τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το κλειδί

Το κλειδί

 

 

Έψαχνε με αγωνία να βρει το κλειδί του. Δεν θυμόταν που το άφησε. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο έπιανε τον εαυτό του να είναι αφηρημένος και απρόσεκτος «λες να είναι τα χρόνια» μουρμούρισε. Ξαφνικά από το συρτάρι γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος μια παλιά φωτογραφία. Ήταν ο ίδιος και η σύζυγος του η Αγάπη. Ήταν τραβηγμένη πριν 35 χρόνια όταν πρωτογνωρίστηκαν. Προς στιγμή μελαγχόλησε, στεναχωρήθηκε «ποσό έχουμε αλλάξει εξωτερικά και οι δυο» μονολόγησε. Τώρα ήταν με περισσότερα κιλά και λιγότερα μαλλιά και μάλιστα άσπρα και αρκετές ρυτίδες «άτιμε χρόνε όλα μάς τα κατέστρεψες στο διάβα σου, μάς αποσύνθεσες!» φώναξε κι έσκυψε το κεφάλι του.
«Αγάπη μου κάνε γρήγορα, τα παιδιά μάς περιμένουν» ακούστηκε η φωνή της Αγάπης. Ανασήκωσε το κεφάλι, χαμογέλασε «όχι χρόνε δεν με κέρδισες, εγώ σε κέρδισα» μονολόγησε χαμογελώντας «μπορεί να με νίκησες σωματικά αλλά εγώ σε έχω νικήσει σε άλλες πιο βαθιές έννοιες πέρα από τη βιολογική διάσταση! Σε έχω νικήσει σε συναισθήματα, στοργή, αγάπη, οικογένεια», ενώ ταυτόχρονα βροντοφώναξε με σιγουριά «έρχομαι Αγάπη μου μόλις τώρα έχω βρει το πραγματικό κλειδί της ζωής που έψαχνα τόσα χρόνια! Σε ευχαριστώ πολύ που μου το υπενθυμίζεις εδώ και 35 χρόνια».

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

3 Σχόλια

 1. Άννα Ρουμελιώτη

  Πολύ όμορφη και πολύ γλυκιά η ιστορία αγάπης σας Φίλιππε!!!

  Απάντηση
 2. Μάχη Τζουγανάκη

  Γλυκό και γεμάτο από αγάπη το κλειδί σας….Μακάρι να το κρατάμε όλοι μας…και να ξέρουμε οτι με αυτό ανοίγουν όλες οι πόρτες του κόσμου…

  Απάντηση
 3. Έλενα Σαλιγκάρα

  Τρυφερή και ρομαντική η ιστορία σας!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος