Τετράδιο οργάνωσης Δασκάλου και μαθητή

Τετράδιο οργάνωσης δασκάλου & μαθητή

Η οργάνωση έχει σημαίνοντα ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό ο εκπαιδευτικός Στάθης Ξαφάκος δημιούργησε ένα χρηστικό τετράδιο οργάνωσης για να συνδράμει τόσο το έργο του δασκάλου όσο την εκπαιδευτική πορεία του μαθητή.

Το Τετράδιο οργάνωσης του Δασκάλου απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου. Περιλαμβάνει: ημερολόγιο, ονομαστική κατάσταση μαθητών, φύλλο ελέγχου, απουσιολόγιο, ενδεικτικό πλάνο διδασκαλίας, παρακολούθηση μαθησιακής πορείας μαθητή/ριας, οργάνωση της διδασκαλίας σε καθημερινή βάση και μία ενδεικτική περιγραφική αξιολόγηση μαθητή/ριας (αξιολόγηση βασικών δεξιοτήτων).

Το Τετράδιο οργάνωσης του μαθητή (ειδικότερα για τις τάξεις Β, Γ, Δ, Ε & ΣΤ) περιλαμβάνει το πρόγραμμα μαθημάτων των μαθητών, το οποίο συμπληρώνουν, ένα ημερολόγιο, διάφορους πίνακες που αφορούν στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, οδηγίες για τις βασικές μαθηματικές πράξεις, κανόνες και υποχρεώσεις, και τέλος ένα φύλλο για κάθε ημέρα “Η μελέτη μου για την επόμενη ημέρα”, το οποίο συμπληρώνουν τα παιδιά, για να οργανώνουν τις κατ’ οίκον εργασίες τους. Η βιβλιοδεσία, μετά την εκτύπωση, είναι καλό να γίνει σε σπιράλ.

Η επιμέλεια της έκδοσης του Τετραδίου του Δασκάλου είναι του Χρήστου Μπαντάνη.

2 Σχόλια

  1. μαρια γαλανη

    Υπέροχη δουλειά, συνάδελφε!! Σ’ ευχαριστούμε πολύ!!!

    Απάντηση
  2. Ανώνυμος

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε πάντα καλά.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου