Με μια νέα δράση ο διαδικτυακός τόπος τοβιβλίο.net φέρνει στο προσκήνιο το συγγραφικό πειραματισμό. H νέα δράση υπό τη διακριτική ονομασία "τίτλος σπουδής" ανοίγει εκ νέου τη φιλόξενη αγκαλιά του σε νέους και γνωστούς συγγραφείς και ποιητές που αναζητούν μία στέγη λογοτεχνικής έκφρασης.

Με το λογοπαίγνιο του τίτλου, σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δώσουμε κάποιον τίτλο σπουδών(!) παρά μόνο το έναυσμα για να γραφτούν ιστορίες με βάση τους τίτλους που δίνονται πιο κάτω. Η σπουδή σε κάθε τίτλο θα είναι ελεύθερη ώστε να γραφτούν ποιήματα που δε θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση δυο σελίδες Α4 (με γραμματοσειρά μεγέθους 12 στιγμών) και πεζά με μέγεθος 500 – 1.000 λέξεων.

Ένας διαφορετικός συγγραφικός πειραματισμός, μια ευκαιρία να δούμε πόσο διαφορετικές ιστορίες και ποιήματα μπορούν να δημιουργηθούν από ένα "τυχαίο" τίτλο. Μία άσκηση ώστε να σκεφτούμε ένα διήγημα ή μία ποιητική σύνθεση βάσει ενός τίτλου, μία σπουδή σε έναν τίτλο.

Οι συμμετοχές, όταν συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός, θα συμπεριληφθούν σε ένα e-book το οποίο θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενδεχομένως δε, θα εκδοθεί και σε έντυπη μορφή.

Οι τίτλοι θα ανανεώνονται σε τακτά διαστήματα.

Στείλτε μας λοιπόν τις ιστορίες σας κάνοντας χρήση της ειδικής φόρμας υποβολής, την οποία θα βρείτε στη δεξιά στήλη της σελίδας, οι οποίες θα πρέπει να είναι επιμελημένες και διορθωμένες. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση.

 

 

Οι τίτλοι:

ανταριασμένες σιωπές

ζωή σε δόσεις

ένας φόβος κι ένα χάδι

το τίποτα φοβάμαι

της ψυχής τα κρατημένα

η ζωή είναι κουράγιο

κλέφτης ονείρων

και οι άγγελοι φτώχυναν

υπό σκέψη

δεύτερη ζωή δεν έχει

η πόρτα στα δεξιά

δώδεκα ευρώ και τέσσερα λεπτά

ο ανάποδος καθρέφτης

η αιχμή του γήρατος

το σπίτι που μικραίνει

φιμωμένη κραυγή

με λένε... βροχή

φιλικές ορμόνες

8 και μισή

κράτα τον παππού ζωντανό

μπλε γραμμή

η μετακόμιση των χρωμάτων

στη σκοτεινή πλευρά του ήλιου

το παράπονο της λιβελούλας

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.