τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα, του Τζερόνιμο Στίλτον

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα, του Τζερόνιμο Στίλτον

 

 

Αγαπώ πολύ τον Τζερόνιμο Στίλτον! Είναι μια πολύ έξυπνη σειρά βιβλίων, πολύ χαριτωμένη και πολύ καλογραμμένη. Στο συγκεκριμένο βιβλίο η αγάπη μου για αυτόν τον χαρακτήρα εκτινάχτηκε! Ο Τζερόνιμο Στίλτον αφηγείται στα ανήψια του την ιστορία και τις περιπέτειες του Οδυσσέα, του βασιλιά της Ιθάκης και σας πληροφορώ ότι οι συγγραφείς δεν παρέλειψαν και δε διαστρέβλωσαν τίποτα!

 

Το βιβλίο είναι ελεύθερη διασκευή του ομηρικού έπους, όμως είναι πιστό στην αφήγηση του Ομήρου! Ξεκινάει από τη συζήτηση στον Όλυμπο μεταξύ της Αθηνάς και του Δία για να κατευνάσουν τον Ποσειδώνα και να φύγει επιτέλους ο Οδυσσέας από το νησί της Καλυψώς, όπου κρατείται φυλακισμένος, συνεχίζουμε με το νησί των Φαιάκων, όπου ο Οδυσσέας γνωρίζει τη Ναυσικά και φιλοξενείται στο παλάτι του πατέρα της, βασιλιά του νησιού κι εκεί ο κοσμογυρισμένος ήρωας αφηγείται τα παθήματά του κλπ. Είναι ακριβώς η σειρά των γεγονότων που διαδραματίζονται και στην Οδύσσεια. Εκπληκτική εικονογράφηση, απλό κείμενο, οι εικονογράφοι δε διστάζουν να αναπαραστήσουν άσχημες εικόνες αλλά χωρίς βία (τύφλωση Πολύφημου, εξολόθρευση μνηστήρων από τον Οδυσσέα κλπ.) και κυρίως δεν ωραιοποιείται τίποτα, απλώς απαλύνονται λίγο κάποια σημεία.

 

Το βιβλίο συμπληρώνεται από εκτενές λεξικό των προσώπων που υπάρχουν στο περιβάλλον του Οδυσσέα και μια ωραία εικονογράφηση των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Το βιβλίο σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα για μια πρώτη επαφή με το ομηρικό έπος και όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά σας δώστε τους την Οδύσσεια των εκδόσεων Στρατίκη (άλλη αξιόλογη έκδοση, αυτήν τη φορά για μεγαλύτερα παιδιά).

Επιμέλεια κειμένου

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος