Ντάργουιν ο μισός

17.11.2015

 

ντάργουιν

Στέφανος Παπαδόπουλος
ISBN: 978-960-93-7477-4

 

τοβιβλίο.net υποδέχεται το συγγραφέα Στέφανο Παπαδόπουλο και το παραμύθι του 

Ντάργουιν ο μισός.

Ο Ντάργουιν ο μισός είναι ένας τυπικός νάνος. Εργατικός, γενναίος, πειθαρχημένος. Το μόνο που του λείπει είναι το ύψος. Όχι το ανθρώπινο ή το τρολίσιο ύψος ή το παράστημα των ξωτικών, αλλά το νανικό ύψος. Κι επειδή είναι πιο κοντός από τους υπόλοιπους της φυλής του, του κόλλησαν το παρατσούκλι «ο μισός». Ακόμα όμως κι όταν αναγνωρίζεται η ευστροφία και η γενναιότητά του, ξέρει πως η αγάπη της γιαγιάς του και των φίλων του είναι πιο σημαντική.

Ο Λένοραν ο βάρδος είναι ένας τυπικός άνθρωπος. Δυναμικός και ρομαντικός, λίγο πειραχτήρι και κομματάκι ματαιόδοξος, ανησυχεί για το μέλλον του. Κάθε βάρδος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει γράψει τα δικά του τραγούδια. Όμως η φαντασία και η δημιουργικότητα του Λένοραν κοιμούνται. Θα ξυπνήσουν όταν κάνει νέους, ιδιαίτερους φίλους, και περάσει μαζί τους τρομερές περιπέτειες.

Ο Γκομπ είναι ένα τυπικό τρολ. Χοντρόπετσος, ορμητικός και πλάσμα του καθήκοντος, φυλάει τη γέφυρά του αμέτρητα χρόνια τώρα. Κατά βάθος όμως λαχταρά να λυθεί το αίνιγμα που βάζει στους περαστικούς για να απαλλαγεί επιτέλους από την υποχρέωση. Απότομος αλλά ντροπαλός, ο κατά βάση χορτοφάγος Γκομπ φοβάται τη σκοτεινιά της νύχτας, μα δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα αν είναι να υπερασπιστεί τους φίλους του.

 

Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι τρεις συναντηθούν;

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου που ευγενικά παραχώρησε ο συγγραφέας για τους αναγνώστες του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net 

 

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν κόσμο μακρινό, ζούσε ο ήρωας της ιστορίας μας, ο Ντάργουιν. Ο Ντάργουιν ανήκε στο είδος των νάνων. Ξέρετε δα τους νάνους. Είναι αυτοί οι μικρόσωμοι με τις μακριές γενειάδες που ζουν κάτω από τα βουνά και ψάχνουν για πολύτιμους λίθους στα ορυχεία, σκαλίζοντας με τα εργαλεία τους.

Ο Ντάργουιν, όπως όλοι του είδους του, ήταν γενναίος, εργατικός και πειθαρχημένος. Είχε όμως και μία σημαντική ιδιαιτερότητα που τον έκανε ξεχωριστό: ήταν πολύ κοντός! Αυτό δεν ενοχλούσε καθόλου τον ίδιο τον Ντάργουιν. Ήταν μάλιστα δύο φορές πιο γενναίος, πιο εργατικός και πιο πειθαρχημένος από τους υπόλοιπους νάνους.

Παραδόξως όμως, το ιδιαίτερα μικρό ύψος του ενοχλούσε… τους άλλους, που όλο τον κορόιδευαν! Έλεγαν ότι όταν περπατούσε οι μπότες του ακουμπούσαν στο κράνος του και σαν τον έβλεπαν με την πανοπλία του τον παρομοίαζαν με κατσαρόλα. Έτσι είχε βγει και το παρατσούκλι του. Δεν ήταν ο Μπόριν ο δυνατός ή ο Ντούρο ο τολμηρός. Ήταν ο Ντάργουιν ο μισός!

 

Η διαδικτυακή παρουσία του συγγραφέα

www.stefanospapadopoulos.gr

https://www.facebook.com/stefanosxpap

stefanos papadopoylosΟ Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένεια του μετακόμισε στο Παρίσι όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε κοινωνική οικονομία, διπλωματία και διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία, νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του businessman που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του, τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι, γεννιέται “Η παχουλή βατραχίνα“.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου