τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Πρόσκληση σε συγγραφείς: Γράψτε ένα μικροδιήγημα έως 140 χαρακτήρες

Πρόσκληση σε συγγραφείς: Γράψτε ένα μικροδιήγημα έως 140 χαρακτήρες

Tο λογοτεχνικό περιοδικό Μικρό ΠΕΖΟ (https://www.facebook.com/mikropezo) των Εκδόσεων Χαραμάδα, διερευνά το ερώτημα αν η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολύ μικρής φόρμας των κοινωνικών δικτύων. Άλλωστε ο μεγάλος Ernest Hemingway έγραψε την πιο διάσημη μικρή ιστορία με μόλις 33 χαρακτήρες: «For sale: baby shoes, never worn.»

Το Μικρό ΠΕΖΟ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε συγγραφείς για τη δημιουργία πολύ μικρών διηγημάτων (στο μέγεθος ενός tweet – έως 140 χαρακτήρες).
Οι ιστορίες που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν στη στήλη #Tweet_Stories, στο 2ο τεύχος του Μικρό ΠΕΖΟ που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο 2015.
Την επιμέλεια της στήλης #Tweet_Stories έχει ο Γιάννης Φαρσάρης. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 15η Ιανουαρίου 2015.

Όροι συμμετοχής:
▶ Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να είναι αδημοσίευτο έργο του ιδίου του συγγραφέα. Το μικροδιήγημα θα πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.
▶ Η έκταση του κάθε μικροδιηγήματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 140 χαρακτήρες. Προσμετρώνται γράμματα, σημεία στίξης και κενά (όπως στο twitter). Οι κειμενογράφοι Microsoft_Word και OpenOffice_Writer διαθέτουν μετρητή χαρακτήρων: [Μενού > Εργαλεία > Καταμέτρηση λέξεων > Χαρακτήρες (με κενά)]
▶ Επιτρέπεται η συμμετοχή με λογοτεχνικό ψευδώνυμο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν και τα πραγματικά τους στοιχεία.
▶ Κάθε συγγραφέας μπορεί να αποστείλει όσα μικροδιηγήματα επιθυμεί.
▶ Δεν υπάρχει χρηματική αμοιβή για όσα μικροδιηγήματα επιλεγούν προς δημοσίευση στο περιοδικό.
▶ Η σύνταξη του περιοδικού θα ενημερώσει μόνο τους συγγραφείς που τα μικροδιηγήματά τους θα εγκριθούν προς δημοσίευση, τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την κυκλοφορία του τεύχους. Όσοι δεν λάβουν ενημέρωση εννοείται πως δεν εγκρίθηκαν τα κείμενά τους και δεν χρειάζεται να επικοινωνούν με τη σύνταξη.
▶ Η αποστολή μικροδιηγήματος προς δημοσίευση συνεπάγεται και αυτόματη αποδοχή των παραπάνω όρων.

▶ Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με το info@haramada.com
Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα συμμετοχής  εδώ.

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

4 Σχόλια

 1. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Μου αρέσουν αυτά τα “ζορισμένα”, τα στριμωγμένα σε στενά, ασφυκτικά περιθώρια! Είναι μια πρόκληση, όπως και να το κάνεις!

  Απάντηση
  • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

   Συμφωνώ με την Βάσω. Είναι μια πρόκληση ενδιαφέρουσα! Ίσως είναι κοντά με την ποίηση ίσως όχι. Πάντως με ιντριγκάρει που λέμε εις την Ελληνικήν !

   Απάντηση
 2. Γιάννης

  διαφωνώ καθέτως με τον διαγωνισμό αυτό Χριστόφορε και θα σου πω κάτι… οι λέξεις που έγραψες σαν απάντηση είναι 145 χαρακτήρες με τα κενά ή 121 χωρίς κενά, όπότε ο τύπος που θέτει τον διαγωνισμό αυτό μην πάει να μου την βγει όπως και σε κανένα μας γιατί θεωρώ βλακώδη αυτό τον διαγωνισμό … όμως δέχομαι την πρόκληση απέναντι του και βάζω άλλους κανόνες… θα γράψει αυτός και εγώ με 10 χαρακτήρες ένα κείνενο και τον προκαλώ… μαγκιές και προκλήσεις θέλω… τι λες; θα απαντήσει ο θεματοθέτης;

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Γιάννη, εσύ διαφωνείς με το Χριστόφορο κι εγώ διαφωνώ με σένα! Είναι μια εξαιρετική πρόκληση, νομίζω πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ουδόλως αποτελεί έναν βλακώδη, όπως λες, διαγωνισμό, διότι εξ’ όσων γνωρίζω είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, το οποίο έγινε και βιβλίο, με πολύ μεγάλη απήχηση αλλά και αποδοχή.

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος