Φρίντα & Βικτώρια (τοβιβλίο)

13.11.2014

© Φώφη Walter-Κυρλίδου
© Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου
εκδόσεις "τοβιβλίο"
ISBN: 978-618-81493-5-9

Φιλία! Μεγάλη λέξη, απέραντη σαν το σύμπαν! Με πολλές αποχρώσεις και παραλλαγές -τόσες ίσως όσες και οι άνθρωποι πάνω στη γη. Φιλίες παιδικές, φιλίες συναδελφικές, φιλίες αδελφικές που αντέχουν στον χρόνο και τα δύσκολα της ζωής.
Οι άντρες έχουν μια δική τους άποψη για τη φιλία. Έχουν αντροπαρέες, δένονται σχετικά εύκολα με στενές σχέσης φιλίας, αλλά οι δεσμοί αυτοί μπορεί να σπάσουν με εξίσου σχετική ευκολία.
Οι γυναίκες, από την άλλη, δύσκολα στεριώνουν ισχυρούς φιλικούς δεσμούς, αλλά, άπαξ και δέσουν τη φιλία τους, είναι έως αδύνατο να μπει κάποιος ή κάτι ανάμεσά τους και να τη διαρρήξει.
Μια τέτοια φιλία αδελφική ανάμεσα σε δυο γυναίκες (που αντιστάθηκε σθεναρά στην προσπάθεια της μοίρας να την καταλύσει) είναι και η ιστορία που θα σας διηγηθούμε.
Μία νουβέλα πειραματικής γραφής όπου οι δημιουργοί συνδιαλέγονται με τους ήρωες και μεταξύ τους σελίδα τη σελίδα.

Δυο αληθινές γυναίκες, δυο πραγματικές φίλες, δυο διαφορετικοί χαρακτήρες με κοινό χαρακτηριστικό τη μοναξιά και τα χρόνια που νιώθουν πως έχουν περάσει, έρχονται πιο κοντά η μια στην άλλη εξαιτίας της Συννεφούλας που γίνεται η αφορμή για να γίνουν πια μια κανονική οικογένεια. Η μεγαλύτερη απόδειξη πως η αληθινή φιλία βάζει στην άκρη κάθε προσωπική επιδίωξη.
Η Φρίντα κι η Βικτώρια, η Βικτώρια και η Φρίντα. Αχώριστες, αυτοκόλλητες, μοναδικές! Απολαύστε τις!

τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις τοβιβλίο παρουσιάζουν τη νουβέλα
των Φώφη Walter-Κυρλίδου & Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου "Φρίντα & Βικτώρια, αδελφότητα γυναικών".

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα κάνοντας κλικ στην εικόνα πιο κάτω

download_64px

 Φώφη Walter-Κυρλίδου & Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

εκδόσεις:  τοβιβλίο | είδος: νουβέλα | σελίδες: 128

επιμέλεια έκδοσης: Δήμος Χλωπτσιούδης | επιμέλεια εξωφύλλου: Κώστας Θερμογιάννης

ISBN: 978-618-81493-5-9

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

5 σχόλια

5 Σχόλια

 1. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Από τη Fofi Walter-Kyrlidou κι εμένα ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Κώστα Θερμογιάννη για το υπέροχο εξώφυλλο που μας χάρισε, στον Δήμο Χλωπτσιούδη για την εξαιρετική επιμέλεια και στους δυο μαζί για την αγάπη, με την οποία αγκάλιασαν από την αρχή τις Φ&Β!

  Επόμενος στόχος μας είναι να τυπώσουμε το βιβλίο, να το κάνουμε και “χάρτινο”, για να μπορούν να το διαβάσουν και οι φίλοι του παραδοσιακού τρόπου μελέτης της Λογοτεχνίας!

  Απάντηση
 2. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Κυρίες μου, Φώφη και Βάσω πόσο χαίρομαι που το απολαυστικό σας αφήγημα πήρε τούτη την υπέροχη μορφή. Πανέμορφο το εξώφυλλο του ξεχωριστού μας φίλου Κώστα Θερμογιάννη. Αυτό το παιδί – για μένα είναι παιδί – έχει εξαιρετική ικανότητα στην δημιουργία καλαίσθητων εξώφυλλων και όχι μόνο. Ο δε έτερος αξιολογότατος κοινός μας φίλος, είναι σπουδαίος μάστορας της επιμέλειας κειμένων. Είμαστε τυχεροί που τους έχουμε φίλους. Μου αρέσει έτσι όπως η κάθε πλευρά των δυο φιλενάδων είναι τοποθετημένες απέναντι η μια στην άλλη. Ωραία και η γραμματοσειρά!
  Θα περιμένω όταν έρθει η ώρα να το πιάσω στα χέρια μου και να το ξεφυλλίσω απολαμβάνοντας ξανά τις περιπέτειες των δυο φιλενάδων έτσι όμορφα όπως τις έχετε δώσει κυρίες και πολύ αγαπητές μου φίλες Βάσω και Φώφη.

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Μακάρι να μπορέσω να μείνω για πάντα παιδί, αγαπημένε μου φίλε Χριστόφορε! Να είσαι πάντα καλά εύχομαι από καρδιάς!

   Απάντηση
  • Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

   Καλέ μου Χριστόφορε, αγαπημένε μας φίλε, σ’ ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τόσο για τα επαινετικά σου λόγια για τις Φ&Β μας όσο και για την αγάπη, με την οποία από την αρχή τις τίμησες και τις ζέστανες!
   Να είσαι πάντα καλά κι ελπίζουμε να χαρείς την “χάρτινη” υπόστασή τους (που ελπίζουμε να έχουμε σύντομα στα χέρια μας) εξ ίσου με την ηλεκτρονική!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου