Τρενογραφίες

20.05.2015

 

train_1_b

Με επίκεντρο τον άνθρωπο στην τέχνη και το ανθρωπογενές ή φυσικό περιβάλλον, τοβιβλίο.net προσκαλεί λογοτέχνες (συγγραφείς και ποιητές), φωτογράφους και εικαστικούς να συμμετάσχουν στη νέα δράση με τίτλο "τρενογραφίες".

Θέμα της νέας δράσης είναι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς. Όπως πάντα οι καλλιτέχνες έχουν την ελευθερία να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε πτυχή του θέματος (εγκατάλειψη, ταξίδι, γέννηση σιδηροδρόμου, κρίση και τρένο, έρωτας και τρένο, επιβατικός σταθμός, ρομαντικής πνοής ή σύγχρονης ματιάς κλπ). Στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφραστούν πάνω στο αγαπημένο θέμα και να αναδειχθεί το ξεχασμένο από πολλούς τρένο που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ανθρώπινη ιστορία. Άλλωστε, στόχος του διαδικτυακού τόπου τοβιβλίο.net είναι πάντα ο πειραματισμός και το ελεύθερο βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης.

train_2_bΤα ποιήματα καλό είναι να μην ξεπερνούν τη μία σελίδα Α4 (με γραμματοσειρά μεγέθους 12 στιγμών) και τα πεζά τις 500 – 1.000 λέξεις. Τα λογοτεχνικά έργα θα πρέπει να είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Οι φωτογραφίες και οι πίνακες θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση οι καλλιτέχνες θα πρέπει να διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου που αποστέλλουν.

Η δράση θα διαρκέσει έως την 30η Ιουνίου. Λόγω της απρόσμενα μεγάλης συμμετοχής, δίνεται παράταση στην καταληκτική ημερομηνία, η οποία μετατίθεται μέχρι (30/9/2015) 31/12/2015. Οι συμμετοχές, όταν συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός, θα συμπεριληφθούν σε ένα e-book το οποίο θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενδεχομένως και σε έντυπη μορφή.

Στείλτε μας λοιπόν τις ιστορίες σας, φωτογραφίες, ποιήματα ή πίνακες στο email [email protected].com.

 

Ὁ σταθμός

Μέσα στὸν ὕπνο μου ὅλο βρέχει,
γεμίζει λάσπη τ᾿ ὀνειρό μου
εἶναι ἕνα σκοτεινὸ τοπίο
καὶ περιμένω ἕνα τραῖνο.

Ὁ σταθμάρχης μαζεύει μαργαρίτες
ποὺ φύτρωσαν πάνω στὶς ράγιες
γιατὶ ἔχει πολὺν καιρὸ νἄρθῃ
τραῖνο σ᾿ ἐτοῦτον τὸ σταθμὸ
καὶ ξάφνου πέρασαν τὰ χρόνια
κάθομαι πίσω ἀπ᾿ ἕνα τζάμι
μάκρυναν τὰ μαλλιά,
τὰ γένεια σὰ νἆμαι ἄρρωστος πολὺ
κι ὅμως μὲ παίρνει πάλι ὁ ὕπνος
σιγὰ-σιγὰ ἔρχεται ἐκείνη
κρατάει στὸ χέρι ἕνα μαχαίρι
μὲ προσοχὴ μὲ πλησιάζει
τὸ μπήγει στὸ δεξί μου μάτι!

Μίλτος Σαχτούρης

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.

Τα κείμενα και τα ποιήματα θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (και όχι με αντιγραφή κι επικόλληση εντός του σώματος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διότι χάνεται η μορφοποίηση) και είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες ή δεν αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

6 σχόλια

6 Σχόλια

 1. drmakspy

  Ω!!!! Τι πιο ωραίο για έναν τρελό για τα τραίνα σαν εμένα….

  Απάντηση
 2. Βάσω Αποστολοπούλου

  Πάλι με προκαλείς – κι είναι τόσο όμορφες κι ενδιαφέρουσες οι προκλήσεις σου, Κώστα μου!

  Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Υπέροχη προσπάθεια ..Το χειροκροτώ με θέρμη.

  Απάντηση
 4. αννακι τσακαλακι

  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΓΧΟΥΣ…Η ΓΡΑΦΗ!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου