«Φόρεσέ το ’συ γιέ μου, εγώ κολύμπι ξέρω», θυμάμαι τα λόγια της.

Βασίλης Μαντικός

(για τη μετανάστευση)

 

Όταν από την ανθρώπινη διανόηση αφαιρείς λέξεις χωρίς να αφαιρείς νοήματα δημιουργείς ποίηση. Κι ο λογισμός του καθενός συνδράμει με τις εμπειρίες της ζωής και χρησιμοποιώντας ό,τι λείπει συμπληρώνει την εικόνα, τη ζωντανεύει. Ίσως αυτό να είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που μετατρέπουν την  ποίηση σε μαγεία, κυριολεκτικά!

Μπορεί άραγε, να γίνει κάτι ανάλογο με τον πεζό λόγο; Μπορεί να ενεργήσει η λακωνικότητα στη γραφή με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στην ποίηση; Αυτό ακριβώς θέλουμε να διαπιστώσουμε στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net και σας καλούμε να συμμετέχετε με εξαιρετικά μικρές ιστορίες των 10 έως 15 λέξεων, όπως αυτή στην αρχή του άρθρου, του Βασίλη Μαντικού που αναφέρεται στο κύμα της προσφυγιάς.

-

Προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός και κατάταξη των συμμετοχών, προτείνουμε τις πιο κάτω κατηγορίες:

Κρίση, Μετανάστευση, Οικογένεια, Παιδεία, Κοινωνία, Άνθρωπος, Σχέσεις

(παρακαλούμε με τη συμμετοχή σας να αναφέρετε και την κατηγορία που ανήκει)

-

 

Τις συμμετοχές σας, όπως πάντα, μπορείτε να τις υποβάλετε κάνοντας χρήση της ειδικής φόρμας υποβολής.

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.

Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά και απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση.