4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 11:00 έως τις 15:00, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών του EUNIC για την κατανόηση, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, […]
- 14.09.2017 -

Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 11:00 έως τις 15:00, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών του EUNIC για την κατανόηση, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και την παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς δημοσίων αναγνώσεων και άλλων παράλληλων δράσεων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην παιδική και νεανική Λογοτεχνία και εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα (cultural diversity), με στόχο να προβάλει την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα και θρησκεία και να ενταχθεί στον ευρύτερο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων του EUNIC Αθήνας, με γενικό τίτλο «The role of culture in cultural integration: The culture of integration».

Ο περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, υπογραφή βιβλίων και άλμπουμ, συζητήσεις με το κοινό, κ. α. σε διάφορα σημεία της Στοάς. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης. Το Σπίτι της Κύπρου συμμετέχει επίσης στον περίπατο προσκαλώντας τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με σημαντικούς λογοτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε μια γιορτή της ευρωπαϊκής νεανικής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας.

Η συμμετοχή του Σπιτιού της Κύπρου στον 4ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο, πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συμμετέχοντες λογοτέχνες:

Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)

Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes)

Anastasia Kalantzi-Azizi (Πρεσβεία Αυστρίας)

Julia Kaergel (Goethe-Institut Athen)

Tanya Landman (British Council)

Πάνος Χριστοδούλου και Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου).

Η πώληση των βιβλίων στα ελληνικά από θα γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Public ενώ των ξενόγλωσσων από το Λεξικοπωλείο.

Είσοδος ελεύθερη.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου