοήτευση, το είχα χάσει μετά...

Με σερβιτόρες έχω κάνει δύο πολύ σημαντικές σχέσεις στην ζωή μου, η μια κράτησε σχεδόν εφτά χρόνια και η άλλη μόνο λίγους μήνες. Η Φανή, όπως την είχα βαφτίσει τότε, σερβιτόρα και αυτή σε κάποιο νησί, ήταν η πρώτη μου μυθιστορηματική ηρωίδα, χαμένη πια δεν ξέρω που...

Στάσου... Κάθε παρελθόν μπορεί να σωθεί...

Γυρίζω πάλι στον τοίχο μου στο facebook, διαβάζω το τελευταίο post που έκανα. Το αντιγράφω.

«Για να προχωρήσεις πρέπει να σκοτώσεις την ελπίδα, όχι τη μνήμη... Όσο πιο πίσω θυμάσαι να κοιτάξεις με ειλι- κρίνεια, τόσο πιο εύκολα θα ανακαλύψεις ποιος ήσουν, ποιος είσαι τώρα και τι θέλεις να είσαι στο μέλλον...»

 

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγινε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.

Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet. Η ενασχόληση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα κυρίως με την κατασκευή ιστοσελίδων και την αξιοποίηση των social media.

Η εξειδικευμένη γνώση του πάνω στις λειτουργίες των social media, του έδωσε την δυνατότητα να μπορεί να ασχοληθεί με την προώθηση Καλλιτεχνών και Υπηρεσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, youtube, twitter κ.λ.π).

Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια “ερωτική”σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα που συνδυάζει την επαγγελματική του ιδιότητα με την μεγάλη του αγάπη…

Αφήστε το σχόλιό σας μέχρι την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

και διεκδικήστε αυτόματα ένα από τα τρία αντίτυπα του βιβλίου

που θα κληρωθούν ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει σχόλιο.

_

Σημείωση: Δώστε οπωσδήποτε σωστά το email σας στο αντίστοιχο πεδίο κατά το σχολιασμό σας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Σημαντικό: Τα email δεν δημοσιεύονται, δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν τρίτο και για κανένα λόγο, δεν τηρούνται σε καμία βάση δεδομένων και μετά το πέρας της κληρώσεως διαγράφονται από το δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους. Θα δοθούν μόνο τα τρία email των ανθρώπων που θα κερδίσουν στον συγγραφέα προκειμένου να γίνει η επικοινωνία για την αποστολή των αντιτύπων.

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Απριλίου 2024

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Απριλίου 2024

Real News Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Μιλάς ξένες γλώσσες, το ξέρεις; της Αλέκας Ζωγράφου

Μιλάς ξένες γλώσσες, το ξέρεις; της Αλέκας Ζωγράφου

Το ξέρατε ότι μιλώντας ελληνικά μιλάμε και ξένες γλώσσες; Μπορείτε να φανταστείτε πόσες από αυτές τις λέξεις έχουν παρεισφρήσει στην καθημερινή μας ομιλία και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε τις πιο γνωστές λέξεις-δάνεια που υπάρχουν στο...

Στον κόσμο των ονείρων, της Κατερίνας Δουκάκη

Στον κόσμο των ονείρων, της Κατερίνας Δουκάκη

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Το έτος 2018 στη Νάπολη η Μπιάνκα Αλταμούρα στα 88 της χρόνια, ζει μόνη της με μια νεαρή που τη βοηθά και τη φροντίζει. Έχει έναν γιο τον Αλεσάντρο έναν μοναχικό άνδρα από τον γάμο της με τον αδικοχαμένο Σαβέριο, πολλά χρόνια πριν. Τόσο ο...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Στον κόσμο των ονείρων, της Κατερίνας Δουκάκη

Στον κόσμο των ονείρων, της Κατερίνας Δουκάκη

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Το έτος 2018 στη Νάπολη η Μπιάνκα Αλταμούρα στα 88 της χρόνια, ζει μόνη της με μια νεαρή που τη βοηθά και τη φροντίζει. Έχει έναν γιο τον Αλεσάντρο έναν μοναχικό άνδρα από τον γάμο της με τον αδικοχαμένο Σαβέριο, πολλά χρόνια πριν. Τόσο ο...

Σπύρος Ζαχαράτος: ‘Φύλακας Φυλαχτών’

Σπύρος Ζαχαράτος: ‘Φύλακας Φυλαχτών’

Σπύρος Ζαχαράτος Φύλακας Φυλαχτών _ γράφει ο Σίμος Ανδρονίδης - Από τις εκδόσεις Οδός Πανός, κυκλοφόρησε το 2015 η ποιητική συλλογή του Επτανήσιου ποιητή Σπύρου Ζαχαράτου, που εν προκειμένω φέρει τον τίτλο ‘Φύλακας Φυλαχτών. Στα χαρακώματα των ηττημένων’. Εύλογα...

Τα αηδόνια της σιωπής, του Στέφανου Δάνδολου

Τα αηδόνια της σιωπής, του Στέφανου Δάνδολου

Ένας άντρας και μια γυναίκα ζουν την κομψή belle-epoque της Αθήνας, ερωτεύονται ο ένας τον άλλον αλλά κανείς δεν κάνει το πρώτο βήμα, κανείς δεν εξομολογείται το αισθήματά του. Κι έρχονται τα μαύρα χρόνια της Κατοχής που τα ακολουθούν τα ματωμένα των Δεκεμβριανών,...

59 σχόλια

59 Σχόλια

 1. Νίκος Αθανασίου

  Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Καλή επιτυχία σε όλους όσους αφήσουν σχόλιο!

  Απάντηση
 2. Χαρά Ζαχαρή

  Θα ήεθλα να κερδίσω ένα αντιτυπο του βιβλίου! Καλή τύχη και καλημέρα σε όλους.

  Απάντηση
 3. Κώστας Μπαγινέτας

  Συγχαρητήρια για την όμορφη δουλειά σας. Να είναι καλοτάξιδο!

  Απάντηση
 4. Μαρία Έρικα

  Έρωτας και ίντερνετ. Κάτι παλιό και κάτι νέο. …ωραίος συνδιασμός και φρέσκια αφήγηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον για περαιτέρω εξερεύνηση. Καλή επιτυχία στο ταξίδι του βιβλίου μέσα στον εκδοτικό χώρο! Καλή επιτυχία στον συγγραφέα και καλή έμπνευση για το επόμενο συγγραφικό του έργο. Έτσι είναι αυτά όταν κάτι τελειώνει αρχίζει κάτι νέο. Ευχαριστώ για την φιλοξενία του σχολίου μου.

  Απάντηση
 5. Χριστίνα Σουλελέ

  Καλοτάξιδο το βιβλίο σας!

  Απάντηση
 6. marimar

  Φαντάζομαι οτι θα έχει ενδιαφέρον για κάποιον σαν εμένα που ανήκει σε άλλη γενιά, να γνωρίσει την ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα, που εμείς οι παλιότεροι γνωρίσαμε αυτή την “επιπολαιότητα” σε ντισκοτέκ, σε ζαχαροπλαστεία, σε εκδρομές…. ενώ στην σημερινή εποχή που εμείς μπουσουλάμε στο διαδύκτιο, οι νεότεροι φτιάχνουν την ζωή τους μέσα στους ιστούς.
  Σας εύχομαι καλοτάξιδο στην τωρινή μορφή του (αυτήν που εμείς οι παλαιότεροι αγαπάμε), αν και πιστεύω οτι δεν θα ήθελα να χάσω με τίποτε ένα Videobook αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.
  Υ.Γ.
  Δεν πιστεύω οτι πρέπει να σκοτώνουμε την ελπίδα. Προτιμώ να συμβαδίζει με την μνήμη στην προσπάθεια να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

  Απάντηση
 7. ΒΑΣΩ

  Ενδιαφέρον…. Καλοτάξιδο να είναι!!!!

  Απάντηση
 8. Μαριάνθη Πλειώνη

  Καλοτάξιδο και ευπρόσδεκτο,φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!!!

  Απάντηση
 9. Δήμητρα

  Ευχαριστούμε πολύ!!! Καλοτάξιδο.

  Απάντηση
 10. Ανώνυμος

  Καλοταξιδο το βιβλίο σου..

  Απάντηση
 11. ΕΛΕΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ lenazaxar

  Αληθινά πρωτότυπο και σαν σύλληψη και σαν ιδέα Εύχομαι να έχει την ανταπόκριση που του αξίζει..από το μικρό απόσπασμα βγαίνει το συμπέρασμα ότι κινείται σε ένα γνώριμο συμβατό με την εποχή μας περιβάλλον και σού μένει η αίσθηση ότι συνομιλείς με τον ήρωα όπως με έναν φίλο σου Ωραιο πραγματικά!!!!

  Απάντηση
 12. Αργυρω Θεοδοσιου (Argiro Theodossiou)

  Ευχαριστουμε για την ευκαιρισ να το αποκτησουμε. Καλοταξιδο!

  Απάντηση
 13. papadoliakou stella

  Ευχαριστουμε

  Απάντηση
 14. alexis

  Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σας!

  Απάντηση
 15. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ

  Με εξέπληξες πολύ ευχάριστα….καλη επιτυχία!!!

  Απάντηση
 16. Πλούταρχος Πάστρας

  Μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια που πρέπει να επιβραβευθεί δεόντως από το αναγνωστικό κοινό. Συγχαρητήρια λοιπόν κι ευχαριστούμε πολύ για τα πνευματικά δώρα που μας προσφέρετε! Καλή τύχη σε όλους μας, λοιπόν!!!

  Απάντηση
 17. ΕΥΔΟΚΙΑ

  Καλοτάξιδο να είναι. Ευχαριστούμε για το δώρο σας

  Απάντηση
 18. Νικολέττα Μπακατσέλου

  Ενδιαφέρον και πρωτότυπο. Συγχαρητήρια !

  Απάντηση
 19. Βίκυ Τερζίδου

  Πολύ ενδιαφέρον!!! Καλοτάξιδο να είναι! Ευχαριστούμε πολύ!!!

  Απάντηση
 20. Ανώνυμος

  Στάσου… Κάθε παρελθόν μπορεί να σωθεί…

  Χάθηκε ο ρυθμός της απόλαυσης και της μνήμης! Τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε! Συλλέγουμε εμπειρίες, μνήμες, τους ανθρώπους τους ταξινομούμε σε κάποιο ψηφιακό άλμπουμ, κάνουμε κάποιο σχόλιο στο facebook και μετά τα προσπερνά η ζωή μας, που τρέχει με αυτόν τον ιλιγγιώδη ρυθμό…”

  Καλοτάξιδο!
  Καλή επιτυχία!

  Απάντηση
 21. ΓΑΡΔΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Σύγχρονο και φρέσκο θεματικά. Καλή επιτυχία…

  Απάντηση
 22. Ευάγγελος Καμπιώτης

  Καλοτάξιδο το βιβλίο σας

  Απάντηση
 23. Ηλίας Παλαιοχωρίτης

  Καλή επιτυχία εύχομαι.

  Απάντηση
 24. Ανώνυμος

  συγχαρτήρια και καλοτάξιδο το βιβλίο με τις σκέψεις σου….)

  Απάντηση
 25. Kika DM

  Ευχαριστούμε!

  Απάντηση
 26. Ανώνυμος

  Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Θα ήθελα να το διαβάσω.

  Απάντηση
 27. drmakspy

  Πολύ ενδιαφέρον μου φαίνεται… Καλοτάξιδο και μακάρι να περάσει από τα χέρια μου με όποιον τρόπο.

  Απάντηση
 28. Serafim Papadopoulos

  Έρωτας, πηγή έμπνευσης από την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή του διαδικτύου.

  Απάντηση
 29. Elena

  Καλή βόλτα στις θάλασσες των λογισμών μας!!!

  Απάντηση
 30. Χρήστος

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο…Μακάρι να είμαι από τους τυχερούς

  Απάντηση
 31. ELENH MANTZABRA

  Δυστυχως πολυ ανθρωποι ουτε καν φανταζονται ποσο βαθιες πληγες δημιουργουν στους αλλους….. Σου λενε δεν ειχαμε κατι για καιρο…. μονο απο το internet μιλαγαμε χρονια και απο το τηλεφωνο μια εβδομαδα….. ειναι ασχημο να πετα καποιος συναισθηματα ετσι………. Να μην μπορει να νοιωσει τι σου ειχε δημιουργησει αυτη η ιντερνετικη επαφη…. με τη λαχταρα μπορει να περιμενεις να δεις εχετε μηνυμα στον υπολογιστη σας….. και ποσο πολυ θα ηθελες να μπεις μες την οθονη να ζησεις την καθε στιγμη απο κοντα…

  Απάντηση
 32. tsamhs aimilios

  Καλή επιτυχία

  Απάντηση
 33. Ελένη Κ.

  Ό,τι πρέπει για την παραλία! Καλό καλοκαίρι!!!

  Απάντηση
 34. ΙΩΑΝΝΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ

  καλη επιτυχια σε ολους !!!!!

  Απάντηση
 35. aristea k

  Καλοτάξιδο να είναι !

  Απάντηση
 36. Ανώνυμος

  Μαριάνθη Παπάδη

  Εύχομαι το ταξίδι του να είναι χαρούμενο και να σας κάνει υπερήφανο!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντηση
 37. Rena Alexopoulou

  Ενδιαφέρον…Καλή επιτυχία σε όλους!!!

  Απάντηση
 38. Κολοβού Κατερίνα

  Καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!!!!Ευχαριστούμε πολύ,καλή επιτυχία σε όλους μας!!!!!!!

  Απάντηση
 39. Ασημίνα Καλογεράκη

  Ενδιαφέρον…. Καλοτάξιδο να είναι!!!!

  Απάντηση
 40. άννα κοκκινου

  Μακάρι να είμαι η τυχερή

  Απάντηση
 41. Κυριακή Παναγοπούλου

  Ευχαριστούμε πολύ.

  Απάντηση
 42. Ευφροσύνη Κερασιώτη

  Ενδιαφέρον βιβλίο, ευχαριστούμε!!!

  Απάντηση
 43. Γιώργος Κανελλάκης

  Υπέροχο βιβλίο, καλή επιτυχία.

  Απάντηση
 44. ΕΦΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

  Καλή Επιτυχία! Ωραία γραμμένο!

  Απάντηση
 45. LindaAll Andrea

  Άκρως επίκαιρο…
  Έτσι χάσαμε φίλε μου την ομορφιά της επαφής. Το καρδιοχτύπι του “κυνηγητού”…
  Από όσα διάβασα φαίνεται πολύ όμορφο βιβλίο….
  Εύχομαι να βοηθήσει τον αναγνώστη…
  Καλοτάξιδο λοιπόν…
  <3

  Απάντηση
 46. aggelo

  καλή επιτυχία!!!

  Απάντηση
 47. Ανώνυμος

  πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία!!!!!

  Απάντηση
 48. ΓΙΑΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Ενδιαφέρον..καλοκαιρινό και άκρως επίκαιρο. Καλή πορεία..

  Απάντηση
 49. Kelly P.

  Ενδιαφέρον!

  Απάντηση
 50. Κουμαράς Μιχαήλ - Ευάγγελος

  Πολύ ενδιαφέρον!

  Απάντηση
 51. Ross A.

  Ενδιαφερον!!! θα ηθελα να το χαρισω σε συγκεκριμενα προσωπα!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου