Διεθνής Ημέρα Μουσείων (ελεύθερη είσοδος)

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το 1977 και από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, για να αναδειχτεί έτσι ο σπουδαίος ρόλος τους στη σύγχρονη κοινωνία.Με αφορμή τον εορτασμό, η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας θα είναι ελεύθερη. Ταυτόχρονα, θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και […]
- 15.05.2014 -

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το 1977 και από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, για να αναδειχτεί έτσι ο σπουδαίος ρόλος τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Με αφορμή τον εορτασμό, η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας θα είναι ελεύθερη. Ταυτόχρονα, θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής των μουσείων και τιμώμενο στην χώρα μας είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα, που γιορτάζει φέτος τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του (25/11/1914). Θέμα του φετινού εορτασμού «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν».

 

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» και «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται». Το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω των δημοτικών εκλογών, από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.
«Ο λαγός της Ακρόπολης»
Ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά αφιερώματα της Ακρόπολης του 6ου αι. π.Χ. ξεχωρίζει ο χάλκινος λαγός που, μετά από ένα θεαματικό άλμα για να αποφύγει τους διώκτες του, προσγειώνεται στα μπροστινά του πόδια. Οι επισκέπτες θα ακούσουν από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου ελκυστικές ιστορίες για τον λαγό αλλά και για τα άλλα ζώα που τα χάλκινα ομοιώματά τους βρίσκονται στις προθήκες του Μουσείου.
«Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται»
Ο Μοσχοφόρος, ένα από τα σπουδαιότερα γλυπτά της αρχαϊκής Ακρόπολης, απέκτησε πρόσφατα νέα μορφή. Τα ογκώδη στηρίγματα των ποδιών του αντικαταστάθηκαν με ανάλαφρα μεταλλικά που βελτιώνουν σημαντικά την αισθητική έκθεσης του γλυπτού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους Συντηρητές του Μουσείου κρυφές πτυχές πίσω από αυτή την διαδικασία επανέκθεσης.
Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων:
«Ο λαγός της Ακρόπολης»: στις 10 π.μ. στα αγγλικά, στις 10:30 π.μ. στα γαλλικά και στις 12 μεσημ. στα ελληνικά.
«Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται»: στις 11 π.μ. στα ελληνικά και στις 11:30 π.μ. στα αγγλικά.
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου