Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015 –  πρόσκληση

 -Το ημερολόγιο έχει εκδοθεί και μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα πιο κάτω-Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις τοβιβλίο σχεδιάζουν την έκδοση ενός καλλιτεχνικού ημερολόγιου για το έτος 2015 με έργα σύγχρονων δημιουργών. Απευθύνουν κάλεσμα σε συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους και ζωγράφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα.Τα πεζά […]
- 24.09.2014 -

 

-

Το ημερολόγιο έχει εκδοθεί και μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα πιο κάτω

-

Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις τοβιβλίο σχεδιάζουν την έκδοση ενός καλλιτεχνικού ημερολόγιου για το έτος 2015 με έργα σύγχρονων δημιουργών. Απευθύνουν κάλεσμα σε συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους και ζωγράφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα.

Τα πεζά κείμενα θα πρέπει να είναι μέχρι 150 λέξεις (περίπου δύο παράγραφοι) και τα ποιήματα έως τρεις στροφές (20 στίχοι το μέγιστο). Αν πρόκειται για έργα που ήδη έχουν εκδοθεί είναι αναγκαίο εκτός από το όνομα του δημιουργού να σημειωθεί και το βιβλίο ή η συλλογή στην οποία εμπεριέχονται.

Τα έργα δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέονται με τις εποχές του χρόνου. Αν ωστόσο, αποσταλεί κάποιο απόσπασμα με στόχο συγκεκριμένη εποχή, παρακαλούμε να σημειωθεί η εποχή ή ο μήνας.

Παράλληλα, προσκαλούνται φωτογράφοι ή ζωγράφοι και γλύπτες να αποστείλουν έργα τους προκειμένου να πλαισιώσουν φωτογραφικά το ημερολόγιο. Τα έργα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Καλό -όχι υποχρεωτικό- είναι να υπάρχει μία σύνδεση με κάποια εποχή του χρόνου ή κάποιο μήνα.

Όλα τα έργα παραχωρούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα (ακόμα κι αν τα έργα είναι αδημοσίευτα ή ανέκδοτα).

Όλα τα έργα παραχωρούνται μόνο για την έκδοση του καλλιτεχνικού ημερολογίου 2015. Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν στους δημιουργούς.

Το ημερολόγιο θα είναι ελεύθερης διακίνησης στο διαδίκτυο με δυνατότητα εκτύπωσης από όποιον το επιθυμεί.

Αποστολές έργων θα γίνονται δεκτές μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014 (καταληκτική ημερομηνία) στο email [email protected]. Σε περίπτωση που μαζευτούν έργα πέραν των αναγκών θα επιλέγεται ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη (αντιπροσωπευτικό και κατόπιν συνεννόησης).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί και δε γίνονται δεκτές άλλες αποστολές έργων.

Σας ευχαριστούμε!

_

(πηγή εικόνας)

21 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Εξαιρετική και ομολογουμένως λίαν θελκτική δραστηριότητα και συγχαίρω τον φίλο μας τον Δήμο για την σύλληψή του. Εύχομαι καλή επιτυχία ολόψυχα και πολλών εκκρεμοτήτων “εξαφανιζομένων”, θα είναι χαρά και τιμή μου να λάβω κι εγώ μέρος!

  Απάντηση
 2. Κατερίνα Ευαγγέλου - Κίσσα

  Υπέροχη ιδέα! Μπράβο!

  Απάντηση
 3. Γιάννης Καλαϊτζάκης

  συγχαρτήρια … )

  Απάντηση
 4. Γιάννης Καλαϊτζάκης

  αλλά πεζά κείμενα με 150 λέξεις μόνο;

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Αν είναι και λίγο μεγαλύτερα δεν πειράζει, αλλά πρέπει να μην ξεχνάμε πως δεν μπορεί να χωρέσει ένα μεγάλο κείμενο στις περιορισμένες διαστάσεις ενός ημερολογίου.

   Απάντηση
  • Δήμος Χλωπτσιούδης

   Γιάννη, δεν πειράζει να είναι μεγαλύτερο… Το θέμα είναι να χωράει και οι χαρακτήρες να μη μειωθούν προκειμένου να το χωρέσουμε όλο…

   Απάντηση
 5. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Εξαιρετική ιδέα, πολύ με ενθουσιάζει και μπράβο σας! Εννοείται ότι θα συμμετέχω, χαρά και τιμή μου να συνυπάρξω με τόσο αξιόλογους κι αγαπημένους φίλους – όπως εννοείται ότι θα το εκτυπώσω και θα το χαρίσω σε φίλους και συγγενείς για τον καινούργιο χρόνο! Σκέφτεστε τίποτε κελύτερο για δώρο;;;

  Απάντηση
 6. MT

  Τέλεια ιδέα. Ήδη σας έστειλα ένα κειμενάκι όπως γεννήθηκε αυθόρμητα.. με το που είδα την ιδέα. Οντως θα ναι τέλειο να κάνουμε ένα τέτοιο δώρο στους δικούς μας ανθρώπους…! Μπράβο για την όμορφη ιδέα!

  Απάντηση
 7. Ελενη Στασινου

  Για λογαριασμό φίλου μου ντροπαλού μπορώ να στειλω συμμετοχη για την ομορφη ιδέα σας? καλημερα σας!

  Απάντηση
 8. Γεωργια Πρινιωτακη

  Κατάγομαι οπο Κρήτη, μενω στο Μόντρεαλ του Καναδά και ασχολουμαι επαγγελματικά με την Ζωγραφικη. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορω να λάβω μερος.

  Απάντηση
   • Georgia priniotakis

    Σας Ευχαριστω, και σας ευχομαι κάθε επιτυχια.

    Απάντηση
 9. Litsa Dimitropoulou

  Αφού σας συγχαρώ για την υπέροχη ιδέα σας, θέλω να παρατηρήσω πως με χαροποιεί ιδιαίτερα η μεγάλη ανταπόκριση των ανθρώπων που γράφουν και διαβάζουν λογοτεχνία ( κρίνοντας από τις συμμετοχές σε όλες τις λογοτεχνικές δράσεις)!!!

  Απάντηση
 10. Stella Mantonanaki

  Καλή πορεία σ αυτή την όμορφη ιδέα!!

  Απάντηση
 11. Georgia Priniotakis

  Μου είναι αδύνατο να σας στηλω τα εργα μου, μεσον του email. Σας παρακαλώ βοηθήστε!!!!!

  Απάντηση
  • Δήμος Χλωπτσιούδης

   Γιώργο, ή αντιγράφεις λάθος το μέιλ ή τα έργα σου έχουν μεγάλο όγκο (πάνω από 9 ΜΒ)…
   Τι θες να στείλεις; Εικόνες;
   Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις λιγότερες ώστε τα ΜΒ τους να μην ξεπερνούν τα 9 ΜΒ (αθροιστικά)…

   Απάντηση
   • Γεωργια Πρινιωτακη

    Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος(ΜB), απλα δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω το εμαιλ που συνιστάτε. θα σας στηλω τις εικόνες μεσο του προσωπικου σας εμαιλ εάν μου το επιτρέπετε.

    Απάντηση
    • Δήμος Χλωπτσιούδης

     Βεβαίως, αν και μου κάνει εντύπωση, γιατί όλα εκεί τα λαμβάνουμε. Στο προσωπικό μου στείλτε τα…

     Απάντηση

Υποβολή σχολίου