Ο Νίκος Αντωνίου συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Τι κρύβει μέσα στο «γράμμα», το λογοτεχνικό του έργο; Σας επέλεξε η γραφή ή την επιλέξατε; Με ποιο κόστος; Νομίζω ότι η γραφή με επέλεξε από τα σχολικά μου χρόνια και φυσικά την επέλεξα και εγώ αμέσως μόλις το διαισθάνθηκα. Η γραφή δε μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου αλλά ήταν μία επιθυμία έκφρασης των εσωτερικών […]

Τι κρύβει μέσα στο «γράμμα», το λογοτεχνικό του έργο;

Σας επέλεξε η γραφή ή την επιλέξατε; Με ποιο κόστος;

Νομίζω ότι η γραφή με επέλεξε από τα σχολικά μου χρόνια και φυσικά την επέλεξα και εγώ αμέσως μόλις το διαισθάνθηκα. Η γραφή δε μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου αλλά ήταν μία επιθυμία έκφρασης των εσωτερικών μου σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων από μικρή ηλικία.

Υπήρξε κάποιο πρόσωπο της ζωής σας το όποιο να έπαιξε ενεργό ρόλο στην ενασχόλησή σας με τη γραφή;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Η ενασχόληση μου με τη γραφή προέκυψε από τη μεγάλη αγάπη που είχα από μικρός για τα βιβλία και τη σταδιακή αύξηση της επιθυμίας μου να γράψω και κάτι δικό μου.

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Έμπνευση για εμένα είναι τα πάντα. Θεωρώ πως είναι πιο σημαντική και από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος στη γραφή. Η έμπνευση είναι η αρχή κάθε συγγραφικού έργου και γενικότερα κάθε καλλιτεχνικού έργου καθώς, έχοντας την έμπνευση, εν συνεχεία προχωράμε στην υλοποίησή της, άρα χωρίς την έμπνευση το αποτέλεσμα σε κάθε τι θα είναι πιο απλό, πιο άχρωμο. Εγώ μάλιστα έχω βάλει έναν κανόνα στον εαυτό μου, ότι όταν δεν έχω έμπνευση δεν επιχειρώ να γράψω τίποτα και περιμένω μέχρι να μου έρθει ξανά.

Υπάρχει κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας που δυσκολεύει τη γραφή σας;

Είμαι ένας άνθρωπος που αρέσκεται στο να βλέπει τα πράγματα πάντα από μία ρομαντική πλευρά. Αυτό πολλές φορές μπορεί να με δυσκολέψει πάνω σε κάτι που θέλω να γράψω γιατί αμέσως εμπεριέχεται και το προσωπικό μου “θέλω”. Όμως για να πω και την όλη αλήθεια, το γεγονός ότι σαν άνθρωπος είμαι ρομαντικός με έχει βοηθήσει αρκετά στον τρόπο γραφής μου μέχρι τώρα. Το πρώτο βιβλίο μου που κυκλοφόρησε όπως και το δεύτερο που τώρα συγγράφω είναι αισθηματικού περιεχομένου και το γεγονός ότι σαν άνθρωπος είμαι ρομαντικός μου δίνει μεγαλύτερη έμπνευση στο να αποτυπώνω τις ιδέες μου όπως ακριβώς επιθυμώ.

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας. Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε στον αναγνώστη;

Το βιβλίο μου με τίτλο το “Το Γράμμα” είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017 από τις Εκδόσεις Πνοή. Είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης η οποία δοκιμάζεται από την απόσταση, ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας αλλά και τον χρόνο, ο χρόνος που είναι ο πραγματικός μεγάλος εχθρός του ανθρώπου. Αυτό που θέλω να περάσω στον αναγνώστη μέσα από το βιβλίο μου είναι δύο πολύ σημαντικά μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε για αύριο κάτι που θέλουμε να κάνουμε ή να πούμε γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει το αύριο για να έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Και το δεύτερο είναι ότι η αγάπη που μπορεί να νιώθουμε για κάποιον μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο κίνητρο για έναν άνθρωπο έτσι ώστε να σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι και να αδράξει τη μέρα κάνοντας όλα όσα επιθυμεί. Θεωρώ πως η αληθινή αγάπη μπορεί να νικήσει κάθε εμπόδιο στη ζωή μας.

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Έχω συγκινηθεί με πάρα πολλά βιβλία. Βιβλία τα οποία με έκαναν να θέλω να μην τελειώσουν ποτέ και βιβλία τα οποία με ενέπνευσαν. Όταν ένα βιβλίο καταφέρνει να αγγίξει το συναισθηματικό σου κόσμο τότε το βιβλίο αυτό έχει πετύχει.

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

Μου αρέσουν πολύ οι φράσεις εκείνες που είναι βγαλμένες από την ίδια τη ζωή. Η φράση που εγώ έχω ξεχωρίσει είναι η εξής: «Να βλέπεις τη ζωή αισιόδοξα, ακόμα και αν τα μάτια σου θολώνουν από δάκρυα». Η συγκεκριμένη φράση είναι η αγαπημένη μου γιατί πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε τη ζωή αισιόδοξα, να ονειρευόμαστε για το αύριο και να κάνουμε σχέδια. Όλοι μας σίγουρα θα περάσουμε στη διάρκεια της ζωής μας και μέρες δύσκολες που θα μας πληγώσουν και θα μας κουράσουν αλλά η ζωή είναι μία εμπειρία που αξίζει να τη ζήσουμε. Είναι ένα μεγάλο και όμορφο ταξίδι που αξίζει να το κάνουμε.

Ετοιμάζετε κάποιο καινούργιο έργο;

Ναι, εδώ και περίπου δύο μήνες έχω ξεκινήσει τη συγγραφή ενός δεύτερου μυθιστορήματος το οποίο θα είναι επίσης ρομαντικό, μία νέα ξεχωριστή ιστορία αγάπης. Όπως σας είπα και παραπάνω είμαι ρομαντικός σαν άνθρωπος και αυτό το στοιχείο μου το περνάω και μέσα από τη γραφή μου για αυτό και ασχολούμαι με τη συγγραφή αισθηματικών μυθιστορημάτων. Μου αρέσει μέσα από τα βιβλία μου να υμνώ την αγάπη και να αναδεικνύω τη δύναμη και την ευτυχία που μπορεί να δώσει σε έναν άνθρωπο.


Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε εποχές δύσκολες όπως οι σημερινές ο κόσμος συνεχίζει να διαβάζει βιβλία και ελπίζω να μη σταματήσει ποτέ να το κάνει. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους του αναγνώστες για τη στήριξη και την αγάπη τους καθώς μου δίνουν μεγάλη δύναμη για να συνεχίσω να γράφω και να ονειρεύομαι.

 

Το Γράμμα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή

Μπορεί η αγάπη να νικήσει τα πάντα;

Ο Πέτρος συναντάει την Ξένια ύστερα από πολλά χρόνια και το μυαλό του πλημμυρίζει με αναμνήσεις. Αυτή η κοπέλα ήταν κάποτε τα πάντα γι’ αυτόν, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Αναζητά κάποιον τρόπο για να την προσεγγίσει ξανά και αποφασίζει να της στείλει ένα γράμμα. Και τότε…

Μερικές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Μπορεί να φέρει δάκρυα και γέλιο την ίδια στιγμή. Ο Πέτρος θα καταλάβει με τον δύσκολο τρόπο ότι ο μοναδικός αντίπαλος είναι ο χρόνος και θα μετανιώσει που τον άφησε να πάει χαμένος. Άραγε, θα καταφέρει να στείλει αυτό το γράμμα προτού να είναι πολύ αργά;

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Νίκος Αντωνίου γεννήθηκε στα Ιωάννινα όπου ζει και σπουδάζει Δημοσιογραφία. Κείμενα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε τοπικές ιστοσελίδες και blogs. Εκτός από τη συγγραφή ασχολείται και με τη φωτογραφία, δουλειά του θα βρείτε στη σελίδα NikosAdrenaline “Photography” αλλά και με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο. Είναι ρομαντικός και ονειροπόλος. Αγαπάει πολύ τα βιβλία και τη συγγραφή με την οποία ασχολείται από μικρός. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Το Γράμμα” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και τη συγγραφή ενός δεύτερου μυθιστορήματος.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου