Μαριέττα Κόντου – Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου της

   Με χαρά και προσμονή και... λίγο τρακ, επιτέλους παρουσιάζω το πρώτο μου βιβλίο. Η Παρασκευή 28/3 στις 7 θα είναι μια ημέρα γιορτής για μένα (φαντάζομαι και για τον εκδοτικό μου οίκο) αλλά κυρίως γι’ αυτούς που τόσο γενναιόδωρα αγκάλιασαν και αγάπησαν το «Συγγνώμη…».Το να είστε εκεί μαζί μου σ’ αυτή τη γιορτή θα είναι […]

 

 

 

Με χαρά και προσμονή και... λίγο τρακ, επιτέλους παρουσιάζω το πρώτο μου βιβλίο. Η Παρασκευή 28/3 στις 7 θα είναι μια ημέρα γιορτής για μένα (φαντάζομαι και για τον εκδοτικό μου οίκο) αλλά κυρίως γι’ αυτούς που τόσο γενναιόδωρα αγκάλιασαν και αγάπησαν το «Συγγνώμη…».

Το να είστε εκεί μαζί μου σ’ αυτή τη γιορτή θα είναι τιμή.

Μαριέττα Κόντου

Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα να έχω την επιμέλεια του άρθρου για την συγκεκριμένη εκδήλωση - παρουσίαση. Γνωρίζοντας σαν εκπαιδευτικός με προϋπηρεσία αλλά κυρίως με ευαισθησία για την ειδική αγωγή τον σημαντικό ρόλο της επιστήμης της Ψυχολογίας στην παιδαγωγική διαδικασία, δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθώ μέσα από τις σελίδες του ιστοχώρου μας στην προσπάθεια προβολής του εξαιρετικού αυτού βιβλίου, που μας ταξιδεύει με τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μικρών παιδιών. Καλοτάξιδο να 'ναι όπως του αξίζει!

Βαγγέλης Θερμογιάννης

Η Μαριέττα Κόντου μετά από ανήσυχη παιδική ηλικία και θυελλώδη εφηβεία, σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ψάχνοντας να βρει απαντήσεις. Ακολούθησε μακρά περίοδος εθελοντισμού, Συστημικής Εκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας. Ένα μεταπτυχιακό στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας στο Αιγινήτειο νοσοκομείο και η διδακτορική της Διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο -που ακόμη θυμάται με πόνο- συνέπεσαν με γάμο και γεννήσεις εναλλάξ. Βρέθηκε παντρεμένη, φοιτήτρια και με δύο γιούς με ταχύτητα με ξάφνιασε ακόμη και την ίδια. Παρόλα αυτά κυνηγούσε εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και τεχνογνωσία με την ίδια βουλιμία που ο διαβητικός κοιτάζει την πάστα. Χρόνο δεν είχε αλλά δημιουργούσε. Η  «ώριμη» ηλικία των τριάντα τη βρήκε να εργάζεται στο χώρο της απεξάρτησης εφήβων όπου και παρέμεινε για αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει το μοναχισμό της ιδιώτευσης με ειδίκευση στη θεραπεία ενηλίκων, ζευγαριών, οικογενειών και εφήβων. Αναλαμβάνει την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό ομάδων θεραπείας και ευαισθητοποίησης και πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και σχολεία.

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Το ευχαριστώ τόσο λίγο…

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου