“…έχω μια αποθήκη γεμάτη από ιστορίες που θέλουν να ειπωθούν” – Βασίλης – Νίκολας Συράκης

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Βασίλης-Νίκολας Συράκης, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική του συνέντευξη! ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννημένος στη Γερμανία το 1989, είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Είμαι συγγραφέας του βιβλίου “Το λίκνο […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Βασίλης-Νίκολας Συράκης, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική του συνέντευξη!

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννημένος στη Γερμανία το 1989, είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου “Το λίκνο της ζωής” (Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής), ζω στη Λαμία και εργάζομαι ως Internet Solutions Specialist σε υποκατάστημα της Vodafone.

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς

  1.  Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις;

Τον Stephen King και τον George R. R. Martin. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα μαζί τους. Αν δεν μου κοπεί η ομιλία από το άγχος!

  1. Το είδος γραφής που υπηρετείς σε εκφράζει απόλυτα; Θα μπορούσες να πειραματιστείς γράφοντας κάτι διαφορετικό, κι αν ναι τι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να περιοριστώ μόνο στη συγγραφή έργων του φανταστικού. Η τέχνη, όπως και η ζωή, έχει πολλές πτυχές και πολλά πράγματα να εξερευνήσεις. Όσα ταξίδια και να κάνεις όμως πάντα γυρνάς σπίτι σου, που στην δικιά μου περίπτωση είναι η Λογοτεχνία του Φανταστικού.

  1. Ποια θεωρείς την πιο ξεχωριστή στιγμή στη λογοτεχνική σου διαδρομή ως τώρα;

Ότι κατάφερα να εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο! Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει!

  1. Σε ποια ηλικία εκφράστηκες για πρώτη φορά, γράφοντας το πρώτο σου πεζό ή ποιητικό κείμενο;

Πρέπει να ήμουν 7-8 χρονών όταν κάθισα μπροστά από το Word και έγραψα τις πρώτες μου γραμμές. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω και να ακούω ιστορίες, οπότε αποφάσισα πως θέλω να πω και τις δικές μου. Έγραφα μερικές παραγράφους ή σχεδίαζα δικές μου ιστορίες με τους αγαπημένους μου ήρωες.

  1. Τι ερώτηση θα έκανες στον αναγνώστη που έκανε αρνητική κριτική στο έργο σου; Τι θα ρωτούσες αυτόν που θα εκφραζόταν θετικά;

Θα ρωτούσα να μου εξηγήσει τι πιστεύει πως θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα για να μπορέσω να καλυτερέψω και αν υπήρχε κάτι που του άρεσε. Αντίστοιχα, θα ρωτούσα κάποιον που θα εκφραζόταν θετικά, τι ακριβώς του άρεσε και αν υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει.

  1. Γιατί γράφεις;

Έχω μια αποθήκη γεμάτη από ιστορίες που θέλουν να ειπωθούν και τις βγάζω μια, μια από μέσα μου. Μου αρέσει να δημιουργώ χαρακτήρες και να ανακαλύπτω μαζί τους την ιστορία. Το να γράφω και να εκφράζω όσα θέλω να πω είναι μια πολύ βαθιά ανάγκη μου και είναι απελευθερωτικό να την ικανοποιώ.  

  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Συμβουλάτορες και συνοδοιπόροι στο μακρύ και γεμάτο ιστορίες δρόμο τον οποίον έχω πάρει. Μου αρέσει να διασκεδάζω τον κόσμο, οπότε οι αναγνώστες είναι άγνωστοι φίλοι μου τους οποίους προσπαθώ να ευθυμήσω!

  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Πιστεύω πως πρέπει να ξαναμπεί το ρίσκο μέσα στο λογοτεχνικό χώρο. Κατανοώ πως είναι δύσκολο στις μέρες μας, αλλά πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε όχι μόνο το τι είναι μια «σίγουρη επιτυχία» και να ανεβάσουμε λίγο τον πήχη. Αυτό που μου αρέσει και θέλω να μείνει είναι ότι υπάρχει λογοτεχνικός χώρος! Δεν έχει σημασία αν οι άνθρωποι διαβάζουν από φυσικό αντίτυπο ή από την ηλεκτρονική συσκευή τους. Σημασία έχει ότι διαβάζουν!

  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να στερέψει το πηγάδι και να μην έχω ιδέες. Ελπίζω να μην συμβεί ποτέ γιατί θα ήθελα να έχω μια μακρόχρονη καριέρα σαν συγγραφέας.

  1. …και η ώρα σου να ανταποδώσεις την…. ιερή εξέταση που πέρασες από αυτή την ανακριτική συνέντευξη! Κάνε μια δική σου, λογοτεχνική ερώτηση-ταμπού για κάτι που θα ήθελες να μάθεις για τον δημιουργό αυτού του ερωτηματολογίου!

Πόσο συχνά πέφτεις στην παγίδα και αποσπάτε η προσοχή σου, ενώ ξέρεις ότι θα έπρεπε να γράφεις;

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Κάθε επιτυχία σου εύχομαι στην λογοτεχνική σου διαδρομή συγγραφέα Βασίλη-Νίκολα Συράκη!

Σχετικά με το ερώτημά σου,κάθε που γεννιέται η ανάγκη μου για εξομολόγηση στο χαρτί, δεν υπάρχει τίποτε που να καταφέρνει να μου αποσπάσει την προσοχή!

 

Αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης , τότε σε καλούμε σε μια λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας» ή «Αναγνώστης», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη τη θετική μου ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Σημαντική σημείωση: Οι απαντήσεις στις συνεντεύξεις των συγγραφέων και των αναγνωστών δίνονται με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τις προσωπικές σκέψεις του εκάστοτε συμμετέχοντα. Ο υπεύθυνος της στήλης και η ιστοσελίδα tovivlio.net δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου