τοβιβλίο.net: Έξι χρόνια λογοτεχνία!

3.03.2019

σχόλια

Συνεχίζουμε…

Στις 3 του Μάρτη του 2013 έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, δειλά και χωρίς τίποτα να προδιαγράφει την μετέπειτα πορεία του, ο ιστότοπος τοβιβλίο.net. Έξι χρόνια αργότερα, σήμερα, στις 3 του Μάρτη του 2019, κοιτάζουμε προς τα πίσω έχοντας πια το δικαίωμα να μπορούμε να μιλάμε για μια όμορφη διαδρομή γεμάτη αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες που λαμβάνουν την πολιτιστική τους ενημέρωση και τους λογοτέχνες που εμπιστεύονται τον ιστότοπο για να δημοσιεύσουν τις πνευματικές τους δημιουργίες. Έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για την λογοτεχνία μέσα από το πρίσμα της συνέχειας, της συνέπειας αλλά και της αξιοπιστίας. Την ίδια στιγμή έχουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε το ποιοτικό κριτήριο για το οποίο μας εμπιστεύονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net, σε πείσμα των καιρών, διατηρεί ένα ξεκάθαρο προφίλ και λειτουργεί με όρους διαφάνειας. Δεν χρησιμοποιούμε περίεργους τίτλους για αυξήσουμε τις επισκέψεις μας, δεν σερβίρουμε ψευδείς ή ανυπόστατες ειδήσεις, δεν κατασκευάζουμε θέματα για τα πρόσκαιρα κλικ! Οι τίτλοι μας, το περιεχόμενό μας αλλά και οι δημοσιεύσεις μας είναι ξεκάθαρες γι’ αυτό άλλωστε όχι μόνο η εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας αυξάνεται μέρα με τη μέρα αλλά παραμένουν πιστοί στη σελίδα που ξέρουν πως θα βρουν αυτό που αναζητούν χωρίς κανείς να τους παραπλανήσει.

Αν και οι αριθμοί δεν έχουν θέση στη λογοτεχνία έχουν όμως τη σημειολογία τους, ενδεικτικά ίσως θα πρέπει να αναφερθούμε σε κάποιους από αυτούς. Με περισσότερες από 7.000 δημοσιευμένες λογοτεχνικές συμμετοχές, με περισσότερες από 2.000 βιβλιοκριτικές, με περισσότερα από 500 άρθρα λογοτεχνικού ή δοκιμιακού χαρακτήρα, με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και λογοτεχνικά βιβλία, με δράσεις κι ενημερώσεις πολιτισμού, η βάση δεδομένων και το σύνολο του υλικού που έχει συγκεντρωμένο και στη διάθεσή του ο δικτυακός μας τόπος αποτελεί ένα μοναδικό σημείο παραγωγής και διάδοσης του πολιτισμού. Την περυσινή χρονιά μόνο, η ιστοσελίδα μας λόγω αυτής της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του υλικού της, εμφανίστηκε στις σελίδες αναζήτησης περισσότερες από 4.000.000 φορές(!) καθιστώντας τη ένα μοναδικό σημείο αναφοράς!

Και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε με το ίδιο κέφι που είχαμε την πρώτη μέρα με τη διαφορά όμως πως πια έχουμε την εμπειρία να κάνουμε το σχέδιο μας πραγματικότητα με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Συνεχίζουμε πάντα προσηλωμένοι στο μονοπάτι της λογοτεχνίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε μαζί. Η ομάδα που συνδράμει τη σελίδα με την τεχνογνωσία της, οι λογοτέχνες που συνδράμουν με τα έργα τους και οι αναγνώστες που συνδράμουν τη δουλειά μας με την εμπιστοσύνη τους. Συνεχίζουμε. Όμορφα κι απλά…

Τα σχόλια ή οι ευχές σας είναι ευπρόσδεκτες!

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

Δείτε κι αυτά

Η Μεταμόρφωση – Φραντς Κάφκα

Η Μεταμόρφωση – Φραντς Κάφκα

- γράφει η Βάλια Καραμάνου - Η μετάβαση του Γκρέγκορ Σάμσα (ή μήπως Κάφκα;) από τον κόσμο των ανθρώπων σε εκείνον των εντόμων γίνεται απότομα, απλά και καταλυτικά: «Ένα πρωινό, ο Γκρέγκορ Σάμσα, ξυπνώντας από εφιαλτικό ύπνο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε...

Οι Ρίζες και τα Φτερά: Ένα Διαχρονικό Πρόβλημα της Κυπριακής Ποίησης

Οι Ρίζες και τα Φτερά: Ένα Διαχρονικό Πρόβλημα της Κυπριακής Ποίησης

Η λογοτεχνία είναι μια πατρίδα από μόνη της και μέσα της ζούνε όλες οι γλώσσες και όλες οι παραδόσεις. Οι νεκροί της είναι οι νεκροί όλης της ανθρωπότητας και οι εραστές της είναι όσοι μπορούν να αγαπήσουν κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η αγάπη για τα ζώα μέσα από την λογοτεχνία

Η αγάπη για τα ζώα μέσα από την λογοτεχνία

- γράφει η Βάλια Καραμάνου - Στον χώρο της λογοτεχνίας έχουν αναπτυχθεί κάθε είδους σχέσεις, ειδικά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε σημαντικό στάδιο της ζωής τους, όπως αυτό της μοναξιάς, του πένθους ή της ανεπιτήδευτης πρώτης φιλίας. Μάλιστα, οι σχέσεις αυτές συχνά...

14 σχόλια

14 Σχόλια

 1. Απόστολος Παλιεράκης

  Εύχομαι μια διαρκώς ανοδική πορεία στο πλαίσιο του όμορφου οράματος σας!

  Απάντηση
 2. Χριστίνα Σουλελε

  Θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά γιατί το αξίζει. Οχι μόνο για το περιεχόμενό του αλλά και γιατί η ομάδα που δουλεύει γι αυτό απαρτίζεται από ανθρώπους που σέβονται το βιβλίο, τους αναγνώστες και τους δημιουργούς. Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια!

  Απάντηση
 3. Χρυσούλα Πλοκαμάκη

  Καλησπέρα σας!!!!!!!

  Εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά, χίλια καλά τα έτη!
  Να είστε πάντοτε εκεί! Φάρος λαμπρός να στέκει
  το σπίτι που μου άνοιξε τις πόρτες του για νά ‘μπω!
  Κάθε που είμαι δίπλα σας ωσάν τον ήλιο λάμπω!
  Όλοι μαζί και χωριστά να είστε ευλογημένοι!
  Σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η ποίηση μάς μένει
  να βρούμε μια διέξοδο σε ό,τι μας παιδεύει
  όταν η φτώχεια της ψυχής τον κόσμο κυριεύει!
  Ευχαριστώ που είσαστε πάντοτε στο πλευρό μου!
  Τον λογαριάζω τυχερό, φίλοι, τον εαυτό μου,
  γιατ΄ είμαι στην παρέα σας όλα αυτά τα χρόνια
  κι ας έχουν πια εμφανιστεί αυτά που λένε ‘χιόνια’!

  Χρόνια πολλά!!!

  Χρυσούλα Πλοκαμάκη!

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Ευχαριστούμε από την καρδιά μας για το εξαιρετικό σχόλιό σας αλλά και την αγάπη σας κυρία Πλοκαμάκη!

   Απάντηση
 4. Lena Mavroudi Mouliou

  Και μόνο που ακούς βιβλίο.νετ νιώθεις μια ζεστασιά βρε παιδί μου.Μεγάλη υπόθεση αυτό που αγαπάς να το εμπιστεύεσαι κιόλας.
  Χρόνια σου πολλά καλή μου Λογοτεχνική γωνιά,
  Ευχαριστώ.

  Απάντηση
 5. Christine Themas

  Συγχαρητήρια θερμά!!! Ακόμα πιο ψηλά!!! Ευχαριστούμε πολύ που υπάρχει η Σελίδα σας!!!

  Απάντηση
 6. pitsiloti-Tzoutzi Mantzourani

  Συγχαρητήρια. Ευχομαι πολλά πολλά ακομα χρόνια και επιτυχίες. Ενας ιστότοπος, σεμνός και σοβαρός. Με ουσιαστικό περιεχόμανο και χωρίς πολλές φλυαρίες. Πάντα ευχάριστο νέο μέσα στα μείλ μου…

  Απάντηση
 7. Θωμάς

  Κι από μένα τα θερμά μου συγχαρητήρια στον παθιασμένο εμπνευστή της ιστοσελίδας και σε όλους τους συντελεστές! Ένα διαμάντι στον ωκεανό του διαδικτύου. Από έναν παλιό φίλο.

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου