τοβιβλίο.net με πολύ μεγάλη χαρά υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Πιλάβιο και το εξαιρετικό φίλμ που φέρει τη σκηνοθετική του υπογραφή “Μικρές Χαρές”.  Μικρές χαρές που έχουμε την τάση να ξεχνάμε και να μην τους δίνουμε την πρέπουσα αξία και σημασία οι οποίες όμως είναι τόσο πολύτιμες και σημαντικές για την ίδια μας τη ζωή. Ένα ξεχωριστό δείγμα της φιλμογραφίας του Κωνσταντίνου Πιλάβιου που έκανε κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου δια του διαδικτύου και πέρα από τα βραβεία απέσπασε κι εξαίσιες κριτικές από απλούς και όχι μόνο ανθρώπους.

τοβιβλίο.net 

Ρολόι. Ένα ρολόι έχει δώδεκα νούμερα, έχει έναν ωροδείκτη κι ένα λεπτοδείκτη. Κι εκείνο το λεπτό δείκτη που γυρίζει ακατάπαυστα και δείχνει το ένα δευτερόλεπτο πίσω από το άλλο. Κι όμως κανένας δεν του δίνει τη σημασία που πρέπει. Το μάτι του ανθρώπου πέφτει στο μικρό και χοντρό δείκτη που δείχνει την ώρα κι αμέσως μετά στον άλλο, εκείνον που δείχνει τα λεπτά. Και σταματά εκεί, το μάτι φεύγει από το ρολόι και κοιτάζει αλλού, κάπου μακριά ή κάπου κοντά, πάντως όχι στο δείκτη με τα δευτερόλεπτα!

Ζωή. Η ζωή έχει αρχή και τέλος. Κανείς δε θυμάται την αρχή ούτε μπορεί να βιώσει το τέλος. Η ζωή είναι απλώς το ενδιάμεσο των δυο άκρων. Έχει στιγμές καλές και στιγμές άσχημες. Έχει χαμόγελο αλλά και δάκρυ, χαρά και πόνο. Είναι και μερικές στιγμές αδιάφορες, άλλες πάλι είναι έντονες κι άλλες μαγικές. Όλες όμως είναι στιγμές. Μικρές στιγμές!

Άνθρωπος. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να περιγραφεί, είναι πολυσύνθετος κι απρόβλεπτος. Κάποιες φορές είναι καλός κι άλλες είναι κακός. Κάποτε επιλέγει να ακολουθήσει τον ένα δρόμο και κάποτε τον άλλο. Υπάρχουν και χρονικά σημεία που επιλέγει να μην είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, είναι απλώς ‘παρών’. Πότε αγαπάει και πότε μισεί. Μπορεί να γίνει αρωγός αλλά δυνάστης συνάμα. Κι όλα αυτά μέσα στη ζωή. Και σχεδόν ποτέ δεν είναι ο ίδιος για πάντα. Σαν το ποτάμι, από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο αλλάζει και δεν είναι ποτέ ίδιος. Μέσα στο μικρό αυτό διάστημα του χρόνου είναι ικανός για το μεγαλύτερο καλό ή και το αντίθετο. Γι’ αυτό και το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι οι στιγμές, είναι εκείνο το μικρό κομματάκι του χρόνου που δείχνει ο ασήμαντος δείκτης του ρολογιού που επιδεικτικά περιφρονούμε. Κι όμως, οι μικρές στιγμές, οι μικρές χαρές είναι αυτές που δίνουν χρώμα στη ζωή μας. Κι αν τις γεμίσουμε με Αγάπη τότε ο λεπτοδείκτης κι ο ωροδείκτης δε θα έχει πια καμία σημασία για τη ζωή μας…

Ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Παράλληλα με το λύκειο το οποίο τελείωσε στο Brockwood Park School στην Αγγλία, σπούδασε σκηνοθέτης και μοντέρ κινηματογράφου. Τελείωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στο τμήμα κινηματογράφου του New York College. Ως σκηνοθέτης έχει γυρίσει πάνω 13 ταινίες μικρού μήκους, αρκετά ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά. Το 2005 Ίδρυσε την εταιρεία MovieTeller films η οποία ασχολείται με κάνει παραγωγή σε ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά για το Internet. Ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως Σκηνοθέτης και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

 

Φιλμογραφία:

 2001 The 14th Tick

2002 Tο Πέλμα του Πίθηκα

2004 Kony

2006 Δόγμα#150: Περπατώντας

2006 The Series (7 shorts)

2007 Τι είναι αυτό;

2008 Μικρές Χαρές

2011 Fatherly Love