τοβιβλίο.net

Select Page

40 μονοπάτια

40 μονοπάτια

 40monopatia

 

τοβιβλίο.net υποδέχεται με πολύ μεγάλη χαρά τη Χαρά Λεδάκη και την εξαιρετική ποιητική της συλλογή 40 μονοπάτια. Ένα βιβλίο στο οποίο η ποιήτρια έχει βάλει όλη της την αγάπη κι έχει 'ντύσει' τα μοναδικά ποιήματά της με μια εξαιρετική αισθητική παρουσίαση. τοβιβλίο.net σας προτρέπει να εμβαθύνετε στο έργο αυτό αλλά και να θαυμάσετε την άρτια δημιουργία του, η οποία έγινε από την ίδια την κυρία Λεδάκη.   

Στην περίπτωση που πιο πάνω εμφανίζεται μήνυμα λάθους απλώς κάντε ανανέωση (refresh) της σελίδας ή κάντε κλικ εδώ.

Από το artwork του βιβλίου

Η Χαρά Λεδάκη εξομολογείται:

"Υπάρχουν μονοπάτια σκοτεινά. Μονοπάτια επικίνδυνα. Δρόμοι ποδοπατημένοι ή καθαροί σαν το διάφανο τρεχούμενο νερό, απέραντοι ως τον ουρανό μα και δυσκολοδιάβατοι. Μπορείς να επιλέξεις να τα βαδίσεις με συντροφιά είτε χωρίς, κατάλληλα εφοδιασμένος για τη διαδρομή είτε αφήνοντας την τύχη να δουλέψει για εσένα. Επιβάλλεται να μη γνωρίζεις πού πηγαίνεις. Σε όποιο σταυροδρόμι κι αν διαβείς, όμως, ένα πράγμα θα πρέπει να θυμάσαι: δεν υπάρχει κανείς άλλος πέρα από 'σένα και το μονοπάτι. Κι ας συνοδοιπορείς, πάλι ο καθένας μόνος του πορεύεται. Όσο εσύ κοιμάσαι, εκείνο παίρνει τη μορφή του αιώνιού σου αντιπάλου κι όλο χτίζει στο δρόμο σου εμπόδια, για να λοξοδρομήσεις ή, καμιά φορά, να συνειδητοποιήσεις πως δε διάβαινες σωστά. Σ' αυτά τα μονοπάτια υπάρχουν τα πάντα μα και τίποτα. Υπάρχεις μονάχα εσύ και η διαδρομή σου. Εσύ, για που βαδίζεις;"

"Στα μονοπάτια του μυαλού,

βαδίζω εγώ.

Βαδίζεις εσύ.

Μοναχικοί διαβάτες σε πορείες παράλληλες,

που έχουμε φωνή μα δε φωνάζουμε.

Που ψιθυρίζουμε στον αέρα μονάχα λέξεις,

μήπως μας εξιλεώσουν για την πεζή καθημερινότητά μας,

για όσα χρωστάμε στην ίδια μας την ύπαρξη.

Σκορπάμε τη μελαγχολία μας σε πλήκτρα και χαρτιά

για να ξαναβρούμε μες το σκοτάδι την αρχή του νήματος,

Ώστε να βγούμε και πάλι περήφανα στο φως.

Και για να συνειδητοποιήσουμε, ίσως, στη διαδρομή,

πως το σκοτάδι έχει κι αυτό τη δική του,

Μοναδική ομορφιά"

Η ποιητική συλλογή '40 μονοπάτια' έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα texni.org

Χαρά Λεδάκη

Η Χαρά Λεδάκη γεννήθηκε στα Χανιά το '91 και σπουδάζει στη Σύρο, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Κυρίως, όμως, αρέσκεται στο να σχεδιάζει... ιστορίες. Ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή από την 3η Γυμνασίου κι έχει διακριθεί στον 27ο Πανελλήνιο (55ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό EaS (Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολείων) με άρθρο για το ρατσισμό, στον 24ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με το διήγημα "Η έκθεση", λαμβάνοντας το 3ο βραβείο, καθώς επίσης κατείχε αναπληρωματική θέση στη Βουλή των Εφήβων το '08 με κείμενο για την εκπαίδευση. Από τον Ιούλιο του '10 συμμετέχει στο Serious (περιοδικό ελεύθερης κυκλοφορίας των Κυκλάδων), αρθρογραφώντας και διεξάγοντας συνεντεύξεις, ενώ παράλληλα ασχολείται με το blogging. Επιλεγμένα ποιήματά της από το blog Μονοπάτια του Μυαλού, αποτελούν τη συλλογή "40 Μονοπάτια".

Επιμέλεια κειμένου

1 σχόλιο

  1. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

    “…δεν υπάρχει κανείς άλλος πέρα από ‘σένα και το μονοπάτι. Κι ας συνοδοιπορείς, πάλι ο καθένας μόνος του πορεύεται…” Ακριβώς!Έτσι είναι κι ας μην το καταλαβαίνουμε… ή το αποδεχόμαστε! Διάβασα το πρώτο ποίημα και πραγματικά μου άρεσε πολύ – τα επόμενα θα τα απολαύσω με την ησυχία μου! Αγαπητή μου Χαρά Λεδάκη, πολλά συγχαρητήρια!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εγγραφείτε στο newsletter

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος