Το δέντρο που περπατούσε, της Αλεξάνδρας Παυλίδη

13.02.2021

σχόλια

Αλεξάνδρα Παυλίδη

Εκδόσεις iWrite

ISBN: 978-960-627-182-3

γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης

Τα δέντρα έχουν μεγάλες και βαθιές ρίζες και σε ολόκληρη τη ζωή τους παραμένουν στο ίδιο πάντα μέρος. Ποτέ κανένα δέντρο δεν περπάτησε για να αλλάξει θέση, εκτός όμως από την περίπτωση του Ζαχαρία, του μικρού δέντρου μέσα στο δάσος που δεν μπορούσε να δει τα αστέρια του ουρανού, ούτε καν τον ίδιο τον ουρανό μιας και τον έκρυβε η κόμη των παλαιότερων και μεγαλύτερων δέντρων. Όταν ο αέρας έκανε τα φύλλα των δέντρων να κουνηθούν ένα βράδυ και το φως ενός αστεριού έφτασε στα μάτια του Ζαχαρία η στιγμή ήταν καθοριστική! Ο σκοπός της ζωής τού μικρού δέντρου χαράχτηκε βαθιά μέσα στη συνείδησή του και το μόνο που ήθελε πια ήταν να έχει τη δυνατότητα να βλέπει τον ουρανό και τα αστέρια. Και το κατάφερε! Το πώς, ο μικρός αναγνώστης θα το βρει μέσα στις σελίδες του βιβλίου με την έξοχη και καλαίσθητη εικονογράφηση της κυρίας Λυδίας Χατζημάρκου.

Η Αλεξάνδρα Παυλίδη έχει καταφέρει αυτό που πολλά παραμύθια δεν καταφέρνουν να κάνουν, να περάσει στις παιδικές ψυχές των μικρών αναγνωστών της ένα πολύ σημαντικό μήνυμα χωρίς όμως να το επιβάλλει, ούτε καν να το διδάσκει! Δίνεται αβίαστα μέσα από τις σελίδες τού παραμυθιού χωρίς να κουράζει ή να αφήνει κενά. Ο σκοπός της ζωής και η επιμονή διαχέονται από το παραμύθι απ’ ευθείας στη συνείδηση των μικρών αναγνωστών αβίαστα δείχνοντας ταυτόχρονα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο αν υπάρχει προσήλωση στο στόχο.

Μέσα στο βιβλίο δίνονται πολλά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε παιδί, από τη μυθολογία μέχρι και το περιβάλλον καθιστώντας το ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονέων αλλά και εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Είναι μια εξόχως προσεγμένη έκδοση που χωρίς δεύτερη σκέψη θα είχα προτείνει ως πρόταση ανάγνωσης για τα δικά μου παιδιά αν ήταν στην αντίστοιχη ηλικία.

Το βιβλίο μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου