Ηχολόγια, του Βασίλη Μπαρούτη

7.07.2017

σχόλια

Δώδεκα έξυπνες και πρωτότυπες ιστορίες είναι συγκεντρωμένες στο βιβλίο «Ηχολόγια», του Βασίλη Μπαρούτη, κι όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο, ‘ηχολόγια’ είναι όλα όσα φτάνουν στ’ αυτιά μας με όχημα τη νόηση, την καρδιά και όχι το στόμα, είναι οι μέσα μας φωνές που κυοφορούν το λόγο!

Οι ιστορίες, άλλες πιο μικρές κι άλλες πιο μεγάλες, πραγματεύονται διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής, άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε δεικτικά, όλες όμως έχουν την ίδια επίγευση για τον αναγνώστη, πικρή κυρίως μα και γλυκιά συνάμα. Θα μπορούσε να πει κανείς μελετώντας τις ιστορίες του Βασίλη Μπαρούτη, πως πρόκειται για συμβάντα, για σκέψεις μα και για εμπειρίες που συμβαίνουν μέσα στον άνθρωπο και που αυτός τις εξωτερικεύει προσπαθώντας να κρατηθεί από κάπου, να βρει ένα στήριγμα για να πορευτεί στη ζωή του. Φαινομενικά ασύνδετες, όλα τα μικροδιηγήματα είναι εξόχως ανθρωποκεντρικά και στην πλειονότητά τους θα μπορούσαν να είναι αληθινά γεγονότα του βίου των ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Εντύπωση δε, προκαλεί η ιστορία με τίτλο «Η επιστροφή του Οδυσσέα» που βάζει τον πολυμήχανο ήρωα του ομηρικού έπους να αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις, πολιτικές κυρίως, μετά την επιστροφή του στην Ιθάκη και τη θανάτωση των μνηστήρων, σε μια πρωτότυπη και καλογραμμένη μικρή νουβέλα.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι απλή αλλά ώριμη, χωρίς τίποτα το περιττό που να αποπροσανατολίζει τον αναγνώστη. Συνολικά σχηματίσαμε εξαιρετική γνώμη μετά την ανάγνωση του βιβλίου και η αίσθηση που αποκομίσαμε ήταν απολύτως θετική. Θα το συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να διαβάσει κάτι φρέσκο και ταυτόχρονα ποιοτικό και θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα επόμενα συγγραφικά βήματα του Βασίλη Μπαρούτη!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου