Το αγκάθινο στέμμα, του Θεόφιλου Γιαννόπουλου

15.06.2017

σχόλια

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος έχει αποδείξει τη μεγάλη του αγάπη στη λογοτεχνία με την μακρόχρονη παρουσία του στις τέχνες και τα γράμματα. Εραστής της τέχνης του γράφειν αλλά και πολυβραβευμένος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αυτό που έλλειπε από τις δημιουργίες του ήταν ένα μυθιστόρημα, το οποίο όμως δεν άργησε να έρθει!

Το αγκάθινο στέμμα, από τις εκδόσεις ΕΞΗ, είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο που συνδυάζει ιστορικά γεγονότα και μυστήριο σε μια ιστορία με ασταμάτητη δράση. Δυο φίλοι από το παρελθόν, ο ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που αναζητεί έμπνευση κι ο άλλος βυζαντινολόγος προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας περίεργης υπόθεσης, η οποία εκτυλίσσεται στη Θράκη. Μυστήριο, γρίφοι, υπόγειες κατασκευές και κατακόμβες, βυζαντινοί ναοί και στο φόντο ένα αγκάθινο στέμμα. Οι ήρωες της ιστορίας ακολουθούν τα στοιχεία και τα ίχνη του παρελθόντος και σκεπτόμενοι έξυπνα προχωρούν βήμα βήμα στη λύση της υπόθεσης που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα, υπάρχουν και κάποιοι που δεν επιθυμούν οι δύο φίλοι να φτάσουν στον πάτο της υπόθεσης…

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος έχει μελετήσει πολύ καλά τη γεωγραφία της περιοχής που το μυθιστόρημά του εκτυλίσσεται δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στον αναγνώστη του, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ιστορικά γεγονότα. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι απλή και χωρίς πομπώδεις εξάρσεις, γεγονός που αφήνει πολλά περιθώρια κατά την ανάγνωση για να επικεντρωθεί κανείς στην εξέλιξη της ιστορίας αυτή καθ’ αυτή. Με αναλυτικές περιγραφές τόπων και γεγονότων δίνει στον αναγνώστη πλήρη την εικόνα τόσο των τόπων όσο και της ανθρωπογεωγραφίας των προσώπων που περνούν από το μυθιστόρημα. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως πρόκειται για ένα βιβλίο που το χαρακτηρίζει η μεγάλη ανάλυση προσώπων, πραγμάτων και γεγονότων!

Συνολικά, ως πρώτη προσπάθεια γραφής, ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ενώ έχει ανεβάσει τον πήχη -για τον ίδιο του τον εαυτό- πολύ ψηλά για την επόμενη προσπάθειά του!

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου