τοβιβλίο.net

Διαβάζουμε | Γράφουμε | Δημιουργούμε

Απολαμβάνουμε!

Συχνές ερωτήσεις

Ποιος μπορεί να παρουσιάσει τις δημιουργίες του;

τοβιβλιο.net είναι ένας διαδικτυακός χώρος που όλοι ανεξαιρέτως είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να παρουσιάσουν τα έργα τους.

 

Τι μπορεί να παρουσιαστεί στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net;

Βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, αδημοσίευτα δοκίμια, μυθιστορήματα, ποιήματα, στίχοι και άλλες συναφείς λογοτεχνικές δημιουργίες. Επίσης, είναι δυνατόν να παρουσιαστούν στις σελίδες του μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, ζωγραφική και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αναδειχθεί μέσα από το διαδίκτυο χωρίς να χάσει την ποιότητά του.

 

Πώς μπορώ να παρουσιάσω το έργο μου;

Η συμμετοχή στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Λογοτεχνικές δημιουργίες (πεζογραφία, ποίηση κλπ.) μπορούν να αποσταλούν αυτόματα χρησιμοποιώντας την ειδική φόρμα υποβολής (το λινκ της οποίας θα βρείτε στη δεξιά στήλη της σελίδας) κάνοντας κλικ εδώ.

Για παρουσίαση βιβλίων ή πιο εξειδικευμένη συνεργασία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Δημοσιεύονται ήδη δημοσιευμένες στο διαδίκτυο δημιουργίες;

Ήδη δημοσιευμένα στο διαδίκτυο κείμενα, αφηγήματα, διηγήματα, ποιήματα ή άλλες λογοτεχνικές δημιουργίες δεν είναι βέβαιο πως θα δημοσιευτούν και στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net. Σκοπός του παρόντα ιστοτόπου είναι να δίνει βήμα και χώρο σε νέες δημιουργίες και όχι να αναπαραγάγει ήδη δημοσιευμένες δημιουργίες εις βάρος των νέων λογοτεχνικών δημιουργιών. Τούτο σε καμία περίπτωση δε γίνεται επειδή απαξιώνονται οι δημιουργίες αυτές, αλλά απολύτως για λόγους εξοικονόμησης χώρου από τη μια και δυνατότητας προβολής των νέων δημιουργιών κατά προτεραιότητα από την άλλη. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως κάποια από τις δημιουργίες που έχει αποσταλεί στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net είναι ήδη δημοσιευμένη στο διαδίκτυο, αυτή θα αξιολογείται κατά περίπτωση ενώ είναι πιθανόν να μη δημοσιευτεί.

Πώς μπορείτε να στείλετε τη συμμετοχή σας;

Πολύ απλά, μέσω της έτοιμης φόρμας που υπάρχει διαθέσιμη κάνοντας κλικ εδώ! (Προτεινόμενη μέθοδος)

Εναλλακτικά, στέλνοντας το υλικό σας στο email [email protected]

Τι πρέπει να προσέξετε πριν την αποστολή ενός κειμένου για δημοσίευση;

Το κείμενο που θα αποσταλεί στο δικτυακό τόπο τοβιβλιο.net καλό θα είναι να είναι διορθωμένο κι επιμελημένο και βεβαίως να είναι σε μορφή κατάλληλη για επεξεργασία. Από τη στιγμή που θα το παραλάβουμε, θα ελεγχθεί κι αν απαιτείται θα διορθωθεί περαιτέρω και θα γίνει η κατάλληλη επιμέλεια πριν τη δημοσίευση. Επαναποστολή του ίδιου κειμένου (με αλλαγές/τροποποιήσεις/διορθώσεις) δε γίνεται δεκτή και δημοσιεύεται πάντα το αρχικό κείμενο. Κείμενα με μεγάλο αριθμό λαθών (ορθογραφικά, συντακτικά, νοηματικά) ή με λανθασμένη χρήση της ελληνικής γλώσσας ή με λάθος χρήση των σημείων στίξης απορρίπτονται και δε δημοσιεύονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Αποστολή της ίδιας συμμετοχής κατ’ επανάληψη θα έχει ως συνέπεια να μη δημοσιευτεί.

Η αποστολή των κειμένων, ποιημάτων, δοκιμίων κλπ. δε σημαίνει απαραιτήτως πως θα δημοσιευτούν. Επικοινωνία μετά την αποστολή των κειμένων είναι δυνατόν να υπάρξει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίνεται κάθε φορά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Από την ημερομηνία της παραλαβής από εμάς της συμμετοχής μεσολαβεί χρονικό διάστημα περίπου δεκαπέντε έως είκοσι ημερών μέχρι τη δημοσίευσή του. Αν παρέλθει αυτό το διάστημα και δεν έχουμε επικοινωνήσει μαζί σας, μπορείτε να ρωτήσετε για την ακριβή ημερομηνία δημοσίευσης στέλνοντας μήνυμα στο [email protected]

Υπάρχει κόστος για την παρουσίαση του έργου σας;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα κόστος για την παρουσίαση του έργου σας.

 

Υπάρχει περιορισμός στο πλήθος των έργων που κάποιος μπορεί να παρουσιάσει;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός στο πλήθος των έργων σας που επιθυμείτε να παρουσιάσετε μέσα στο διαδικτυακό τόπο τοβιβλίο.net

 

Έχετε ένα κείμενο/νουβέλα/μυθιστόρημα/ποίημα αλλά...

…δεν μπορείτε να δημιουργήσετε βιβλίο σε μορφή ή e-book; Μην ανησυχείτε, μπορούμε βήμα βήμα να το κάνουμε μαζί!

…δεν είστε σίγουρος/η για την συντακτική/ορθογραφική ορθότητά του; Μπορούμε να κάνουμε μαζί τη φιλολογική του επιμέλεια!

…δεν είστε σίγουρος/η ότι αξίζει να παρουσιαστεί; Η γνώμη μας μπορεί να συνδράμει στην απόφασή σας να το παρουσιάσετε χωρίς βεβαίως να σας δεσμεύει!

Είναι τοβιβλιο.net εκδοτικός οίκος;

Όχι, τοβιβλίο.net δεν είναι εκδοτικός οίκος. Έχουμε όμως την τεχνογνωσία για να δημιουργήσουμε  κλασικά ή ηλεκτρονικά βιβλίου (e-book) με τα κείμενά σας. Δείτε εδώ ένα δείγμα της δουλειάς μας. Μπορούμε αν θέλετε να σας υποδείξουμε κι άλλες δουλειές μας εφόσον το επιθυμείτε.

Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούμε να σας δώσουμε συμβουλές στην περίπτωση που χρειαστεί να εκδώσετε το έργο σας.

Από το 2014 συνεργαζόμαστε με τον μη εμπορικό εκδοτικό οίκο ‘το βιβλίο’ του Δήμου Χλωπτσιούδη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν εμπλεκόμαστε σε χρηματικές συναλλαγές ούτε έχουμε κάποιο οικονομικό ή άλλο κέρδος από την όλη διαδικασία. Σε απολύτως καμία περίπτωση δε δεχόμαστε πληρωμές οποιασδήποτε μορφής.

Τι κάνει ξεχωριστό αυτό το διαδικτυακό τόπο;

τοβιβλίο.net δίνει στους δημιουργούς το βήμα για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, προκηρύσσει δράσεις (δείτε εδώ), κάνει κριτικές παρουσιάσεις μόνο αξιόλογων βιβλίων και όχι του συνόλου της λογοτεχνικής παραγωγής, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συγκεντρώνει το υλικό που αποστέλλουν οι συμμετέχοντες και δημιουργεί πλήρη ηλεκτρονικά βιβλία.

τοβιβλίο.net είναι ανοιχτό, ελεύθερο, αξιόπιστο και δωρεάν σε όποιον το χρησιμοποιεί! Δείτε εδώ περισσότερα.

τοβιβλίο.net είναι το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς ανθρώπων που ως κοινό τους στοιχείο έχουν την αγάπη τους για τη λογοτεχνία, την τέχνη γενικότερα αλλά και τη δημιουργία. Η ομάδα μας είναι διαρκώς ανοιχτή σε νέες προκλήσεις ενώ επιθυμία της είναι να ενταχθεί στο δυναμικό της όποιος το επιθυμεί κι έχει μεράκι να νιώσει τη μαγεία της δημιουργίας αλλά και της αληθινής ανθρώπινης επικοινωνίας. Κέρδος μας είναι το αληθινό χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων…

Συναντήσατε κάποιο πρόβλημα με τη σελίδα;

Παρακαλούμε αφιερώστε ένα λεπτό από το χρόνο σας και κάνοντας χρήση της ειδικής φόρμας πείτε μας τι ακριβώς έχει συμβεί για να το διορθώσουμε άμεσα!

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στο email [email protected].

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα είναι χαρά μας να μιλήσουμε : )