ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 2015 Του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Δημοσίευση: 11.12.2014

Ετικέτες

Κατηγορία

Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου προκηρύσσει διαγωνισμούς για τα εξής βραβεία:

Α. Βραβεία για τη συγγραφή και εικονογράφηση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά.

Τα βιβλία πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα, πρωτότυπα και να έχουν εκδοθεί για πρώτη φορά το 2014.

 1. Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους (ο/η συγγραφέας θα πρέπει να εκδίδει λογοτεχνικό κείμενό του για πρώτη φορά).
 1. Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά (σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν βιβλία με κείμενο μικρής έκτασης, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού).
 1. Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση (picture book ή album) για την εικονογράφηση και για το κείμενο.
 1. Βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα μυθιστορήματος ή εκτενούς παραμυθιού για παιδιά έως 12 ετών.
 1. Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού ή νεανικού μυθιστορήματος.
 1. Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου γνώσεων για παιδιά.
 1. Βραβείο σε μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλίο για παιδιά ή νέους. Για την κατηγορία αυτή κάθε εκδοτικός οίκος έχει δικαίωμα να υποβάλει έως 3 (τρία) μεταφρασμένα βιβλία, ανεξάρτητα από το είδος και την ηλικία που απευθύνονται. Δεν απαιτείται η αποστολή του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Κάθε δημιουργός ή εκδότης που θέλει να διαγωνιστεί/ουν κάποιο/α βιβλίο/α του πρέπει να στείλει:

 • 5 αντίτυπα από τον κάθε τίτλο που διαγωνίζεται.
 • Ηλεκτρονική δήλωση με όλους τους τίτλους των διαγωνιζόμενων βιβλίων του, σημειώνοντας την κατηγορία στην οποία επιθυμεί να διαγωνιστεί το κάθε βιβλίο. Η δήλωση της κατηγορίας είναι δεσμευτική για τις επιτροπές.
 • H κατάθεση των έργων προϋποθέτει την έγκριση των δημιουργών για τη συμμετοχή του έργου τους στον διαγωνισμό.
 • Κάθε βιβλίο μπορεί να διαγωνιστεί σε μια μόνο κατηγορία. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο συγγραφέας του είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Τότε μπορεί να διαγωνιστεί σε δυο: του πρωτοεμφανιζόμενου και σε αυτή που ανήκει το είδος του βιβλίου (π.χ Κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και Κατηγορία βραχείας φόρμας). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποσταλούν συνολικά 10 αντίτυπα του βιβλίου, πέντε για κάθε επιτροπή.
 • Η ηλεκτρονική δήλωση και ο κατάλογος των υποβληθέντων βιβλίων θα πρέπει να αποσταλούν εγκαίρως στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kyklos@greekibby.gr
 • Δε μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς βιβλία των μελών του ΔΣ και των κριτικών επιτροπών. Επίσης, αποκλείονται τα βιβλία χωρίς χρονολογία έκδοσης και οι διασκευές (πλην της κατηγορίας 6).

Για όλες τις κατηγορίες (εκτός του Πρωτοεμφανιζόμενου) θα ανακοινωθούν Βραχείες Λίστες. Στις 2 Απριλίου, στη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, θα ανακοινωθούν τα βραβεία.

Τα βιβλία μπορούν να κατατεθούν στο γραφείο του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ ή να σταλούν με απλό ταχυδρομείο, (όχι courier) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία μας, τις εξής ημέρες και ώρες:

Τρίτη και Πέμπτη 16 – 18 – 23 Δεκεμβρίου, 11:00 – 13:00 και 17:00 – 19:00

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 11:00’ – 15:00’ (Καταληκτική ημερομηνία αποστολής)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΒΒΥ:

Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Μπουμπουλίνας 28, 106 82, Αθήνα

Τηλ. 210 8222296

Τα διαγωνιζόμενα βιβλία δεν επιστρέφονται (ένα αντίτυπο παραμένει στη βιβλιοθήκη του Κύκλου, τα υπόλοιπα δωρίζονται σε παιδικές και σχολικές βιβλιοθήκες).

Β. Βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς:

1.Βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή – στον Έλληνα Δάσκαλο» σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και την Παιδική Λογοτεχνία.

Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

2.Βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία.

Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ στον εκπαιδευτικό από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

3.Βραβείο «Παντελής και Χρήστος Αλέφαντος» σε παιδική/νεανική βιβλιοθήκη για τη συνολική της δράση.

Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

4.Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και τους νέους, το οποίο εκπόνησε και εφάρμοσε σχολείο, βιβλιοθήκη, άλλος φορέας ή φυσικό πρόσωπο.

Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

5.Βραβείο «Κυριάκος Παπαδόπουλος» σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα που καλλιεργεί την αγάπη για το παιδικό/νεανικό βιβλίο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

 1. Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου που με τις δραστηριότητές του προωθεί την παιδική/νεανική λογοτεχνία.

Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

 1. Βραβείο σε βιβλιοθηκονόμο που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική/νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Έπαθλο: Βιβλία αξίας εως 500 ευρώ από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.

 1. Βραβείο σε Σχολικό – μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας

Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η υποβολή κάθε υποψηφιότητας γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ έως 31 Ιανουαρίου 2015 με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή, αν πρόκειται για φορέα, από τον εκπρόσωπό του, είτε από άλλον, τρίτο, ο οποίος προτείνει πρόσωπο ή φορέα.

Την ηλεκτρονική αίτηση και όλες τις οδηγίες υποβολής της θα βρείτε στο www.greekibby.gr (θα είναι ενεργή από 4/1 έως 31/1/15)

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 2 Απριλίου 2015, στη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Ευχαριστούμε πολύ τους αθλοθέτες και τους χορηγούς των Βραβείων.

Ακολουθήστε μας

Αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

Αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

  Αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»   Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος....

8ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού «Για την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ»

8ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού «Για την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ»

8ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού «Για την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ»   Α. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνόφωνες, 17-39 χρόνων, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. 2. Το έργο πρέπει να είναι ανέκδοτο...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

8ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού «Για την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ»

8ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού «Για την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ»

8ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού «Για την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ»   Α. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνόφωνες, 17-39 χρόνων, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. 2. Το έργο πρέπει να είναι ανέκδοτο...

Αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της Ε.Λ.Σ.Η. με θέμα: «Τα ανείπωτα του ποιητή» – “ΛΥΡΙΚΗ ΠΑΜΒΩΤΙΣ 2023”

  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης της Ε.Λ.Σ.Η. με θέμα: «Τα ανείπωτα του ποιητή» “ΛΥΡΙΚΗ ΠΑΜΒΩΤΙΣ 2023” ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ   1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΙΟΥ (Ηγουμενίτσα) ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ: ΤΑ ΑΝΕΙΠΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ   2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (Κύπρος) ΤΙΤΛΟΣ...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου