Ψάχνοντας στην Πυθωνία, της Αριάδνης Δάντε

26.07.2016

pithonia
Ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο με τον τίτλο Ψάχνοντας στην Πυθωνία της Αριάδνης Δάντε από τις εκδόσεις Τσιπούπολη ήρθε στα χέρια μας και μας άφησε άριστες εντυπώσεις! Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά από 4 μέχρι 10 χρονών με σκοπό του να εισάγει τους μικρούς μας φίλους στο μαγικό κόσμο του προγραμματισμού και της πληροφορικής, χωρίς βεβαίως τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου ξεκινά το ταξίδι του στη χώρα της Πυθωνίας ψάχνοντας τους χαμένους θησαυρούς της θείας Μνήμης. Αρωγός του θα είναι πέντε ζωάκια που θα τον συνοδέψουν και θα τον βοηθήσουν να βρει τα χαμένα αντικείμενα και να τα βάλουν πίσω στους κατάλληλους για κάθε ένα από αυτά κουβάδες.

Με την εξαιρετική εικονογράφηση από την PixelArt που συνοδεύει το κείμενο, μεγάλο μέρος του οποίου είναι σε μορφή μικρών ποιημάτων, τα παιδιά κυριολεκτικά μπαίνουν στο βάθος και στο νόημα της ιστορίας. Οι συνοδευτικές ασκήσεις με το πλούσιο υλικό, τα βοηθάει να κατανοήσουν περαιτέρω τα νοήματα που το βιβλίο θέλει να μεταδώσει.

Συνολικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο κι ένα βιβλίο που αξίζει να εστιάσουν την προσοχή τους τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

2 σχόλια

2 Σχόλια

 1. Βησσαρία Ζορμπά- Ραμμοπούλου

  Θερμά συγχαρητήρια στην ομότεχνη φίλη για την εξαιρετική ιδέα και το πανέμορφο αποτέλεσμα..Καλοτάξιδο!
  Θερμά συγχαρητήρια και σε σας, κύριε Θερμογιάννη για το ακάματο έργο σας προβολής του καλού βιβλίου!

  Απάντηση
  • Ανώνυμος

   Κυρία Βησσαρία, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας. Προσπαθώ να βαδίζω με άξονα τον άνθρωπο κι όπλο τη φαντασία και να φτιάχνω πολύπλευρα εκπαιδευτικά βιβλία, βιβλία για όλους εμάς που αγαπάμε και το παιδί, αλλά και την παιδεία.

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου