Σε βρήκα εκεί, στο μισοσκόταδο, να κάθεσαι στην άκρη του δρόμου και με το βλέμμα σου να προσπαθείς να παραμερίσεις τα αστέρια για να δεις που κρύβεται ο κλέφτης των ονείρων σου.

Οι πρώτες σταγόνες της βροχής χάιδευαν το λευκό σου πουκάμισο αφήνοντας πίσω διάφανες κουκίδες. Το φεγγάρι με την σειρά του σκόρπιζε το άπλετο φως του αχνοφωτίζοντας τις ανησυχίες της ψυχής σου, συνεργός στην αναζήτηση του κλέφτη των ονείρων σου.

Πλησίασα διστακτικά κοντά σου…

«Μακάρι να μην τον είχα αφήσει να κλέψει τα όνειρα μας, μακάρι να μπορούσα να τον πιάσω και να έφερνα πίσω τα όνειρα σου, αγάπη μου», σου ψιθύρισα χαϊδεύοντας απαλά τα υγρά σου μαλλιά.

«Δεν μπορείς να τα φέρεις , κανείς δεν μπορεί» μου είπες και με άρπαξες σφιχτά στην αγκαλιά σου.

Και οι λυγμοί μας σκέπασαν τους ήχους της νύχτας…

Πάλευα με τον εαυτό μου, να φαίνομαι πιο δυνατή αλλά δεν τα κατάφερα, τα στηρίγματα της ψυχής μου έπεσαν και λύγισα μαζί σου.

Με κράτησες από τον ώμο σφιχτά για να μην καταρρεύσω και με οδήγησες στο σπίτι.

Στο σπίτι που πριν από λίγες μέρες είχε εισβάλει ο κλέφτης των ονείρων και το λεηλάτησε. Έτσι αισθάνθηκες, όταν ήρθε η ειδοποίηση του γιατρού…

Φτάσαμε στο πλατύσκαλο με ρούχα μουσκεμένα. Σήκωσες τα μάτια σου ψηλά και κοίταξες ξανά τον ουρανό. Τα αστέρια είχαν εξαφανιστεί, τα πήρε η βροχή. Τα σύννεφα με το πέπλο τους σκέπασαν το φως του φεγγαριού.

Σε φίλησα τρυφερά στο μάγουλο και έπιασα το χέρι σου βάζοντας την παλάμη σου στην καρδιά μου.

«Και αν ο κλέφτης έκλεψε τα όνειρα μας και τη ζωή μας, η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ για σένα», σου αποκρίθηκα.

«Θα νιώθεις μοναξιά, θα βγαίνεις και θα κοιτάς τα αστέρια. Κάπου εκεί θα είμαι και εγώ ψυχή μου και θα φέγγω τα μονοπάτια των καινούργιων σου ονείρων.»

Γεμάτος δάκρυα στα μάτια έσκυψες και με φίλησες με πάθος…

Και ήταν το τελευταίο φιλί σε αυτή την νύχτα της αναζήτησης του κλέφτη των ονείρων…

 

_

γράφει η Δέσποινα Γκουτζολίκα 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!