τοβιβλίο.net υποδέχεται τη συγγραφέα και αρθρογράφο Θεοδοσία Καϊδόγλου “Theda” και την τριλογία της “Άνω Κάτω Τελεία”. Τρεις ιστορίες με φόντο μια γυναίκα, μια ταξιδιώτισσα και την αναζήτηση της επαφής και του έρωτα σε πρόσωπα άγνωστα και ανθρώπους ξένους προς αυτή.

Η συγγραφέας μας εκμυστηρεύεται τις αφορμές που την οδήγησαν στη συγγραφή των τριών ιστοριών της.

“Όταν επέστρεψα από τη Σμύρνη, όπου είχα βρεθεί για λίγες ημέρες τον περασμένο χειμώνα, έφερα μαζί μου λάφυρα τις εμπνεύσεις για μια τριλογία με θέμα τις ερωτικές περιπέτειες μιας ταξιδιώτισσας. Το τελευταίο από τα συγκεκριμένα μικροδιηγήματα, που αναρτάται παραπάνω, προέκυψε από μια επίσκεψή μου στην Έφεσο, μια ηλιόλουστη και λαμπερή μέρα, που για την αύρα της θα την θυμάμαι πάντα. Ένα σκαλισμένο σημάδι στις πλάκες του αρχαίου οικισμού ήταν η φλόγα που φώτισε την σκέψη μου, που πυροδότησε τη φαντασία μου και με οδήγησε να γράψω «τον περαστικό». Ο υπαινιγμός της ερωτικής πράξης, η ανίκητη δύναμη της έλξης δύο ανθρώπων σ΄ ένα περιβάλλον, όπου ξεχειλώνει ο χρόνος και χάνεται μέσα στη χαοτική επιθυμία, η απουσία κάθε λογικής ερμηνείας και αιτιολόγησης και ευτυχώς η ασημαντότητα της απουσίας, της παρουσίας ή της ύπαρξής της, παραδίδει  πανηγυρικά τα σκήπτρα στο ένστικτο του πάθους, που βασιλεύει εδώ και που δεν είναι ούτε ζωώδες, ούτε ταπεινό, ούτε γήινο, αλλά ποιητικό, υψηλό και θείο.”

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Η Θεοδοσία Καϊδόγλου γεννήθηκε σε μια κωμόπολη της Μακεδονίας στην καρδιά του Φλεβάρη, μες στο καταχείμωνο. Τελείωσε το σχολείο και κατόπιν φοίτησε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής, επιλέγοντας τη βασανιστική μα και γοητευτική κατεύθυνση της Φιλοσοφίας. Παράλληλα σπούδασε θέατρο στο εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης του θεάτρου Αμαλία. Εργάστηκε ως φιλόλογος και θεατρολόγος. Απέδωσε στα νεοελληνικά τα κείμενα του Απολλοδώρου, τα οποία εκδόθηκαν από την Βιβλιοεκδοτική Θεσσαλονίκης το 2001. Σήμερα, αφοσιωμένη στη γραφή, ζει στη Θεσσαλονίκη και αρθρογραφεί σε τρεις εφημερίδες, στην Πέλλα News, στην Eλευθερία των Σερρών και στον Αγγελιοφόρο Θεσσαλονίκης, διατηρεί ένα blog ¨THEDA¨, συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα του vakxikon, γράφοντας κριτικές βιβλίων και συνεργάζεται με μια εταιρία στο εξωτερικό, που δραστηριοποιείται στο χώρο του e-booking. Όταν ήταν μικρή, ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο, που χάθηκε πρόωρα απ΄ τη ζωή, τη βάφτισε: Theda. Έτσι την φωνάζουν όλοι.