τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το αίνιγμα της σιωπής, της Ιωάννας Καρακασίδου

Το αίνιγμα της σιωπής, της Ιωάννας Καρακασίδου

Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου «Γλυκά Νερά», στο οποίο η Ιωάννα Καρακασίδου αφηγείται την ιστορία μιας μακρινής συγγενούς, δένοντάς την με στοιχεία μυθοπλασίας. Η Ευγενία το 1919 έχασε τους γονείς της κατά τη φυγή τους από την Ανατολική Θράκη κι έμεινε μόνη στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την πορεία της ζωής της κατάφερε να εξελιχθεί κοινωνικά και πνευματικά, να κάνει ταξίδια και να ζήσει στην Θεσσαλονίκη.

Στο δεύτερο βιβλίο «Το αίνιγμα της σιωπής»,τη βρίσκουμε το καλοκαίρι του 1925, παντρεμένη με Άγγλο Φιλέλληνα αριστοκράτη. Ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ταξιδιού με κρουαζιερόπλοιο από την Αγγλία προς την Κωνσταντινούπολη, έχοντας μαζί την τετραπέρατη θεία του άντρα της. Μετά από μια ανατροπή οι δύο γυναίκες με τους υπόλοιπους επιβάτες του πλοίου θα βρεθούν για μερικές εβδομάδες στην Λήμνο. Και η περιπέτεια ξεκινά!

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις, θάνατοι, πανάρχαιοι θρύλοι και μύθοι, αρκετοί οι ύποπτοι και το κουβάρι θα αρχίσει να ξετυλίγεται όταν αναλαμβάνει την υπόθεση ο Ρήσος, μία δυναμική προσωπικότητα με ιδεολογίες κόντρα στην εποχή. Κοντά του η Ευγενία θα ζήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι βοηθώντας στις υποθέσεις του, ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας πολλά σε μια κλειστή, τοπική κοινωνία. Παράλληλα, θα ανακαλύψει τον εαυτό της και θα δημιουργήσει φιλίες ζωής.

Η γραφή της συγγραφέως είναι υπέροχη, σε συνεπαίρνει και σε μεταφέρει στην εποχή σαν να την έζησε η ίδια. Υπάρχουν τόσες πληροφορίες, τόσο καλοδουλεμένη έρευνα, που ταυτόχρονα -εκτός από λογοτεχνικό- γίνεται και ιστορικό μυθιστόρημα, κρατώντας την ιδανική ισορροπία.

 

_

γράφει η Κατερίνα Βερίγκα από τη σελίδα Βιβλιοσημεία

αναρτήθηκε από τη Λιάνα Τζιμογιάννη για το τοβιβλίο.net

Επιμέλεια κειμένου

Λιάνα Τζιμογιάννη

Είμαι η Λιάνα Τζιμογιάννη, η αρχισυντάκτρια της σελίδας ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ. Λατρεύω τη σοκολάτα και το Παρίσι. Επίσης, αγαπώ τη φωτογραφία (να βγάζω!), τη θάλασσα, τα ταξίδια. Κι εφόσον αδυνατώ να ταξιδεύω συχνά, μεταφέρομαι παντού στο χρόνο και στον τόπο, διαβάζοντας! Στα εφηβικά μου χρόνια ξεκίνησα με Λουντέμη, Καρκαβίτσα, Βενέζη, πέρασα μια πολύχρονη φάση με άρλεκιν κι έπειτα, έπιασα ξένη λογοτεχνία. Από το 2010, διαβάζω και σύγχρονους Έλληνες πεζογράφους. Παράδεισός μου -μα και πειρασμός- οι εκθέσεις βιβλίου, όπου αναπόφευκτα αγοράζω κάτι νέο, ακόμα κι αν έχω στοίβες με αδιάβαστα! Η βιβλιοθήκη στο δωμάτιό μου έχει σχεδόν τιγκάρει και σε λίγο θα χρειαστεί να κοιμάμαι αλλού!! Από το 2012 καλύπτω φωτογραφικά παρουσιάσεις συγγραφέων και συναντήσεις μαζί τους (τις λεγόμενες καφομαζώξεις). Με έχουν αποκαλέσει «βιβλιοκριτικό», επειδή (από το 2013) κατέθετα στο Facebook την άποψή μου για τα βιβλία που διαβάζω και «μασκότ των συγγραφέων», επειδή βρίσκομαι “παντού και πάντα!” στηρίζοντας τους ανθρώπους του πνεύματος σε παρουσιάσεις κι εκδηλώσεις τους. Με κάποιους διατηρώ και φιλικές σχέσεις! Όμως... αποποιούμαι των ανωτέρω όρων, ακόμα κι αν με τιμούν, καθώς προτιμώ να με αποκαλούν «αναγνώστρια». Είμαι διαχειρίστρια της FB-ομάδας «Μεγάλωσα κι εγώ με την Κάντυ-Κάντυ», κινούμενο σχέδιο, που έχει σημαδέψει την προσωπικότητά μου. Επίσης, διαχειρίζομαι την αντίστοιχη FB σελίδα για τα Βιβλιοσημεία. Επιμελούμαι και παρουσιάζω δίωρη-εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στον Boem Radio, με το ίδιο όνομα «Βιβλιοσημεία»!!! Μπορείτε να με βρείτε στα social media (Facebook, Google+, Twitter, Youtube).

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος