Μαρκ Στραντ – πέθανε ένας σπουδαίος ποιητής

 ¨Όλοι έχουμε λόγους που κινούμαστε. Εγώ κινούμαι για να διατηρώ τα πράγματα ολόκληρα. ¨  ¨Ετσι πάντα συμβαίνει. Όπου κι αν είμαι είμαι αυτό που λείπει.¨ Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πολυβραβευμένος ποιητής Μαρκ Στραντ, ο οποίος ήταν καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας των Τεχνών και των Γραμμάτων και είχε τιμηθεί με […]

 

¨Όλοι έχουμε λόγους που κινούμαστε. Εγώ κινούμαι για να διατηρώ τα πράγματα ολόκληρα. ¨

 

 

¨Ετσι πάντα συμβαίνει. Όπου κι αν είμαι είμαι αυτό που λείπει.¨

 

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πολυβραβευμένος ποιητής Μαρκ Στραντ, ο οποίος ήταν καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας των Τεχνών και των Γραμμάτων και είχε τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ, το 1999 για τη συλλογή Blizzard of One.
«Ο Στραντ γεννήθηκε στον Καναδά αλλά έζησε στις ΗΠΑ και το Μεξικό, απεβίωσε χθες Σάββατο στο σπίτι της κόρης του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης», όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Αμερικανών Ποιητών  στο Twitter. ¨Εθεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ποιητές της γενιάς του καθώς και επιτυχημένος μεταφραστής και συγγραφέας πρόζας¨, αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του μετά τον θάνατό του το ίδρυμα Poetry Foundation. Το ίδρυμα αναφέρει επίσης ότι η ποίηση του Στραντ χαρακτηρίζεται από γλωσσική σαφήνεια, υπερρεαλιστικά στοιχεία και εμμονή στα θέματα της απουσίας, της απόρριψης και του θανάτου. Ο Στραντ ανακηρύχθηκε δαφνοστεφής ποιητής (Poet Laureate) των ΗΠΑ, τίτλο που κατείχε κατά το διάστημα 1990-1991.

 

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου