τοβιβλίο.net

Select Page

Άνω Κάτω Τελεία

Άνω Κάτω Τελεία

Μυθιστόρημα της Θεοδοσίας Καϊδόγλου

.

Επιμέλεια κειμένου

14 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Ακόμη δεν άρχισα να διαβάζω το βιβλίο κυρία Θεοδοσίας Καϊδόγλου. Θα το κάνω αργότερα. Μου άρεσε όμως ιδιαίτερα η περιγραφή της αιτίας που πυροδότησε την φαντασία της για να γράψει: “Ένα σκαλισμένο σημάδι στις πλάκες του αρχαίου οικισμού ….”. Πολύ γοήτευσε αυτό το σημείο. Ένιωσα την ανάγκη να το επισημάνω και το έκανα πριν καν διαβάσω τα διηγήματα.
  Συμπαθάτε αν βιάστηκα!

  Απάντηση
 2. Mανώλης Ασπριτάκης

  Καλημέρα!
  Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορόυμε να ανοίξουμε το ηλεκτρονικό αρχείο για να διαβάσουμε το μυθιστόρημα.

  Απάντηση
 3. Χριστίνα

  Πραγματικά τρείς δυνατές ερωτικές ιστορίες που αποτυπώνουν την γυναικεία ψυχοσύνθεση.Εύχομαι καλή επιτυχία στην Θεοδοσία σε κάθε της προσπάθεια.

  Απάντηση
 4. Petros

  Πόσες, μας πόσες μαγικές στιγμές υπάρχουν… για τον έρωτα. Τόσο όμορφες και ξεχωριστές, γραμμένες για να εκφράσουν όλες τις φάσεις και στιγμές που μπορεί να περάσει κάποιος: ψάχνοντας των έρωτα, βρίσκοντας τον έρωτα, – εκφράζοντας τον – και μετά ζώντας – εγκαταλείποντας– μισώντας – αναπολώντας και τα λοιπά, και τα λοιπά και τα λοιπά.

  Απάντηση
 5. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Μικρές, πολύτιμες στιγμές ερωτικής αναζήτησης μέσα απ όλα όσα ακουμπάει το βλέμμα αλλά και οι άλλες αισθήσεις, δοσμένες με έναν εξαιρετικο ποιητικό αισθησιασμό που όταν φτάνεις στο τέλος, σου αφήνει κάτι σαν λυγμό που δεν ήρθε ακόμη ή σαν χαμόγελο που σκέφτεται να ανθίσει.
  Με συνεπήρε η αφήγηση της Θεοδοσίας – ας μου επιτρέψει την οικειότητα – και ελπίζω να δούμε και άλλα δικά της δημιουργήματα!

  Απάντηση
 6. theda

  Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ. Η ποιότητα και η ευαισθησία του χώρου με γλυκαίνουν σαν αεράκι δροσερό δίπλα στη θάλασσα. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και τα ωραία σας λόγια. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις περιπέτειες μας με τόλμη και αγάπη. Καλησπέρα

  Απάντηση
 7. Γιάννης

  Το τελευταίο μικροδιήγημα με τίτλο ” ο περαστικός ” είναι ένα ερωτικό αριστούργημα.

  Απάντηση
 8. marimar

  Το πέτυχε η “ταξιδιώτισσα” να μας πάρει μαζί της στις περιπλανήσεις της. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα, είναι ο υπαινικτικός λόγος της, για την περιγραφή των ερωτικών της εμπειριών, με τρόπο που συμφωνώ απόλυτα μαζί της μόνο σε ποίηση παραπέμπει. Σε αντιδιαστολή με την κρατούσα αντίληψη για περιγραφή λεπτομερειών που δεν προσθέτουν τίποτα.
  Σ’ ευχαριστούμε Theda!!!

  Απάντηση
 9. φαίη

  Είχα πολύ καιρό να μελετήσω ένα τόσο μεστό και πυκνό κείμενο όπου οι λέξεις με έναν ταλαντούχο και δεξιότεχνο τρόπο, συναποκαλύπτουν τόσο καταλυτικά και ταυτόχρονα ποιοτικά, την ερωτική προσωπική εμπειρία.

  Απάντηση
 10. theda

  Το γραφείο μου κοιτάζει σ΄ έναν τοίχο. Κι όμως, ένα μεγάλο παράθυρο άνοιξαν οι λέξεις σας και με λούζει φως. 🙂

  Απάντηση
 11. κατερινα

  τελεία, τέλεια, όχι τέλος, καλή αρχή…

  Απάντηση
 12. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  “Γιατί εγώ επιτέλους έφτασα εκεί, όπου ήθελα να φτάσω” γράφει η Θέδα Καϊδόγλου στην “Περιπλάνηση”, την μεσαία της ιστορία.
  Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τρεις ατέλειωτες διαδρομές – ατέλειωτες, μη τελειωμένες… Για να μένει η φαντασία ελεύθερη να πλάσει το τέλος κατά πώς το θέλει… κατά πώς της ταιριάζει…
  Κι εδώ είναι το μυστικό κι η ομορφιά, Θέδα μου! Που μας παίρνεις από το χέρι και μας πηγαίνεις ως “εκεί”… και που μας λες “αντέστε… να βρείτε μόνοι σας τι απόγιναν οι γυναίκες μου”, συνταξιδιώτες του νου μου – για να “φτάσετε εκεί, όπου θέλετε να φτάσετε”!

  Απάντηση
  • theda

   Είναι μεγάλη υπόθεση να μιλάει τόσο όμορφα για σένα μια τόσο αξιόλογη και ταλαντούχα κυρία, σαν εσάς. Σας ευχαριστώ!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος