Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

«Όπου καίνε βιβλία, στο τέλος θα κάψουν και ανθρώπους.»Κρίστιαν Χάινριχ Χάινε (ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς ποιητές και δοκιμιογράφους του 19ου αιώνα) Με αφορμή το γεγονός ότι στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δυο μεγάλοι άνθρωποι των γραμμάτων, ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ, […]

«Όπου καίνε βιβλία, στο τέλος θα κάψουν και ανθρώπους.»

Κρίστιαν Χάινριχ Χάινε

 (ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς ποιητές και δοκιμιογράφους του 19ου αιώνα)

Με αφορμή το γεγονός ότι στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δυο μεγάλοι άνθρωποι των γραμμάτων, ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ, η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

 

Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

 

Σ’ όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις την ημέρα αυτή με επίκεντρο τη Βαρκελώνη της Καταλονίας. Εκεί γιορτάζεται "η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων", μια τοπική γιορτή στην οποία συνηθίζεται ο άνδρας να χαρίζει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή να του το ανταποδίδει μ’ ένα βιβλίο. Υπολογίζεται ότι  την ημέρα αυτή διακινούνται στην πόλη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου