Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς, της Σάρας Κατερίνας Παπαδάκη

23.03.2019

σχόλια

γράφει η Αλεξάνδρα Παυλίδη

Η αφιέρωση της συγγραφέως Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη είναι “…για όλους αυτούς που τους σημάδεψε η φωτιά του έρωτα…” και οι 22 ιστορίες της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πηγή, με Α’ έκδοση τον Ιανουάριο του 2019, σε φιλολογική επιμέλεια από την Άρτεμη Βελούδου.

Οι ήρωες των ιστοριών είναι εντελώς παθιασμένοι και ερωτευμένοι. Άλλοι περνούν υπέροχα και όλα φαίνονται μαγικά, άλλοι πάλι μάχονται να εμπεδώσουν την απόρριψη, τον χαμό, την προδοσία ή απλά το τέλος του έρωτα. Κάποιες φορές ο έρωτας είναι νικητής και κυρίαρχος έχει κερδίσει όλες τις μάχες και δίνει στην πραγματικότητα την εγγύηση ότι κάποιος βρίσκεται πάντα εκεί για τον άλλο. Άλλες φορές η προδοσία πληγώνει τους ανθρώπους και σκοτώνει τον έρωτά τους. Ο θάνατος είναι τελεσίδικος ενώ συμβαίνει κάποτε να τον διώχνουν οι ίδιοι οι ήρωες από κοντά τους φοβισμένοι από την ολοκληρωτική του φύση.

Σε μια περίπτωση η σβησμένη φωτιά ανάβει πάλι όπως στην αφήγηση “τα χείλη τους δεν είχαν ξεχάσει” .

-“Συγγνώμη που άργησα“, του είπε “Συγνώμη που σε έκανα να αργήσεις” της απάντησε. Και τον φίλησε” σ. 23.

Σε άλλη περίπτωση ο έρωτας φεύγει έτσι απλά όπως στο “Μια καρδιά σε ρίσκο”.

Θέτω μια καρδιά σε ρίσκο. Αγαπώ παθιασμένα μου λέει και εγώ της βγάζω τα δεσμά και την αφήνω να πετάξει” σ .37.

Ο έρωτας στο έργο της Παπαδάκη φαίνεται να έχει αυτονομηθεί και αυτομολεί συστηματικά. Φεύγει από την μια ιστορία και πηγαίνει στην άλλη. Τι κάνει στους ανθρώπους; Ότι θέλει. Που θα πάει αφότου διαβάσεις και την εικοστή δεύτερη ιστορία; Ίσως σε εσένα.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου