τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μια μέρα δανεική

Μια μέρα δανεική

 

woman_at_sea_b

 

 Δείξε μου το φόβο σου..
Κοίταξέ με για μια μόνο στιγμή.
Εγώ θα καταλάβω...Δεν είσαι, όμως, πουθενά, της μοναξιάς η πλάνη και απόψε σκιαγραφεί τη μορφή σου. Διψασμένος στην έρημο της απουσίας σου, κυνηγώ οάσεις σε κάθε τι που σου μοιάζει. Ακολουθώ το άρωμα σου, αλλά ποτέ δεν φτάνω στην πηγή του. Μόνος χαράζω προορισμούς και χτίζω κάστρα για να προφυλάξω κάθε τι που απέμεινε αληθινό από εσένα.
Μούσα μου εσύ και εγώ απλά ένα μικρό παιδί με μία πένα στο χέρι. Μου τη χάρισες κάποτε, θυμάμαι, και με αποκάλεσες ποιητή. Τα χρόνια πέρασαν και το παιδί εκείνο μεγάλωσε, αλλά ποιος ξεχνά τις νύχτες εκείνες που ζωγράφιζε ακόμη και το ίδιο το φεγγάρι, ώστε δύο ζευγάρια μάτια να διαβάσουν την ιστορία του.
Μια μέρα δανεική αποζητώ, τρέχω, την αναζητώ. Είσαι το καλοκαίρι μου και οι στιγμές μας το μελάνι στην πένα που κρατώ. Δεν ξέρω αν σε αγάπησα ποτέ, ακόμα και αν είσαι εσύ εκείνη ο λόγος που ακόμα γράφω.
Κι αν το μελάνι μου τελειώνει, εγώ θα συνεχίσω να γράφω, δίνοντας φωνή, ζωή σε ένα άψυχο χαρτί. Ικανό κάθε εμπόδιο να ξεπεράσει, έρημο και θάλασσα θα διασχίσει. Θα σιγοψιθυρίσει όλα όσα εγώ δεν σου έχω ποτέ μου φανερώσει. Ώστε να τα ακούσεις μονάχα εσύ...
Τα γράμματα όπως η αγάπη μας ξεθωριάζουν, η πένα μου σκουριάζει, μα μου τελείωσαν και οι δικαιολογίες.

Δεν θέλω ένα τελευταίο φιλί, μου αρκεί μονάχα ένα βλέμμα...
Έχω ανάγκη κάτι να θυμάμαι, κάτι να γράψω και να μοιραστώ...

 

_

γράφει ο Κωνσταντίνος Κοφινάς

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

3 Σχόλια

 1. Ανωνυμος

  Υπέροχο,ποιητικό κείμενο!!!

  Απάντηση
 2. drmakspy

  Έχω ανάγκη κάτι να θυμάμαι, κάτι να γράψω και να μοιραστώ…

  Τελικά κατάφερες να έχουμε κι εμείς ανάγκη τις αναμνήσεις σου, τα γραπτά σου και κάτι να μοιραστούμε μαζί σου…

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος