Παρασκεύη 18 Νοεμβρίου 2016: η ατζέντα της ημέρας

Εκδηλώσεις στην Αθήνα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Επ’ αόριστον» της Νανάς Έβερεττ, στο καφέ poems ‘n crimes, των Εκδόσεων Γαβριηλίδης(Αγίας Ειρήνης 17), στις 8:30 μ.μ., από τους: Δημήτρη Κανελλόπουλο (αεροναυπηγός, μηχανολόγος μηχανικός) και Μαίρη Γιοβανάκη. Ποιήματα διαβάζει η Χριστιάνα Δαβέκη (ξεναγός). Παρουσίαση του βιβλίου της Κλεοπάτρας Δίγκα «Το Βιβλίο Νο 512», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά(Φίλωνος […]

Εκδηλώσεις στην Αθήνα:

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Επ’ αόριστον» της Νανάς Έβερεττ, στο καφέ poems ‘n crimes, των Εκδόσεων Γαβριηλίδης(Αγίας Ειρήνης 17), στις 8:30 μ.μ., από τους: Δημήτρη Κανελλόπουλο (αεροναυπηγός, μηχανολόγος μηχανικός) και Μαίρη Γιοβανάκη. Ποιήματα διαβάζει η Χριστιάνα Δαβέκη (ξεναγός).

Παρουσίαση του βιβλίου της Κλεοπάτρας Δίγκα «Το Βιβλίο Νο 512», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά(Φίλωνος 29), στις 7:30 μ.μ., από τους: Χρήστο Γ. Λάζο (συγγραφέας) και Νότη Μαυρουδή (κιθαριστής-συνθέτης). Θα διαβάσει η Κλεοπάτρα Δίγκα.

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public μας προσκαλούν σε μία συνάντηση γνωριμίας με τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, με αφορμή το νέο της βιβλίο «οι καρτ ποστάλ», στον χώρο αναγνωστηρίου των Public Συντάγματος (3ος όροφος), στις 18:00 μ.μ. Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Η Time of Art Gallery (Κυριαζή 6-8, Κηφισιά) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μένιου Σακελλαρόπουλου «δεκατρία κεριά στο σκοτάδι», στις 18:00 μ.μ, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Συμβολισμοί Πολυκαιρίας». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει(Ακαδημίας 32) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Πανσέληνου «η κρυφή πόρτα», στις 7:30 μ.μ. Με τον Αλέξη Πανσέληνο συνομιλεί η Άννα Αφεντουλίδου, φιλόλογος-κριτικός λογοτεχνίας.

 

Ας ρίξουμε και μια ματιά τώρα στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων:

Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Σλιώμη «Η τέχνη απέναντι στον ναζισμό – το μουσικό κίνημα της Τερεζίν, 1941-1945», στις 18:30 μ.μ., στο Μπαρ Μ2 του Μεγάρου(25Ης και Παραλία, Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν οι: Νικήτας Μυλόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ρίκα Μπενβενίτσε, καθηγήτρια στο Παν. Θεσσαλίας, ιστορικός, και ο Θωμάς Σλιώμης, συνθέτης και συγγραφέας.

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών, οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης και το Βιβλιοπωλείο Public (Τσαλοπούλου 9, Σέρρες) παρουσιάζουν το βιβλίο της Σοφίας Γιοβάνογλου «Φυτολόγιον Νυκτερινόν ή Flora Nocturna», στις 7:00 μ.μ. Μιλούν οι: Ζήσης Μητλιάγκας (φιλόλογος), Λίλα Σκέμπερη, (φιλόλογος, Οργανωτική Γραμ. Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών) και Νίκος Φαλαγκάρας (δικηγόρος).

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης(Πάροδος Βόρα 2, Κοζάνη) μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το κόκκινο τανγκό – Νίκος Ζαχαριάδης, η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη», των Κώστα Κουτσομύτη και Εύαγγελου Μαυρουδή, στις 8:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος, Μιχάλης Πιτένης, συγγραφέας, και ο Ευάγγελος Μαυρουδής, ο ενας εκ των συγγραφέων. 

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο Διάμετρος(Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα), παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Κλεοπάτρας Λυμπέρη «Η ταφή του κόμητος Οργκάθ», στις 6:00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Τάσος Γουδέλης και ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου