Χόλι Μπλακ & Κασάντρα Κλερ, Ματζιστέριουμ – Βιβλίο ΙΙΙ – Το Μπρούτζινο Κλειδί

21.02.2019

σχόλια

γράφει η Κλεοπάτρα Στρατή

Το Ματζιστέριουμ είναι το σχολείο Μαγείας του Καλ, του Άαρον και της Ταμάρα. Ο Καλ κι ο Άαρον είναι κάτοχοι της μαγείας του χάους, μιας πολύ ισχυρής μαγείας. Τα δύο αγόρια είναι οι πιο ισχυροί μάγοι της γενιάς τους ή αλλιώς Μάκαρ, κι αντίβαρο κι αντιστάθμισμα ο ένας του άλλου, που σημαίνει ότι οι μαγείες τους είναι κι αντίθετες αλλά και συμπληρωματικές. Στο τρίτο αυτό βιβλίο των δύο συγγραφέων οι τρεις μικροί μάγοι συνεχίζουν τη μαθητεία τους στο Ματζιστέριουμ, αφού έχουν πρώτα νικήσει τον Εχθρό του Θανάτου, ή έτσι θέλει ο ίδιος να πιστεύει μια κι ο Άαρον κι η Ταμάρα γνωρίζουν ότι αυτός έχει καταλάβει το σώμα και την ψυχή του καλύτερού τους φίλου του Καλ. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν, στο πάρτι που γίνεται προς τιμήν τους, κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τον Καλ. Η προσπάθεια αποτυγχάνει, ο Καλ παραμένει ζωντανός, όμως, πεθαίνει ένα άλλο κορίτσι – μαθήτρια του Ματζιστέριουμ κι αυτή. Από εκείνη τη στιγμή, ο Άαρον κι η Ταμάρα χρίζονται φύλακες άγγελοι του Καλ, δεν τον αφήνουν μόνο του, ακόμα κι όταν αυτός θέλει να κοιμηθεί. Και δεν έχουν άδικο, καθώς ο Καλ δέχεται επίθεση ενός περίεργου Στοιχειακού του Αέρα, ο οποίος προσπαθεί να τον σκοτώσει. Στην αναζήτηση των τριών παιδιών για το ποιος θέλει να σκοτώσει τον Καλ, τα παιδιά περνούν διάφορες περιπέτειες, οι οποίες δεν αφήνουν αδιάφορο τον μικρό αναγνώστη.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, για παιδιά ηλικίας από 11 ετών και πάνω, είναι γεμάτο μαγεία, μάγους, αερικά, τα οποία δεν αφήνουν ασυγκίνητα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Πρόκειται για ένα βιβλίο εύληπτο, γρήγορο, με αρκετούς χαρακτήρες στην ηλικία των αναγνωστών, οι οποίοι τους παίρνουν από το χέρι και τους βάζουν σε έναν κόσμο τόσο ίδιο, αλλά και τόσο διαφορετικό ταυτόχρονα. Η συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου είναι αληθινός άθλος, καθώς το είδος αυτών των βιβλίων δεν διαβάζεται μόνο από παιδιά, αλλά κι από ενήλικες, είτε είναι γονείς, είτε παιδαγωγοί, είτε κάποιος που θέλει να κάνει κάποιο δώρο. Σημαντική ώθηση στην ιστορία δίνουν κι οι μαυρόασπρες εικόνες που συνοδεύουν τις σελίδες του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στον αναγνώστη να μπει ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο των τριών μάγων.

Το Μπρούτζινο κλειδί με τον γρήγορο ρυθμό του, τις εναλλαγές στις εικόνες του, το πρωτότυπο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς για να περιγράψουν τον δικό τους μοναδικό μαγικό κόσμο δεν μπορεί παρά να διαβαστεί απνευστί, μέχρι τη τελευταία σελίδα του, όπου το αναπάντεχο τέλος του τρίτου μέρους της σειράς Ματζιστέριουμ σε αφήνει άφωνο και, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου