τοβιβλίο.net

Select Page

λευκότητα

λευκότητα

Την είχα μπροστά μου. Ολόλευκη και απαλή. Φτέρωμα πουλιού που έχει απλωθεί στο πολύ φως. Ή επιδερμίδα μωρού που προσπαθεί να βρει τη ζωή. Κι εγώ να την εκλιπαρώ με τα μάτια να μου μιλήσει. Να μου πει δυο δικές της κουβέντες. Αυτή απλά να απλώνεται και να κατακτά το χώρο. Κι εγώ να φοβάμαι. Να τρέμω να απλώσω το χέρι μου μην και χαθεί στο όνειρο. Λευκή στην λευκότητά της. Τόσο χιονένια που και η ίδια τρόμαζε σε τούτη την έννοια.

Την είχα μπροστά μου. Την κοίταζα. Κάτεχα πως δεν μπορώ να απλώσω το χέρι μου. Να την αγγίξω. Για άλωση μην το συζητάτε. Χαμένη υπόθεση. Παρατηρούσα τις άκρες της, εκείνο που φευγαλέα της ξέφευγε. Μέρα και νύχτα. Την παρατηρούσα και προσπαθούσα να προκαταλάβω τις κινήσεις της. Εκείνη έστεκε ακίνητη.
Πως παρατηρείς τους μορφασμούς ενός μωρού στον ύπνο του. Και χαίρεσαι μαζί του. Βλέπεις την κάθε του στιγμή, την καταγράφεις. Αυτό δεν το νοεί. Απλώνει τα χεράκια του. Χαμογελά. Γιατί δεν έμαθε στη δυστυχιά. Απλώνεται και ταλαντεύεται αναμεσίς ύπνου και ζωής. Κι εσύ το νανουρίζεις. Από μέσα σου.

[…]

Επιμέλεια κειμένου

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος