Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους

Δημοσίευση: 4.05.2014

Ετικέτες

Κατηγορία

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους (Προθεσμία έως 31/7/14)


Με την ευκαιρία των 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:
Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους
1. Πρωτότυπου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου
Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr, όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 31η Ιουλίου 2014 στην διεύθυνση [email protected].

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε στον δικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον κ. Τζίμμυ Κορίνη στο τηλέφωνο 0030 6944 849595.
________________________________________
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οποιοδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.
Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων από τους συγγραφείς.
Το “πρωτότυπο” σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα.
Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές η διορθωμένες σελίδες του σεναρίου.
Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 100 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από χωριστή, περιεκτική περίληψη όχι μεγαλύτερη από 450 λέξεις.
Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες.
Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ σε απλό άσπρο χαρτί, κατά προτίμηση με Courier 12pt. (Παρατίθεται δείγμα)

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας.
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων.
5 σημεία για τους διάλογους.
Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου στο ειδικό τμήμα της Ιστοσελίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr
Θα δημιουργηθούν δυο τριμελείς επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε., μια για κάθε είδος σεναρίου. Τα ονόματα των μελών των 2 επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα.
Ανακοίνωση ημιτελικής επιλογής σεναρίων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Τους 6 φιναλίστ θα κρίνει νέα 7-μελής επιτροπή.
Τελικά αποτελέσματα μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Τα σενάρια των νικητών θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής είτε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή στη ΝΕΡΙΤ προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Ειδικά για τα διασκευασμένα σενάρια θα κληθούν οι τρείς συγγραφείς των ημιτελικών να προσκομίσουν επιστολή ενδιαφέροντος από το συγγραφέα του πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου. Η επιλογή του σκηνοθέτη θα γίνει από τους παραγωγούς.
Τα σενάρια των νικητών θα μεταφρασθούν στην Αγγλική και θα διοχετευθούν στη διεθνή αγορά.
Οι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από ένα laptop και μια τιμητική πλακέτα και οι επιλαχόντες από ένα tablet και μια περγαμηνή. Επιπλέον οι νικητές, με την έγκριση του σεναρίου από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΝΕΡΙΤ, θα λάβουν 3.000 ευρώ έκαστος.
Όλα τα σενάρια θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα με ειδική μνεία για τους επιλαχόντες και τους δυο νικητές.

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 02 – 03 Δεκεμβρίου 2023

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 02 – 03 Δεκεμβρίου 2023

Real News  Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμίτζάκη προτείνει τις 5 καλύτερες δράσεις του Μαΐου

Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμίτζάκη προτείνει τις 5 καλύτερες δράσεις του Μαΐου

Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα των εκδηλώσεων Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου κι έτσι, με το δεύτερο αυτό άρθρο μου σας προτείνω κάποιες από τις εκδηλώσεις που θεωρώ πως ξεχωρίζουν αυτόν τον μήνα. Η πρώτη εκδήλωση αφορά εκείνους που αγαπούν το βιβλίο αλλά τους...

Μα εγώ… ξέρω

Μα εγώ… ξέρω

Χτες το μεσημέρι, πήδηξε από τον 5ο ένας παππούς. Σκεπασμένος με μια κουβέρτα, λίγη ώρα μετά, στο αίμα μουσκεμένη,  να κρύβει το παράταιρο θέαμα της σπασμένης μαριονέτας. Φωνές, ασθενοφόρα, κόσμος. Κόσμος… κουτσομπολιά … μα εγώ ξέρω Ανέβηκα στην ταράτσα και κοίταξα...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Μα εγώ… ξέρω

Μα εγώ… ξέρω

Χτες το μεσημέρι, πήδηξε από τον 5ο ένας παππούς. Σκεπασμένος με μια κουβέρτα, λίγη ώρα μετά, στο αίμα μουσκεμένη,  να κρύβει το παράταιρο θέαμα της σπασμένης μαριονέτας. Φωνές, ασθενοφόρα, κόσμος. Κόσμος… κουτσομπολιά … μα εγώ ξέρω Ανέβηκα στην ταράτσα και κοίταξα...

5. Πού είναι;

5. Πού είναι;

«Είναι μαζί σου;», τη ρωτά εξερευνώντας τον κόσμο τριγύρω της. «Τι να είναι μαζί μου;», αποκρίνεται η Καίτη νιώθοντας τα πόδια να μουδιάζουν. «Η Πηγή είναι μαζί σου; Πού είναι;», συνεχίζει και το παγωτό γλιστρά από το χέρι. Συνειδητοποιεί πως το κινητό είναι ακόμη...

5. Πού είναι;

4. Το παγωτό στο χέρι

«Αυτή είναι μία από τις εισόδους της Παλιάς Πόλης», λέει ο Πρόδρομος δείχνοντας την κεντρική πύλη. «Έναν καφέ, αγναντεύοντας αυτά τα τείχη, τον πίνω με μεγάλη ευχαρίστηση», ολοκληρώνει κλείνοντας το μάτι στη μικρή που τον παρατηρούσε μέσα από τον καθρέφτη. Αυτό ήταν...

4 σχόλια

4 Σχόλια

 1. Γιάννης Καλαϊτζάκης

  χμμμμμμ ….

  Απάντηση
 2. Γιάννης Καλαϊτζάκης

  ” Τα σενάρια των νικητών θα μεταφρασθούν στην Αγγλική και θα διοχετευθούν στη διεθνή αγορά.” … και αν υπάρξει ενδιαφέρον από την ξένη αγορά ο συγγραφέας θα έχει οικονομικά ωφέλη ?

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Ένα ερώτημα προς τη διοργανώτρια αρχή νομίζω πως θα λύσει την απορία σου Γιάννη.

   Το Λαίδη και Αλήτης, νομίζω πως θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα εξαιρετικό σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους!

   Απάντηση
   • Γιάννης Καλαϊτζάκης

    καλησπέρα Κώστα …. χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το βιβλίο μου σαν ιστορία… το ίδιο μου είπε και ο Χριστόφορος που το διάβασε… )

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου