Ο Λιάκος

9.05.2014

 

 

τοβιβλίο.net παρουσιάζει με μεγάλη χαρά το e-book του Βαγγέλη Τσερεμέγκλη 'Ο Λιάκος'. Ένα βιβλίο που ξεκίνησε ως μια από τις ιστορίες στα πλαίσια της δράσης 'Μια εικόνα... Χίλιες λέξεις!' και τελικά ολοκληρώθηκε σε ένα βιβλίο. Ο συγγραφέας με ύφος ανεπιτήδευτο δημιουργεί ένα περιβάλλον γύρω από το οποίο δεν μπορεί να σταθεί τίποτα άλλο παρά μόνο η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η ντομπροσύνη, κι όλα αυτά μαζί με την άδολη αγάπη κλείνουν τον κύκλο, έναν κύκλο σπάνιο, από εκείνους που δύσκολα απαντά κανείς στη ζωή. Μπορεί η ιστορία να μην είναι πραγματική είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή τόσο μέσα στο θυμικό του Βαγγέλη Τσερεμέγκλη όσο και μέσα σε μερικούς ανθρώπους που δεν έχουν χάσει ακόμα το πραγματικό νόημα της ζωής.

Ο συγγραφέας εξομολογείται:

 

Είναι νομίζω μια βαθιά Δημοκρατική σχέση αυτή που αναπτύσσεται ανάμεσα στο συγγραφέα και τον αναγνώστη. Στο βαθμό που ο συγγραφέας σέβεται τον αναγνώστη, άρα και τον έναν και μοναδικό πρώτο αναγνώστη, τον εαυτό του, δίνει την δυνατότητα μέσω του κειμένου του στον καθένα να “εισπράξει” ό,τι αυτός επιθυμεί. Να δει εικόνες, να καταλάβει νοήματα, να ανασύρει μνήμες, να ταυτιστεί με τους ήρωες ή σε τελική ανάλυση να μείνει εντελώς αδιάφορος σε όλα αυτά. Στην διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη είναι το τι θα πράξει τελικά.

Ο Λιάκος είναι ένας τέτοιος δημοκρατικός τύπος. Είναι τεράστιος για να φαίνεται ενώ ταυτόχρονα είναι απλός για να μπορεί να κριθεί από όλους. Γιατί στην απλότητα δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα. Είναι όλα στο φως και από αυτό κρίνονται. Σε αντίθεση με την πολυπλοκότητα που πολλές φορές γεννάει και υποψίες, ότι όλο και κάποιο ψεγάδι επιχειρείται να καλυφθεί, να κρυφτεί κάτω από το φαντεζί χαλί της. Στις μέρες μας που έννοιες όπως η “ντομπροσύνη”, η “τιμιότητα”, η “ευθύτητα” και η “ανιδιοτελής προσφορά”, έχουν μοχλευθεί ή και λοιδορηθεί πολλές φορές, είναι σημαντικό πράγμα κάποιος να μας τις θυμίζει. Είναι σημαντικό να ανασύρονται σαν ανάμνηση στην πραγματική τους διάσταση και να προσαρμόζονται στο σήμερα. Χωρίς πρόσθετα και φερτά στολίδια που κάποιες φορές προσφέρουν ένα “εφιαλτικό” αποτρόπαιο αποτέλεσμα.

Ό,τι επιχειρήθηκε μέσω του Λιάκου να πραγματοποιηθεί, είναι ακριβώς αυτό. Για να γιατρέψεις την αρρώστια, θα πρέπει πριν να την αποδεχθείς. Στη συνέχεια να βρεις την ρίζα της και τέλος με μαέστρικο τρόπο να την θεραπεύσεις όπως ακριβώς ο Λιάκος τις αγαπημένες του σακαράκες. Θα πονέσεις, θα δουλέψεις σκληρά, θα χρειαστεί να κάνεις επιλογές, θα πρέπει να ορθώσεις το ανάστημά σου, αλλά στο τέλος όταν το πιστεύεις θα τα καταφέρεις να χαράξεις τον πιο όμορφο και ζωηρό κύκλο. Θα κάνεις την σακαράκα λιμουζίνα και όλοι θα σε αποζημιώσουν με την γνήσια ανιδιοτελή αγάπη και τον θαυμασμό τους. Ίσως να σου αρκεί ένα μεγάλο ευτυχισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό τους, όλοι όμως θα σου προσφέρουν κάτι πολύ περισσότερο. Εκτίμηση και σεβασμό που θα έχεις κερδίσει, μόνο και μόνο γιατί στάθηκες όρθιος όταν και όπου έπρεπε.

Αυτός δεν είναι και ο προορισμός του ανθρώπου; Να γεμίσει τις βαλίτσες του, πριν το μεγάλο του ταξίδι με απέραντη εκτίμηση και σεβασμό; Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να πάρει και τίποτε άλλο μαζί του!!

Με απέραντη εκτίμηση

Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

 Το βιβλίο 'Ο Λιάκος' μπορείτε να το κατεβάσετε από τη βιβλιοθήκη του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Κερδίστε το!

Κέρδισέ το!

Κερδίστε το!

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Πέρσα – Στέφανος

Πέρσα – Στέφανος

Όταν γνώρισα την Πέρσα ήμουνα πολύ νέος, ίσως πολύ νεώτερος απ’ αυτήν, αλλά με τις γυναίκες ποτέ δεν ξέρεις. Μόλις είχα τελειώσει τις Πανεπιστημιακές μου σπουδές και μιας και δεν γινόταν καν λόγος για μεταπτυχιακές στο εξωτερικό, λόγω οικονομικής αδυναμίας, (σημ. στην...

ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ

ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ

Μού αρέσουν τα ταξίδια, δεν λέω, αλλά αυτά που διαρκούν πολλές ώρες με κουράζουν, με πιάνει μια περίεργη μα την αλήθεια πλήξη, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Ιδίως με το αεροπλάνο, με εκείνη την αίσθηση την απόκοσμη ότι πετώ σαν πουλί, μα πουλί δεν είμαι,...

Ο Στέφανος Μακρής επιστρέφει

Ο Στέφανος Μακρής επιστρέφει

Έ όχι. Είπαμε να αγαπάμε τις γυναίκες, να τις σεβόμαστε, να τις θεωρούμε απολύτως ισότιμες και ισάξιες, κανέναν ρατσισμό επί του προκειμένου, αλλά να μάς πάρουν και τα κεκτημένα όχι, πάει πολύ. ΟΡΙΣΤΕ.Η σεβαστή φίλη και πρώην βοηθός μου μπήκε στην αιωνιότητα με το...

12 σχόλια

12 Σχόλια

 1. Άννα Ρουμελιώτη

  Καλώς τον λοιπόν τον Λιάκο!!Έχοντας ήδη πάρει μια γεύση της ντόμπρας γραφής σου Βαγγέλη ανυπομονώ να δω και τη συνέχεια αυτής της ιστορίας που έρχεται να μας θυμίσει κάποιες μοναδικές αξίες, που ελπίζω κάποιοι δεν τις έχουμε ξεχάσει!!!Σε ευχαριστώ!!

  Απάντηση
  • Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

   Άννα θα πρέπει να είσαι η πιο φανατική αναγνώστρια του Λιάκου. Έτσι δείχνουν τα σημάδια. Ελπίζω να αποζημιωθείς στο έπακρο και να διασκεδάσεις την ολοκλήρωσή του. Να είσαι πάντα καλά και σε ευχαριστώ πολύ.

   Απάντηση
 2. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  “Ο συγγραφέας με ύφος ανεπιτήδευτο δημιουργεί ένα περιβάλλον γύρω από το οποίο δεν μπορεί να σταθεί τίποτα άλλο παρά μόνο η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η ντομπροσύνη”

  Απόλαυσα τον “Λιάκο” σε δόσεις – και θα τον απολαύσω ακόμη μια φορά (και καλύτερα) σε ενιαίο σύνολο!
  Φίλε μου Βαγγέλη και πάλι συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό ήρωά σου!

  Απάντηση
  • Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

   Βάσω μου, κυρία Βάσω μου( που μου παρεξηγιέσαι με αυτό το κυρία) είμαι βέβαιος πως θα τον απολαύσεις τον Λιάκο και σου εύχομαι ότι καλύτερο μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ.

   Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Έχοντας γνωρίσει τον συγγραφέα απο κοντά σε καλές και κακές εποχες(οχι μόνο δικές του),είμαι σίγουρος ότι “ο Λιακος” έχει πολλα να πει στον καθένα μας και σίγουρα θα δώσει αφορμές για αναζήτησή.Βαγγελη σου εύχομαι απο καρδιάς καλή επιτυχία.

  Απάντηση
  • Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

   Μένω με την απορία της ανωνυμίας και ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια Ανώνυμε.

   Απάντηση
   • Δημήτρης Κατσατσος

    Βαγγέλη απο λάθος βγήκα ανώνυμος.Ειμαι ο Δημητρης(dimitriskts).

    Απάντηση
 4. Άννα Ρουμελιώτη

  Η ειλικρίνεια, η απλότητα, η αγάπη είναι υπεραρκετά για να έχουμε μια ολοκληρωμένη ζωή!!!Έτσι απλά και όμορφα!!!Να είσαι καλά Βαγγέλη και να συνεχίσεις να γράφεις με αυτήν την ιδιαίτερη γραφή που εμένα με άγγιξε βαθιά και με συγκίνησε!!!Μπράβο σου!!

  Απάντηση
 5. Katerina Sapouni

  ΒΑΓΓΕΛΗ, Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ, Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.
  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΣΟΥ.

  Απάντηση
  • Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

   Κατερίνα μόλις έγινα κόκκινος από ντροπή σαν την “λίμο” του Λιάκου στο εξώφυλο. Η φιλία σου από τα παιδικά μας χρόνια είναι θησαυρός ανεκτίμητος.

   Απάντηση
 6. Βαγγέλης Θερμογιάννης

  Η απλότητα της γραφής σου Βαγγέλη σε συνδυασμό με τον κρυστάλλινο χαρακτήρα του ήρωα της ιστορίας σου, προδίδει πως ο συγγραφέας είναι ένας άνθρωπος ευθύς και ντόμπρος! Ο Λιάκος είναι όλα όσα θα ευχόμασταν όλοι μας να είμαστε, ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα έτσι όπως είναι και δε χαρίζεται σε κανένα, πολύ δε περισσότερο στον εαυτό του! Κι αυτό είναι το κυριότερο σημείο στο οποίο κάποιος πρέπει να στρέψει την προσοχή του. Μπράβο σου Βαγγέλη, έχεις πλάσει μια εξαιρετική ιστορία.

  Απάντηση
  • Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

   Αν θυμάμαι καλά φίλε Βαγγέλη (που θυμάμαι αλλά να μην το κάνουμε θέμα), είσαι από τους πρώτους ανθρώπους που με προέτρεψαν να συνεχίσω να γράφω άφοβα. Άρα συν υπαίτιος του εγχειρήματος με ένα τρόπο είσαι κι εσύ. Γιαυτό σε ευχαριστώ πολύ.

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου