τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ο άσος των γηπέδων, του Αντώνη Δελώνη

Ο άσος των γηπέδων, του Αντώνη Δελώνη

ΤΙΤΛΟΣ: Ο άσος των γηπέδων

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αντώνης Δελώνης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Αθλητισμός

ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Θέληση, Ποδόσφαιρο, Στόχοι, Σχολείο

ΔΙΑΦΟΡΑ: Κρατικό βραβείο παιδικού μυθιστορήματος

ΣΕΛΙΔΕΣ: 149

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Προσπάθησε να δώσεις έναν άλλο τίτλο στο βιβλίο.
  2. Ποια αρνητικά φαινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου φαίνεται να στηλιτεύει ο συγγραφέας;
  3. Με ποιο τρόπο είναι γραμμένο το βιβλίο όσον αφορά τον αφηγηματικό χρόνο; Σκέψου εάν τα γεγονότα αναφέρονται με χρονική σειρά ή όχι. Να αιτιολογήσεις ό,τι γράψεις.
  4. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο μορφωμένος ποδοσφαιριστής αλλιώς λογαριάζεται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πιστεύεις ότι ισχύει αυτό; Ανάπτυξε τις απόψεις σε 100-120 λέξεις.
  5. Ποια είναι η γνώμη σου για τον πρωταθλητισμό; Αξίζει κανείς να στοχεύει σ’ αυτόν; Να διατυπώσεις τις απόψεις σου σε 1-2 παραγράφους.
  6. Να σχολιάσεις τη φράση του βιβλίου: «Σ’ αυτό που σ’ αρέσει να κάνεις φρόντισε να ’σαι πρώτος!».
  7. Προσπάθησε να συνεχίσεις το βιβλίο από εκεί που σταματά και να δώσεις ένα άλλο τέλος.
  8. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου πραγματοποίησε το όνειρό του. Εσύ ποια όνειρα έχεις όσον αφορά το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις; Πώς πιστεύεις ότι θα τα πραγματοποιήσεις;

Επιμέλεια: Θεόδωρος Στάμος 

Επιμέλεια κειμένου

Θεόδωρος Στάμος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Κάθε βιβλίο παρουσιάζεται μ’ έναν τέτοιο τρόπο ώστε να επιλέγει ο καθένας αυτό που τον ενδιαφέρει. Βλέποντας κανείς τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην "ταυτότητα" του βιβλίου, μπορεί να κρίνει εάν ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά του. Οι "Θεματικές Ενότητες" στις οποίες εντάσσονται τα βιβλία είναι οι εξής: Α. Ο άνθρωπος και η φύση, Πόλη – Ύπαιθρος Β. Λαογραφικά Γ. Οικογενειακές σχέσεις Δ. Θρησκευτική ζωή Ε. Εθνική ζωή Ζ. Παλαιότερες μορφές ζωής Η. Ταξιδιωτικά κείμενα Θ. Η αποδημία/Ο καημός της ξενιτιάς/Ο ελληνισμός έξω από τα σύνορα/Τα μικρασιατικά /Οι πρόσφυγες Ι. Αθλητισμός ΙΑ. Η αγάπη για τους συνανθρώπους μας/Οι φιλικοί δεσμοί/Η αγάπη ΙΒ. Η βιοπάλη/Το αγωνιστικό πνεύμα του ανθρώπου ΙΓ. Προβλήματα της σύγχρονης ζωής ΙΔ. Οι φίλοι μας τα ζώα ΙΕ. Θέατρο 1. Αλληγορικά 2. Εφηβικοί Έρωτες 3. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές 4. Ιστορικά. Οι "Ετικέτες" εξειδικεύουν ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο του βιβλίου, αναφέροντας τα θεματικά του κέντρα. Οι "Ερωτήσεις" καταβλήθηκε προσπάθεια να είναι διαφορετικές, όσο είναι δυνατό, για κάθε βιβλίο και προσαρμοσμένες σ’ αυτό. Σχεδόν όλες είναι ανοικτού τύπου, που δεν απαντώνται, δηλαδή, μονολεκτικά. Χρήσιμο θα ήταν να γράφονται από τους μαθητές -εάν ο αναγνώστης του βιβλίου είναι μαθητής- και να δίνονται στον εκπαιδευτικό ή τον γονέα για διόρθωση. Σχεδόν όλες απαιτούν κριτική ικανότητα. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή απορίες έχει κανείς μπορεί να τις αποστείλει με τη μορφή σχολίου στον ιστότοπο που φιλοξενεί τις παρουσιάσεις μου ή στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: st_theodor@yahoo.gr

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος