“…μου αρέσει να μελετώ την συγγραφική δουλειά συναδέλφων και να αποκομίζω μόνο θετικά στοιχεία, όπως κάνω και στις προσωπικές μου σχέσεις” – Μαγδαληνή Αρτεμισία Καμπούρη

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Σήμερινή φιλοξενούμενη στη λογοτεχνική δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η λογοτέχνης Μαγδαληνή Αρτεμισία Καμπούρη, την οποία και ευχαριστώ για την εξομολογητική της συνέντευξη!

Της εύχομαι κάθε επιτυχία στη λογοτεχνική της διαδρομή και σας καλώ να την γνωρίσουμε:

 

Βιογραφικό Μαγδαληνής Αρτεμισίας Καμπούρη

Η Μαγδαληνή Αρτεμισία Καμπούρη γεννήθηκε το 1985. Κατάγεται απο την Μυτιλήνη και διαμένει πλέον στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης όπου και ζει με την οικογένεια της. Ασχολείται μετην πεζογραφία, την παιδική λογοτεχνία και την ποίηση που τόσο αγαπά. Απο πολύ μικρή ηλικίαφάνηκε το ταλέντο της στον έντεχνο γραπτό λόγω όπου και τον έκανε κομμάτι της ζωής και τηςέκφρασής της. Κατά κύριο επάγγελμα είναι γεωργός και η άμεση επαφή που διατηρεί με την φύσητης δημιουργεί επιπλέον στιγμές έμπνευσης και ηρεμίας, οι οποίες διαφαίνονται μέσα στις ποιητικές κυρίως,δημιουργίες της. Αφήνει τα γραπτά της να μιλήσουν ελεύθερα , γιατί όπως υποστηρίζει, << Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία απο ποιον γράφεται ένα σύγγραμμα, αλλά το τι έχει να προσφέρει στον αναγνώστη.Κι όταν προσφέρεται τροφή για σκέψη, είναι αυτό που ενδιαφέρει και αρέσει σε όλους μας  >> .

 https://www.facebook.com/MagdaliniArtemisia

mail : [email protected]

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

  1. Γιατί γράφεις; Ο λόγος για τον οποίο γράφω είναι καθαρά η θέληση της δημιουργίας και της γραπτής έκφρασης. Ο γραπτός λόγος είναι κάτι που αγαπώ και θέλω να μοιράζομαι.
  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες; Θεωρώ πως οι αναγνώστες είναι συμβουλάτορες και μάλιστα οι καλύτεροιπου θα μπορούσα να απευθυνθώ, όπως και πράττω, για να καλυτερεύσω και να μπορέσω να εξελιχθώ στα μονοπάτια των ελληνικών γραμμάτων.
  1. Τι εικόνα πιστεύεις πως έχουν για εσένα οι αναγνώστες; Ισχύει; Οι αναγνώστες οι οποίοι με γνωρίζουν και προσωπικά απο οτι μουεκφράζουν πιστεύουν πως είμαι ένα διαφορετικό (απο τα κλισέ) πρόσωποτης ελληνικής λογοτεχνίας με δυνατότητες πολύ καλής εξέλιξης ( ακόμη βρίσκομαι στα πρώτα βήματα), και αυτό που αγαπάνε είναι η ειλικρίνεια και οι όμορφες εικόνες που τους δημιουργούν τα γραπτά μου.
  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει; Αυτό που ενοχλεί είναι που με ρωτάνε άνθρωποι του χώρουαν ακολουθώ ‘’κάποιον’’ ή ‘’κάποιους’’. Όταν ρωτώ κάθε φορά τι εννοούν και απαντάνε με αμηχανία και ‘’μυστικότητα’’. Υπάρχει μια κρυφή και άγραφη λέξη, ταμπού θα έλεγα, η οποία με εξοργίζει κυριολεκτικά.. Η λέξη κλίκα και συνάμα ο αόρατος πόλεμος των πολιτισμένων καλλιτεχνών. Πω..πω.. τι άσχημη πλευρά! Κι όλοι μου λένε ότι όσο πιο βαθιά μπαίνω στον χώρο τόσο πιο πολλά θα μάθω.. Όχι λοιπόν δεν περπατώ με ΠΙ ούτε με αγγίζουν τέτοιες καταστάσεις. Τα πράγματα είναι απλά και μακάρι να μπορέσω να αλλάξω αυτή την εικόνα μελλοντικά.. ! Αυτό που μου αρέσει είναι πως υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες-λογοτέχνες οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε καινοτόμες δημιουργίες και συνεργασίες όπου μπορούν να προσφέρουν τέρψη και ψυχαγωγία σε αναγνώστες και κοινό!!
  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί; Η ερώτηση που δημιουργεί την μισή ματιά είναι η κλασική : << Γιατί γράφεις >> ; Δεν υπάρχει γιατί. Μου αρέσει, το αγαπώ, με εκφράζει. Η ίδια απάντηση απο όλους πιστεύω. Απλά είναι περιττή.
  2. Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί; Μπορώ με σιγουριά να πώ ότι κυμαίνομαι στην κλίμακα του 6-7. Κι αυτό διότι τώρα ξεκίνησα και έχω πολλά ακόμη να μάθω και να δουλέψω.
  1. Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα; Πιστεύω πως οι ποιητές γράφουν καθαρά απο καλλιτεχνικές ανησυχίες που έχουν και όχι απο συμφέροντα.
  1. Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών; Μόνο συμπάθειες. Δεν με απασχολούν ίντριγκες και ιδιαίτερο ψάξιμο. Μου αρέσει να μελετώ την συγγραφική δουλειά συναδέλφων και να αποκομίζω μόνο θετικά στοιχεία, όπως κάνω και στις προσωπικές μου σχέσεις.
  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον; Δεν υπάρχει εφιάλτης περί ‘’καριέρας’’. Υπάρχει μόνο ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά και πρόσφατα, το οποίο όπως είναι φυσικό με πάει πίσω σε πολλά πράγματα επαγγελματικής και προσωπικής φύσης. Το ομορφότερο όνειρο είναι πραγματοποιημένο. Και μόνο που μπόρεσα σε καιρούς κρίσης να υλοποιήσω την πρώτη συγγραφική δουλειά είναι για μένα μια μικρή ευτυχία, ένα ακόμα κομμάτι που συνθέτει το πάζλ της ζωής.
  1. Ανέφερε τρείς χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρείς για τους οποίους όχι. Υπερήφανη με κάνει ο χαρακτηρισμός της καλής – Μαμάς – Συζύγου και Φίλης. Δεν νιώθω και τόσο υπερήφανη για τους χαρακτηρισμούς της – Υπερευαίσθητης .. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα..

 

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Κράτα το

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου