Επιλέξτε Page

Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016 – πρόσκληση

3.09.2015

 

 

calendar-2016

 

Το 2014 ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net προσκάλεσε συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς και φωτογράφους να συμμετάσχουν στη δημιουργία του “Καλλιτεχνικού Ημερολογίου -για το έτος- 2015”. Ο αρχικός σχεδιασμός για να δημιουργηθεί ένα μηνιαίο ημερολόγιο ανατράπηκε λόγω των πολλών συμμετοχών για να φτάσουμε τελικά στην έκδοση ενός ημερολογίου 136 σελίδων στο οποίο 24 εικαστικοί συνάντησαν 59 λογοτέχνες κι 63 εικαστικές δημιουργίες στόλισαν 63 έργα λόγου και το αντίστροφο.

 

Φέτος με την ίδια όρεξη και ίδιο μεράκι, απευθύνουμε και πάλι πρόσκληση σε δημιουργούς, συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους και γλύπτες να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα αυτών προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί το “Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016”.

 

α) Λογοτεχνικά έργα:

Τα πεζά κείμενα θα πρέπει να έχουν έκταση 150-200 λέξεις (περίπου δύο παράγραφοι) και τα ποιήματα έως τρεις στροφές (20 στίχοι το μέγιστο).

Προτεραιότητα θα δοθεί στην εκπροσώπηση όλων των συμμετεχόντων και σε έργα ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Επιτρέπονται βεβαίως κι έργα που έχουν εκδοθεί.

Οι λογοτέχνες μπορούν να αποστείλουν από ένα (1) έως πέντε (5) έργα.

Τα έργα δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέονται με τις εποχές του χρόνου. Αν ωστόσο, αποσταλεί κάποιο απόσπασμα με στόχο συγκεκριμένη εποχή, παρακαλούμε να σημειωθεί η εποχή ή ο μήνας.

 

β) Για τα υπόλοιπα έργα, προσκαλούνται φωτογράφοι ή ζωγράφοι και γλύπτες να αποστείλουν τις δημιουργίες τους προκειμένου να πλαισιώσουν φωτογραφικά το ημερολόγιο.

Μπορούν να στείλουν όσα έργα επιθυμούν, με την προϋπόθεση να μην έχουν συμμετάσχει τα έργα στο “καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015”.

Τα αρχεία - εικόνες που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Καλό -αν και όχι υποχρεωτικό- είναι να υπάρχει μία σύνδεση με κάποια εποχή του χρόνου ή κάποιο μήνα.

 

Όλα τα έργα παραχωρούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα (ακόμα κι αν τα έργα είναι αδημοσίευτα ή ανέκδοτα).

Όλα τα έργα παραχωρούνται μόνο για την έκδοση του καλλιτεχνικού ημερολογίου 2016. Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν στους δημιουργούς.

Το ημερολόγιο θα είναι ελεύθερης διακίνησης στο διαδίκτυο με δυνατότητα εκτύπωσης από όποιον το επιθυμεί.

 

Σε περίπτωση που συλλεχθούν έργα πέραν των αναγκών θα επιλέγεται ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη (αντιπροσωπευτικό και κατόπιν συνεννόησης).

Αποστολές έργων θα γίνονται

δεκτές μέχρι την 8η Νοεμβρίου 2015 (καταληκτική ημερομηνία)

στο email [email protected] με θέμα «Για το καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016»

(προσοχή, συμμετοχές που θα σταλούν σε κάποια από τις άλλες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net δε θα ληφθούν υπ’ όψη και δε θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση γι’ αυτό).

Μετά την παρέλευση της ανωτέρω ημερομηνίας, καμία συμμετοχή δε θα γίνει δεκτή.

Το Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015 σε αριθμούς

 

3 ανατυπώσεις

 2.100 downloads του ψηφιακού αρχείου

15.000 αναγνώσεις

Πολλές αναδημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες

Ένα σημείο αναφοράς!

tovivlio_logo_login_shadow

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Φεβρουαρίου 2018

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Φεβρουαρίου 2018

Παραπολιτικά – κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου   «Ιστορία της Μακεδονίας» του κορυφαίου, ελληνιστή καθηγητή Nicholas G.L. Hammond. Το Σάββατο ο έβδομος τόμος. 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός για την θεατρική παράσταση «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή» Το CD...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

8 σχόλια

8 Σχόλια

 1. Pola Vakirli

  Με χαρά θα συμμετέχω γιατί πιστεύω ότι είναι μια μαζική και πολύμορφη καλλιτεχνική έκφραση με πολλαπλές λειτουργίες και αναγνώσεις!!!!

  Απάντηση
 2. Βάσω Αποστολοπούλου

  Πολύ χαίρομαι που πάμε για δεύτερο πετυχημένο γύρο!
  Καλή μας αρχή λοιπόν! 🙂

  Απάντηση
 3. Ρούλα Κόζη

  Με χαρά θα δηλώσω και εγώ τη συμμετοχή μου για δεύτερη συνεχή χρονιά!

  Απάντηση
 4. Μάχη Τζουγανάκη

  Δεύτερος καλλιτεχνικός γύρος! Χαρά μου να στέλνω δημιουργίες μου σε τόσο όμορφες προτάσεις. Το περσινό ημερολόγιο το χάρηκαν όλοι όσοι το έλαβαν δώρο…!

  Απάντηση
 5. Μαρουλλα

  Θα προσπαθήσω να βάλω κι εγώ την σελίδα μου για το ημερολόγιο Ελπίζω να το καταφέρω

  Απάντηση
 6. Τάκης Σταυριανάκος (Όλα Στο Φως)...!!!

  Εύγε Για Την… Όποια Απόφαση Παραγωγής-Προαγωγής Πολιτισμού……ΕΥΓΕ Σας………!!!!!!!!!

  Απάντηση
 7. Τάκης Σταυριανάκος (Όλα Στο Φως)...!!!

  Εύγε Στους Δημιουργούς Που Παράγουν-Προάγουν Πολιτισμό Και Ευπρεπείς ΑΝΘΡΩΠΟΥ Γνώσεις……!!!!!!!!

  Απάντηση
 8. ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΡΑΓΓΙΟΛΗ

  ΥΠΕΡΟΧΟ !!!!!!!!!!!!ΕΣΤΕΙΛΑ ΗΔΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου