Ο σαξοφωνίστας του Μιχάλη Γεννάρη

 νέα κυκλοφορία Ο σαξοφωνίστας του Μιχάλη Γεννάρημυθιστόρημα Ρέικιαβικ, Αθήνα, Τελ Αβίβ, Βιέννη, Στοκχόλμη, Αντβέρπη: πόλεις-σταθμοί στη δημιουργική και συναισθηματική εξέλιξη ενός ζωγράφου που γαλουχήθηκε στο φως των Κυκλάδων, κάτω από το βλέμμα τριών ξεχωριστών γυναικών και τη διαρκή περιφορά του χαμένου ονόματος ενός σαξοφωνίστα.Βυζαντινό παραμύθι. Σάγκα κοσμοπολιτισμού. Μυθιστόρημα καλλιτεχνικής μαθητείας. Μα προπαντός, αυτοπρόσωπη εξομολόγηση των μυστικών μιας […]
- 26.12.2014 -

 

νέα κυκλοφορία

 

Ο σαξοφωνίστας του Μιχάλη Γεννάρη
μυθιστόρημα

 


Ρέικιαβικ, Αθήνα, Τελ Αβίβ, Βιέννη, Στοκχόλμη, Αντβέρπη: πόλεις-σταθμοί στη δημιουργική και συναισθηματική εξέλιξη ενός ζωγράφου που γαλουχήθηκε στο φως των Κυκλάδων, κάτω από το βλέμμα τριών ξεχωριστών γυναικών και τη διαρκή περιφορά του χαμένου ονόματος ενός σαξοφωνίστα.
Βυζαντινό παραμύθι. Σάγκα κοσμοπολιτισμού. Μυθιστόρημα καλλιτεχνικής μαθητείας. Μα προπαντός, αυτοπρόσωπη εξομολόγηση των μυστικών μιας ασυμβίβαστης ψυχής.
Το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Γεννάρη Πρίγκιπες και δολοφόνοι βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω 2011.

«Ήρθα στο κυκλαδίτικο νησί για να μαθητεύσω. Θέλω να ζωγραφίσω κάτω από το ευεργετικό φως παρελθούσας εφηβείας. Προσδοκώ στην πιθανή συγχώρεση που διανέμεται σε όσους αφηγούνται για να ξεδιαλύνουν τα μυστήρια της καταγωγής. Γράφω για να επιτρέψω στα υφάδια της μνήμης καθαρό ένδυμα λησμονιάς. Η θάλασσα ξεπλένει την πληγή. Χρειάζομαι την καθαρότητα του αλατιού».
απόσπασμα από το βιβλίο.

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου