Πέθανε η κορυφαία συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ρουθ Ρέντελ

 Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ρουθ Ρέντελ, η οποία είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιανουάριο. Γεννήθηκε το 1930 στην Αγγλία και αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες. Στο ενεργητικό της είχε περισσότερους από 60 τίτλους και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Είχε […]
- 2.05.2015 -

 

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ρουθ Ρέντελ, η οποία είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιανουάριο.
Γεννήθηκε το 1930 στην Αγγλία και αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες. Στο ενεργητικό της είχε περισσότερους από 60 τίτλους και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Είχε βραβευτεί πολλές φορές για το έργο της (βραβείο Edgar, CWA Gold Dagger, Sunday Times Literary Award), ενώ το 1997 της απονεμήθηκε ο τίτλος της βαρόνης. Το πρώτο μυθιστόρημά της εκδόθηκε το 1964 και από τότε έγραψε πολλά βραβευμένα βιβλία, όπως τα Σαν δαίμονας μπροστά μου, Πικρό Τέλος, Πορτομπέλο και Το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Άλλα έργα της Ρέντελ είναι: Βρετανικός λαβύρινθος, Εμμονή, Ο Μινώταυρος, Η κουρτίνα της μνήμης και άλλες ιστορίες, Η νύχτα δεν είναι αρκετά μεγάλη, Η κούκλα που σκοτώνει, Το σπίτι του θανάτου και Ο άρχοντας των βάλτων.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου