Το αίνιγμα της σιωπής, της Ιωάννας Καρακασίδου

6.11.2018

σχόλια

Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου «Γλυκά Νερά», στο οποίο η Ιωάννα Καρακασίδου αφηγείται την ιστορία μιας μακρινής συγγενούς, δένοντάς την με στοιχεία μυθοπλασίας. Η Ευγενία το 1919 έχασε τους γονείς της κατά τη φυγή τους από την Ανατολική Θράκη κι έμεινε μόνη στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την πορεία της ζωής της κατάφερε να εξελιχθεί κοινωνικά και πνευματικά, να κάνει ταξίδια και να ζήσει στην Θεσσαλονίκη.

Στο δεύτερο βιβλίο «Το αίνιγμα της σιωπής»,τη βρίσκουμε το καλοκαίρι του 1925, παντρεμένη με Άγγλο Φιλέλληνα αριστοκράτη. Ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ταξιδιού με κρουαζιερόπλοιο από την Αγγλία προς την Κωνσταντινούπολη, έχοντας μαζί την τετραπέρατη θεία του άντρα της. Μετά από μια ανατροπή οι δύο γυναίκες με τους υπόλοιπους επιβάτες του πλοίου θα βρεθούν για μερικές εβδομάδες στην Λήμνο. Και η περιπέτεια ξεκινά!

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις, θάνατοι, πανάρχαιοι θρύλοι και μύθοι, αρκετοί οι ύποπτοι και το κουβάρι θα αρχίσει να ξετυλίγεται όταν αναλαμβάνει την υπόθεση ο Ρήσος, μία δυναμική προσωπικότητα με ιδεολογίες κόντρα στην εποχή. Κοντά του η Ευγενία θα ζήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι βοηθώντας στις υποθέσεις του, ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας πολλά σε μια κλειστή, τοπική κοινωνία. Παράλληλα, θα ανακαλύψει τον εαυτό της και θα δημιουργήσει φιλίες ζωής.

Η γραφή της συγγραφέως είναι υπέροχη, σε συνεπαίρνει και σε μεταφέρει στην εποχή σαν να την έζησε η ίδια. Υπάρχουν τόσες πληροφορίες, τόσο καλοδουλεμένη έρευνα, που ταυτόχρονα -εκτός από λογοτεχνικό- γίνεται και ιστορικό μυθιστόρημα, κρατώντας την ιδανική ισορροπία.

 

_

γράφει η Κατερίνα Βερίγκα από τη σελίδα Βιβλιοσημεία

αναρτήθηκε από τη Λιάνα Τζιμογιάννη για το τοβιβλίο.net

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου