Λευκή πεταλούδα

28.10.2015

 

 

Basilena

Φωτογραφία: Βασιλένα Μητσιάδη

"Θα γίνω πεταλούδα, όταν μεγαλώσω, γιατί πολύ που τις ζηλεύω, μια όμορφη λευκή πεταλούδα, να το ξέρεις", είπε η μικρή Ειρήνη. "Και θα πετάω, θα πετάω αδιάκοπα, θα ζαλίζω τον κόσμο με τα τραγούδια μου, ελεύθερη και ωραία. Κι όλο θα γλεντώ τη ζωή, γλυκό μεθύσι των λουλουδιών, από ψηλά αγναντεύοντας την γη. Και θα 'ναι μεταξένια η ομορφιά μου, να το ξέρεις". Κι κόμπαζε χαμογελώντας, στριφογυρνώντας σαν μπαλαρίνα. 

"Ναι, και θα πετάς, ζηλόφθονα κόντρα στους ανέμους, στον φόβο να σου ρίξουν τα πτερά. Και θα ριχτείς άβγαλτη ερωτικό σεργιάνι, να μη ξέρεις τι ζητάς. Και θα μεθύσεις πλάνη των αρωμάτων, των νοθευμένων χρωμάτων. Του ήλιου μαύρη χαρά να πάρεις, σ 'άδειες αγκαλιές, κύκλους να κάνεις, γύρω από τις φωτιές, μέχρι να σου κάψουν τα φτερά. Τόσο θα σε λατρέψουν οι σκιές, φίλους και εχθρούς να τους έχεις, διαρκής χειμώνας, της μοναξιάς κατάρα, μόνο σ΄ αυτήν ν ' ανήκεις. 

Και θα ξαπλώσεις, αλλοτινή ξεγνοιασιά, στο χώμα που δακρύζει, του έρωτα μοιρολόι στην ξεχασμένη άνοιξη. Που θα σ' αναστήσει κύκλος της ζωής, αληθινή αγάπη". Είπε η σοφή μητέρα της. 

 

_

γράφει ο Οδυσσέας Νασιόπουλος 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

4 σχόλια

4 Σχόλια

  1. Άννα Ρουμελιώτη

    Πολύ όμορφο!!!!!!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου