Ταξιθέατρο!

12.02.2016

 

Taxi

 

Σε μία ακόμα νέα δράση προχωρά ο ιστότοπος τοβιβλίο.net συνδέοντας την κοινωνική πραγματικότητα με τη μυθοπλασία και δίνοντας την αφορμή να ασκηθούν διηγηματογράφοι, θεατρικοί συγγραφείς και ποιητές με μια νέα θεματική. Αναζητούμε ιστορίες που έχουν διαδραματιστεί σε ταξί. Αφηγήματα, διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και θεατρικά μονόπρακτα (διάλογοι) που γίνονται μέσα στο ταξί. Επιβάτες με προορισμό ή μη, αγχωμένοι, εκνευρισμένοι, χαρούμενοι. Αγενείς ή και υπερβολικά ευγενικοί. Κουτσομπόληδες, πολυλογάδες ή και ολιγόλογοι. Οδηγοί υπομονετικοί ή και ανυπόμονοι που θα τους πάνε στους προορισμούς τους. Που θα πάρουν τη θέση ενός προσωπικού ψυχολόγου ή απλά ακροατή. Που μπορεί να κρίνουν ή και να κατακρίνουν. Με την εμπειρία της κούρσας της ζωής…

Ένα ταξί έχει πλούσιους διαλόγους και πλήθος κοινωνικών παραστάσεων κι ερεθισμάτων που τροφοδοτούν τη διηγηματική ή ποιητική ιστόριση/αναφορά (ειδήσεις ραδιοφωνικές που παρεμβάλλονται, μουσική και μουσικά σχόλια, άνθρωποι στο πεζοδρόμιο, ο άστεγος στη γωνία, ο ζητιάνος –επαγγελματίας ή εξ ανάγκης-, ο ταχυδρόμος, ο μαθητής, η γυναίκα με τα παιδιά στην αγκαλιά, ο επαγγελματίας με τη γραβάτα, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η επικαιρότητα, οι πολιτικές εξελίξεις…), όλα είναι αφορμές για την κρίση ή άλλα θέματα ευτράπελα ή σοβαρά!

 

-

Περιορισμός στις λέξεις δεν υπάρχει.

-

 

Οι συμμετοχές σας μπορούν να αποσταλούν εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας την έτοιμη φόρμα υποβολής συμμετοχών κάνοντας κλικ εδώ

ή εναλλακτικά αποστέλλονται στο email [email protected]

Οι συμμετοχές θα δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net, ενώ πρόθεσή μας είναι να συμπεριληφθούν εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη αποδοχή (σχόλια, κοινοποιήσεις κλπ.) σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

(πηγή εικόνας)

- Καλημέρα φίλε μου. Πού πάμε;
- Πού να πάμε…!
- Ε κάπου πρέπει να πάμε.
- Δεν πάμε στον αγύριστο λέω εγώ…!
- Α… όλα κι όλα φίλε μου! Εγώ εκεί δεν πάω ακόμα. Με τη σειρά τους όλα. Μη βιαζόμαστε! Όλοι εκεί θα πάμε. Ένας ένας. Χωράει νομίζεις και το σπίτι του διαβόλου τόσους; Άκου με και εμένα τόσα χρόνια στο τιμόνι. Αν ήταν έτσι, ουυυυυ ξέρεις πόσοι έπρεπε ήδη να έχουνε πιάσει δωμάτιο εκεί πέρα, μα ας είναι. Το λοιπόν, εγώ ξεκινάω και θα το βρούμε και το πού θα πάμε. Άραξε φίλε μου και πες τα μου όλα…

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.

Τα κείμενα και τα ποιήματα θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (και όχι με αντιγραφή κι επικόλληση εντός του σώματος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διότι χάνεται η μορφοποίηση) και είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες ή δεν αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

5 σχόλια

5 Σχόλια

 1. Έλενα Σαλιγκάρα

  Κι άλλη στήλη… Μας “προκαλείτε” ! 🙂

  Απάντηση
 2. Βάσω Αποστολοπούλου

  Τέλεια ιδέα!!! Έχω σκεφτεί πολλές φορές “και τί δεν θ’ άκουγα αν ήμουν ταξιτζού!”, οπότε ευκαιρία να καταγράψω τις φανταστικές μου συζητήσεις με απίθανους πελάτες!!!

  Απάντηση
 3. Πλοκαμάκη Χρυσούλα

  Πρό(σ)κληση για μια ονειρική κούρσα με το ταξίμετρο μηδενισμένο στην εποχή των πανάκριβων ταξιδιών!Πάμε όπου θέλεις ταξιτζή…Αρκεί να μας γυρίσεις πίσω στη βάση μας!!!ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ Η ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ!

  Απάντηση
 4. Ελένη,Κορωνιώτη

  Α!!!!Ωραία!!!!Και τι δεν ακούς απο τους ταξιτζήδες!!!!!!Αστεία σοβαρά τραγικά…Τι θάκούσουμε άραγε εδώ;Καλοταξιδη η δραση!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου