Επιλέξτε Σελίδα

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης “Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης”

Το ΑΡΧΕΊΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, ο οποίος διέπεται από τους παρακάτω όρους. ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1. Θέμα του διαγωνισμού είναι: «Αλιάκμονας: Το αέναο ποτάμι του φωτός και της ευφορίας» Παρακαλούμε ιδιαιτέρως, για την συσχέτιση των ποιημάτων με το θέμα. Ποιήματα εκτός θέματος θα απορρίπτονται […]

Το ΑΡΧΕΊΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, ο οποίος διέπεται από τους παρακάτω όρους.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Θέμα του διαγωνισμού είναι:

«Αλιάκμονας: Το αέναο ποτάμι του φωτός και της ευφορίας»

Παρακαλούμε ιδιαιτέρως, για την συσχέτιση των ποιημάτων με το θέμα. Ποιήματα εκτός θέματος θα απορρίπτονται από την διαγωνιστική διαδικασία.

2. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε δύο κατηγορίες:

α. Μαθητών (Γυμνασίου – Λυκείου)

β. Ενηλίκων

3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.

4. Έκταση των έργων : Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 στίχους.

5. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα ποίημα, το οποίο δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό, να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.

6. Τα έργα υποβάλλονται σε έξι (6) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας. Το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και η διεύθυνση του δημιουργού θα αναγράφονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο.

7. Η κρίση των έργων θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή. Τα ονόματα του Προέδρου και των μελών της επιτροπής, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

8. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς, σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα πρέπει εξωτερικά να αναγράφεται η κατηγορία της συμμετοχής (Κατηγορία: Ενήλικες ή Κατηγορία: Μαθητές)

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 21 Μαρτίου 2015 που γιορτάζεται και ως παγκόσμια ημέρα ποίησης (σφραγίδα ταχυδρομείου).

10. Για κάθε κατηγορία διαγωνιζομένων θα δοθούν 3 Βραβεία και 3 Έπαινοι, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα δοθούν και τιμητικές διακρίσεις.

11. Με την αποστολή της συμμετοχής σας αποδέχεστε πως το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα ποιήματα, που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, σε ενδεχόμενη έκδοση.

12. Σε συνέχεια του 11ου όρου, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να στείλουν στον ίδιο φάκελο και έναν ψηφιακό δίσκο (CD) με το ποίημά τους, αναγράφοντας στο αρχείο αλλά και πάνω στο CD μόνο το ψευδώνυμό τους.

13. Τα βραβεία δεν είναι χρηματικά. Οι διακριθέντες θα λάβουν τιμητικό μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ θα δοθούν και βιβλία ως δώρα.

14. Για τους διακριθέντες που ο τόπος κατοικίας τους υπερβαίνει τα 300 χιλιόμετρα από την Καισάρεια Κοζάνης, θα εξασφαλιστεί η δωρεάν διαμονή τους.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου 2015.

Οι απονομές των διακρίσεων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση τον Μάιο του 2015 στην Καισάρεια Κοζάνης, στο εξωκκλήσι της Αναλήψεως δίπλα στη Λίμνη Πολυφύτου, εκεί όπου πριν το 1974 κυλούσαν τα νερά του Αλιάκμονα (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Τα έργα θα σταλούν με απλό ταχυδρομείο στη διεύθυνση:

Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης

“Γεώργιος Παπαθανασίου”

Τ.Κ. 500 10

Καισάρεια Κοζάνης

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία παραλαμβάνονται και δεν αποστέλλονται, εκτός εάν υπάρχει εκπρόσωπος του διακριθέντα.

Διευκρινήσεις για τον Διαγωνισμό στο e-mail: [email protected]

2 Σχόλια

  1. eftichiak

    9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 21 Μαρτίου 2014 που γιορτάζεται και ως παγκόσμια ημέρα ποίησης (σφραγίδα ταχυδρομείου).εδω υπάρχει λαθος το 2015 θα εννοει

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου