Οι πολεμιστές της καταιγίδας, του Μπερνάρντ Κόρνγουελ

4.01.2019

σχόλια

 

γράφει ο Κώστας Τραχανάς

Ο Έντουαρντ, γιος του βασιλιά Άλφρεντ, και η αδελφή του η Έθελφλεντ βασιλεύουν στο Ουέσεξ, στην Ανατολική Αγγλία και στη Μερκία. Αλλά οι Βόρειοι αποτελούν πάλι απειλή, αυτή τη φορά για τη Μερκία. Ο Ράνγκαλ στρατοπεδεύει κοντά στο Κέστερ, ένα παλιό ρωμαϊκό οχυρό, απόρθητο μέχρι τώρα. Αυτή τη φορά έχει μαζί του σχεδόν 2.000 στρατιώτες και ο αριθμός αυτός όλο αυξάνεται, αφού ο Βόρειος άρχοντας αυτή τη φορά διαδίδει ότι είναι ο επόμενος βασιλιάς ολόκληρης της Σαξονίας,.

Ο Ούλτρεντ, που βρίσκεται στο Κέστερ μαζί με την αρχόντισσα Έθελφλεντ, οργανώνει αιφνιδιαστικές επιδρομές στο στρατόπεδο του εχθρού που, τον ταπεινώνει και στον στρέφει προς το αδύναμο βασίλειο της Νορθουμβρίας. Εκεί, και άλλοι άρχοντες με τους άντρες τους ενώνονται μαζί του όπως και η παλιά ερωμένη του Ούτρεντ, η οποία πλέον τον μισεί: η Μπρίντα.

Ο Ράνγκαλ όμως δεν νιώθει ακόμα έτοιμος να επιτεθεί στο Κέστερ και λεηλατεί ανελέητα τη Μερκία, ενώ ο Ούτρεντ έχει να αντιμετωπίσει κι ένα νέο πρόβλημα: η οικογένεια της κόρης του απειλείται με αφανισμό στην επικίνδυνη Ιρλανδία, ενώ η ίδια είναι το μήλο της έριδας ανάμεσα στα δυο αδέλφια: τον πολεμοχαρή Ράγκναλ και τον σύζυγό της Σίγκτριγκρ.

Ο Ούτρεντ για άλλη μια φορά βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας, με λιγότερο στρατό και με πολλά μέτωπα ανοιχτά, αλλά ανακαλύπτει ένα μεγάλο μειονέκτημα του αντιπάλου: ο στρατός που ακολουθεί και υπακούει τον Ράνγκαλ διαπνέεται από φόβο και όχι από σεβασμό και πίστη. Μένει να δούμε αν θα χρησιμοποιήσει σωστά αυτή τη γνώση.

Το ένατο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου